Koristite zastareli preglednik. Možda se neće pravilno prikazivati ova ili druge veb stranice. Trebalo bi da nadogradite ili koristite alternativni preglednik.
instalitao sam i posle restarta pokjavi se kao na slici, i posle toga samo crn ekran sa ovim zelenim i tako stoji nista se ne desava, instalirao sam ubuntu-10.10-server-i386
Hvala
ili ako znate neku bolju verziju koju bih mogao da koristim za server slobodno predlozite
hvala na odgovorima, instalirao sam virtual box, wubi sam isto instalirao ali mi je potrebno da iz windowsa radi
samo jos jedno pitanje, ubuntu dizem da bi mi tu bio server, da li mogu da koristim desktop izdanje jer ima graficko okruzenje ili mora striktno server izdanje?
Možeš na server instalaciju da dodaš grafičko okruženje, a možeš i na desktop instalaciju da dodaš serverske pakete. Naravno, u produkciji se korišćenje desktop okruženja na serverima ne smatra dobrom praksom.
vazi instaliracu server 12.4, koje graficko okruzenje da instaliram, nasao sam na netu da se ovako instaliraju ali ne mogu posle da nadjem konzolu? i ova boldovana komanda nece da radi
sudo apt-get install ubuntu-desktop
The above command will install GNOME desktop
If you wan to install a graphical desktop manager without some of the desktop addons like Evolution and OpenOffice, but continue to use the server flavor kernel use the following command