Šta je novo?

Win98SE + modem blokira tel. liniju!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Racunar ja compaq PIII 450 MHz, sa PCI Lucent modem-om. Sistem je reinstaliran, dignuti su svi drajveri ukljucujuci i drajver od modema koji je definitivno ispravan. Ali sta se desava, on uspije ostvariti konekciju prvi put i sve radi ok dok se ne diskonektuje posle toga blokira liniju sve dok mu se ne izvadi kabl iz rj-11 utora. Probao sam i sa drugim modem-om ali opet ista stvar.
Da li se ikome ovako nesto desavalo, sta jos moze da se uradi. Probao sam razne verzije drajvera, podesavanja u bios-u! :crash:

A kako se taj modem ponasa u drugoj masini?

Hvala na interesovanju!
Evo ovako modem je super ispravan, znaci radi u drugom racunaru sasvim ok, probao sam ja da stavim i nov modem Conexant CD-1152 isto softverski PCI kao i ovaj gore navedeni ali opet ista situacija, konektuje se radi i cim se diskonektuje zablokira tel liniju. Menjo sam i pci slot, udario default u bios-u, podesio manuelno irq modemu, skinuo najnovije drajvere sa conexant-ovog sajta i opet nista.
Jedino sto mi je uspelo je da spojim externi rs232 modem koji radi uredno, ali ja mislim da postoji i resenje za ove soft modeme, jer sto je najgore to je od kolege racunar koji je radio tako dve godine stim modem-om i sve je bilo ok!
Unapred hvala svim zainteresovanim dusama.

Koliko telefona imas na toj liniji? Da nije do linije-telefona.

Mene si to desavalo kad je bilo 3 + modem na istoj liniji, ne svaki put, ali cesto.

Jedan telefon je bio "riknuo" skroz, ali kako je van upotrebe niko nije to primetio. Probaj kod nekog drugog masinu i modem.

Poslednja izmena:
Hm. Problem je sto nece da zatvori port. To se (ponekad desava) ukoliko imas neki program ( mozda i virus) koji koristi ili modem ili isti port kada se uspostavi veza. Moguce je i da imas neki konflikt u sistemu. Proveri kroz WIN.ini sta ti je sve aktivno kada se podigne windows pa ako ima nesto sto ne bi trebalo da ima ti jednostavno to i skini.

Meni se dešava da linija ostane zablokirana čak i posle gašenja kompa... neverovatno! Srećom, ne dešava se tako često, pa preživljavam... a koga god sam pitao, nije znao da mi kaže šta da radim. Inače, tri telefona + modem su na liniji. Menjao modem, menjao OS, jedino što nisam eliminisao su matična ploča i napajanje. I linija, naravno.

Sistem je reinstaliran dva puta, modemi testirani na drugim konfiguracijama i indeticnoj liniji i rade. Ovaj racunar je slim i ima LPX maticnu plocu tako da se pci slotovi montiraju u utor u maticnoj ploci i ja mislim da nije mozda u tom problem. Ali ako neko ima neku dijagnozu kako inace ta osoba postavlja dijagnozu za ovaku vrstu problema dobro bih mi dosla !

Nazad
Vrh Dno