Šta je novo?

Win7x64 i ikonice

vikhiiz

Cenjen
Učlanjen(a)
24.06.2009
Poena
169
Dakle, evo o čemu se radi..
Uopšte ne znam kako je do ovoga došlo, ali ikonice poput, .pdf, .ppt, messenger ikonica, office ikonice, sve je to nestalo i zamenjeno je nekom default ikonicom...

Pogledaj sliku:
problemht.png

Kako da dođem do originala :)
Ovo me užasno nervira !
Hvala

Jel mozes ti uopste da pokrenes te programe preko shortcut-ova (ikonica)? Da li ti radi Office normalno?

A da probaš desni klik na ikonicu pa Properties i Change Icon pa tu izaberi pripadajuću.

Problem ti je pretpostavljam onaj koji se s vremena na vreme pojavljuje u Win sistemima i licno sam imao slican. Imaju alati koji to poprave vrlo lako a radi se o Rebuild icon cache

Googlaj to i resices problem.

Uf, vec dokumentovano Win7 saplitanje sa ikonicama... Meni se ovo najvise desavalo sa Adobe i Autodesk programima. I to ubrzo nakon instalacije istih (ali ne odmah). I, naravno, ne sa svim, nego sa ponekim programima. Na desktopu ne drzim precice, ali se ista ova prica desava i u start meniju. Da izludis. Verovatno neki "icon rebuild-er" moze da pomogne...ali je sustina problema sto se precice u Win7 za recimo desktop, ili start meni, ne nalaze na jednoj lokaciji (eventualno dve lokacije - za aktivnog usera i all users), nego na 16 lokacija...i onda, ko se tu ne bi sapleo...

Dakle, sve te ikonice rade... U tome i jeste problem... a nije mi jasno kako se to desilo i zašto...
Desni klik pa properties, ne dozvoljava change icon (ni .pdf, ni office ikonice...)

Hvala svima na preporuci za IconRebuild... pokušaću pa javljam...

Vrh Dno