Šta je novo?

win98 posle xp-a

• Začetnik teme Začetnik teme Mr.No
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Mr.No

Čuven
Učlanjen(a)
16.01.2003
Poena
619
Instalirao sam win98 posle xp-a i naravno zeznuo se jer mi nije prihvatio xp pa sam morao ponovo da instaliram xp(dupli sistem). Elem dakle problem je u sledecem: nije mi lepo prihvatio win98 i pri svakom startovanju 98-ice mi javlja could not load msnp32.dll, a inace ne mogu ni da instaliram drajvere za zvucnu kartu i modem- instaliram ih kao ali... ne rade na kraju. Inace imam asusovu plocu a7n266-vm sa integrisanom zvucnom i grafickom(n force sa 32MB). Ima li neko ideju sta da radim? Inace xp je sve drajvere prihvatio bez problema. Modem mi je intelov

Forma HDD (na zalost).....Mislim da u tom slucaju resava sve,a onda prvo instal win98,pa onda xp (a ne obrnuto)......

Naravno redosled bi trebao da se postuje ( 98 pa XP ), mada ima nekih fazona da se i to prevazidje na silu. U principu ne preporucujem nista sto predstavlja silovanje sistema i ustaljenih pravila.

Ali prvo razmisli da li ti je 98 bas toliko neophodan...ne zaboravi, naprimer, da 31 decembra MS obustavlja svaku podrsku za 98 i ME i salje ih u ( neslavnu ? ) istoriju. Isto ce verovatno uskoro da urade i programeri, tako da ce kompatibilnost bilo cega sa tim OS-ovima uskoro biti vrlo problematicna...

Meni je pala na pamet sledeca stvar... Uzmes Ghost i napravis image od XP-a, sacuvas gho i prebacis ga negde (CD etc). Onda uzmes i formatiras c:\ i instaliras 98icu. Posle instalacije 98ice, ghostujes onaj XP na drugu particiju.

Da li bi ovo radilo?

Svaka opcija ce te izmaltretirati i izgubices vreme a kad je vec tako onda uradi kako treba od pocetka bez silovanja i bez gostovanja nego lepo prvo 98 pa xp na ciste particije...

poz

Evo stavio sam objasnjenje koje meni radi na

http//www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=42571

drapin je napisao(la):
Ali prvo razmisli da li ti je 98 bas toliko neophodan...ne zaboravi, naprimer, da 31 decembra MS obustavlja svaku podrsku za 98 i ME i salje ih u ( neslavnu ? ) istoriju.
Mala ispravka - podrška za 98 je već obustavljena, za 98SE nije i nezna se kada će :mrgreen:

Broz je napisao(la):
Svaka opcija ce te izmaltretirati i izgubices vreme a kad je vec tako onda uradi kako treba od pocetka bez silovanja i bez gostovanja nego lepo prvo 98 pa xp na ciste particije...

poz

Dobro bre, to je bila ideja koja mi je sinula.... Mozda cu jednom prilikom da je probam.

kUdtiHaEX je napisao(la):
...

Dobro bre, to je bila ideja koja mi je sinula.... Mozda cu jednom prilikom da je probam.
Sto ti mene kvotujes, majke ti? Niti sam te kvotovao niti si ti postavio tred?!

moze prvo XP pa 98. O tome je bilo reci na forumu. Vidi search!

Broz je napisao(la):
...

Sto ti mene kvotujes, majke ti? Niti sam te kvotovao niti si ti postavio tred?!

Mislio sam da se to odnosi na moj predlog 🙂 sorry

Nazad
Vrh Dno