Šta je novo?

win7 LOG IN problem (doman / mac - win / my book live nas)

Lucas

Čuven
Učlanjen(a)
24.02.2002
Poena
690
uf, pomagajte ko boga vas molim!

popizdeo sam.. ne znam vise sta da pokusavam da nateram ovo smece od sistema da radi...

ovako.

Kupio sam MyBook Live 2TB, i vezao sam ga na mrezu. Sa mekom radi posle dva klika, i sve radi sjajno i kako treba. napravio sam zaseban account sa "private share"-om za neke podatke koje ne zelim da delim sa svim racunarima koji su na mrezi. na meku - izaberem user i pass sa kojim zelim da se povezem na taj nalog, i sve radi naj glatkije moguce. e, a na windowsu...........

na windowsu ne radi uopste. vidim share u exploreru, kliknem na njega - on me pita za user i pass, ja ukucam - on kaze nepoznato kroisnicko ime ili pass. (naravno ne bi windows radio to sto treba tek tako).

isti problem mi se cesto desava i kad hocu da se povezem na mek sa wina i to ne uvek neko nekad (valjda kad nije win raspolozen otkud znam...). uglavnom, mislim da DOMAIN ima neke veze sa tim, jer mi pise kao domen ime WIN racunara, i mislim da on tu nesto sere, da izvinite na izrazu.

uglavnom username je uvek WINRACUNAR\USERNAME, a ne samo USERNAME

da li iko ima kristalnu kuglu, da pogleda sta treba da uradim. placam u vidu kamiona dobre karme, i vradzbina protiv virusa...:wall:

odustajem. vec tri ipo sata pokusavam da na netu nadjem bilo kakvo objasnjenje za imbecilnost Microsoftovin inzenjera, i prosto, nema ga.

nadam se da ce neko ovde da mi odgovori...

Ovako odokativno imaš konflikt/problem ko zna koje vrste u windowsu.
Ili to je do tebe, to jest praviš ti neku grešku.
MyBook Live 2TB poseduje poznanik i u kombinaciji sa 7-com sve radi kako je i predvidjeno.

Šta je tačno u pitanju kod tebe, ne bih znao reći, kristalnu kuglu ne posedujem :)
Drugim rečima ako ti ne grešiš u nečemu banalnom, rešenje ti je da napraviš system image od postojeće instalacije 7-ce,i uradiš reinstalaciju pouzdane/untouched verzije Windowsa 7.

Instaliraš osnovne drajvere ako je potrebno, chipset, lan.. i onda probaš.
Ako radi nastavljaš dalje (i kontrolišeš posle svih ostalih instalacija programa i drajvera da li i dalje sve radi).
Ako ne radi krivi windows i vrati sliku sistema nazad.
Ali kod njega (poznanika) radi (a verujem i kod ostalih koji ga poseduju u kombinaciji sa 7-com) pa bi trebalo i kod tebe.

Jesi probao da kucas ime tog mreznog hdd-a pa usera ili ip adrfesu pa usera npr ovako
ime hdd-a\user
ip adresa hdd-a\user
i dole pass....

evo probavam sad :)

Poslednja izmena:
Jesi uspeo da nešto uradiš?

Ono što ja mogu da ti kažem je sledeće (nemoj se uvrediti pošto su neke banalne stvari u pitanju, a veruj mi da upravo najveće banalnosti prave problem):
1) isključi Windows Firewall ako nije isključen - ovo uglavnom reši problem :d
2) kada šeruješ folder, nemoj ići na putanju Desni klik na folder > Share, već idi na Advanced Sharing obavezno. Daš ime Share-u i dole u Permissions moraš da proveriš ko ima prava da pristupi. U tvom slučaju bi to trebali da budu Authenticated users pošto je domen u pitanju, ali možeš da za probu staviš "Everyone" i "Full control". Ovako nešto se radi kada šeruješ windows folder, ali ne znam kako to ide u slučaju MyBook-a.

100% sam siguran da je problem u "Permissions" tj u pravima pristupa folderu, jer očigledno je da prolaziš mrežno do njega kada već dolaziš do prozora za logovanje, osim da Firewall nije "ubio" neki port.

Pada mi na pamet da proveriš i kako je mrežno konfigurisan port na switchu ili ako imaš neki hardverski firewall da ti on ne seče neki port.

Takođe, proveri i kako ti je konfigurisana mreža tj Sharing u Control Panelu:

Control Panel > All Control Panel Items > Network and Sharing Center > Advanced sharing settings

Tu bi trebalo da ti je upaljen network discorey, pobaj da upališ sve što se upaliti može pa ako radi, gasi jedno po jedno dok ne vidiš šta pravi problem.

Radebojic ti je dobro napisao oko autentifikacije, ali je ispustio jednu jako bitnu stvar, a to je da probaš sledeće:

imedomena\username i onda dole kucaj password. To prolazi 100%

Mislim da je rešenje problema veoma lako, ako ne uspeš javi se, pa ćemo nekako da se kontakitramo da probamo zajedno šta i kako. Baš me interesuje u čemu je problem :)

Pozdrav i srećno,
Dušan

pretresao sam sve o cemu ste pisali, reinstalirao drajvere, resetovao sharing, ugasio firewall, ugasio simple sharing, restartovao komp milion puta itd... i RADI :D

ne znam tacno sta je od pomenutog bio problem, a nije ni vazno - vazno da radi ;)

hvala puuunooooooo :D ,) :wave:

Nazad
Vrh Dno