Šta je novo?

WIN98 i DMA pitanje?

gladiac

Čuven
Učlanjen(a)
18.01.2001
Poena
619
Po ko zna koji put. Problem je u tome sto ne mogu da enablujem DMA za DVD Pioneer 115s. E, sada poshto mislim da je problem do samo win-a, a ne bih da ga formatiram palo mi je na pamet da promenim kljuch u registriju i time enabluje DMA s' obzirom da svaki proces koji se desava u sistemu mora da bude u registiju ili gresim.

Pitanje je da li cu nesto time uraditi ili sam se zesce lose istripovao?

Prvo, da li postoji opcija DMA u device manageru za taj DVD.
Ako postoji cekiraj je i restartuj sistem ako uredjaj podrzava DMA, ostace cekirano. Sad, mozda zvuci kao savet za pocetnika ali tako bi to od prilike trebalo da ti kaze na cemu si...

A ako te opcije nema, pogledaj sta ti je od programa instalirano. da nemas mozda instalirane BusMaster drajvere? Oni oce to da po*ebu.
Koju platformu u stvari imas? (mislim na konfiguraciju), kako ti je vezan taj DVD plejer, da li sa necim deli IDE kanal itd...

Pozdrav...

Ma, pazi sve sam ja to uradio. Ovo je vec milioniti put. Sto se busmaster drajvera tiche nemam pojma koje da instaliram.Instalirao sam bio neku najnoviju verziju za BX. U pitanju je BX MAster, DVD kao Primary Master, rezac kao primary slave.

Inace u pitanju je Pioneer 115s

Ashley je napisao(la):
Ako ni na koji drugi nacin ne resis problem, skini (intel.com) i instaliraj Intel Application Accelerator, pa ces moci da ukljucis DMA na svim uredjajima koji se kace na IDE kontrolere.

Cekaj, cekaj... sta je to i gde da ga skinem imas li tacan link

Nazad
Vrh Dno