Šta je novo?

Win98 setup sa slikama?

• Začetnik teme Začetnik teme wiz011
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

wiz011

Guest
Učlanjen(a)
18.12.2004
Poena
440
Pitanje je produkt čiste znatiželje, a ne znam odgovor.

Kao što znate, automatski i unattended setup Windowsa 98 moguć je pomoću programa batch.exe iz resource kita. Nedoumica je to što sam svojevremeno uz komp dobio i verziju Win98 koja je bila tako konfigurisana da su se umesto uobičajenih reklaminih poruka na plavoj pozadini tokom setupa (ono "Win98 je OS za celu porodicu" itd) pojavljivale razne Microsoftove fotografije na beloj pozadini (sa istim tim porukama). Nemam nikakvu ideju šta treba dodati u INF da bi se ova opcija uključila (a ne mogu da nađem ni na netu), pa ako neko zna...

Meni su se te slike uvek pojavljivale kada sam radio instalaciju win98 iz win95 ili win311. Sećam se neke babe i nekog dede kako sede ispred kuće srećni i zadovoljni. 😀 Kada se radi čist install iz dosa tih slika nema. Moja predpostavka je da je to zbog male rezolucije. Pogledaj u inf fajlu da li postoji podešavanje rezolucije. Takođe proveri možda postoji i komandi parametar kojim se setuje rezolucija.

Da, da... i meni se cini, da kad bi pokrenuo "osvezenje" 98-ice direktno na setup.exe u 98-ici, onda sam pre restarta vidjao te slike, naravno, u rezoluciji desktopa i "trulom" koloru.

Pozdrav!
MrBigJump.gif

Da, da, ima tu nešto u tome sa rezolucijom... Samo davno je bilo, ne mogu da se setim detalja a nemam trenutno na čemu da eksperimentišem.

Tja, moraću da ga instaliram... Ja toliko volim da eksperimentišem sa krš OS-ovima, da to nije normalno.

Pre par godina sam tako trpao i podešavao DOS i Win 3.11. Doduše, stvarčica mi se pokazala korisnom kad sam imao jedan baš nezgodan problem (kad mi je komp video samo DOS, mada je bio instaliran i Win2k) pa sam problem rešavao iz Win 3.11, svakako mnogo lakše nego raditi isto iz čistog DOS-a (ma, uostalom, ko me *** kad me mrzi da već jednom napravim BartPE).

Tja, moraću da ga instaliram... Ja toliko volim da eksperimentišem sa krš OS-ovima, da to nije normalno.

Pre par godina sam tako trpao i podešavao DOS i Win 3.11. Doduše, stvarčica mi se pokazala korisnom kad sam imao jedan baš nezgodan problem (kad mi je komp video samo DOS, mada je bio instaliran i Win2k) pa sam problem rešavao iz Win 3.11, svakako mnogo lakše nego raditi isto iz čistog DOS-a (ma, uostalom, ko me *** kad me mrzi da već jednom napravim BartPE).

BartPE je mnogo glomazan iako je skresana verzija xp-a. Predugo se ucitava. I nece uvek da se podigne na svakoj masini. Na najnovijem hirenu postoji mini verzija windowsa 98 koja se ucitava gotovo momentalno. A iz panela se moze ukljuciti i pun RW pristup ntfs particijama.

@vlasta: Koristi Google. 😉 Najnovija verzija je Hiren's BootCD 8.5.

Ne sme se piše odvojeno. :zgran:

Nazad
Vrh Dno