Šta je novo?

win7 i archive fajlovi

Worf

Čuven
Učlanjen(a)
04.03.2004
Poena
619
Imam problem..... winrar i 7-zip uvek prijavljuju greske kod otpakivanja kompresovanih fajlova (kao i ostali programi koje sam probao).... takodje kod instalacija cab fajlovi su kao corruptovani...... sve bi to bilo ok da ti fajlovi ne rade i na drugim kompjuterima ali to je samo na mom tako.

Downloadovao sam opet fajlove, instalirao sve nove verzije programa, update-ovao windows.... ali jednostavno nece pa nece.... da li neko ima slican problem? help.....

p.s. na svim kompovima na kojim sam probao je takodje win7 ali samo kod mene ne radi otpakivanje

na primer fajlovi koje trenutno ocu da otpakujem imaju extenziju .001 .002 .003 itd....
7 zip pokazuje da je iso unutra ali nece da ga otpakuje van
winrar nece ni da otvori fajlove

7zip kaze crc error file broken, ili nesto slicno, a fajlovi su 100% u redu

i posle joinovanja se javljaju iste greske :(

Splitovani fajlovi uglavon nemaju crc kontrolu, barem ja do sada nisam naišao na neki sa crc kontrolom.Ako imaš Total Commander, pokušaj sa njime da ekstraktuješ sadržaj arhive.

mozda je i greska do windows installera, samo je problem sto nigde ne mogu naci 5.0 koju koristi sedmica

Moze da bude do RAM-a, kao sto rece SoSo.

ram mi je ok, stavio sam drugi ram i isti djavo

Splitovani fajlovi uglavon nemaju crc kontrolu, barem ja do sada nisam naišao na neki sa crc kontrolom.Ako imaš Total Commander, pokušaj sa njime da ekstraktuješ sadržaj arhive.
Total Commander posle splitovanja može da napravi onaj .crc fajl gde piše ime i CRC rezultujućeg fajla.

ram mi je ok, stavio sam drugi ram i isti djavo

ispostavilo se da sav ram sto imam ne radi kako treba, memtest prijavljuje kvarove, kako onda radi sve ostalo super a samo problem sa archive fajlovima?
c c c

Evo, doneo sam drugi ram i pustio ga kroz memtest, program kaze da je memorija u redu ali opet ista greska

ista greska se pojavila jer ja ocigledno imam 50% corruptovanih fajlova na kompu sto ih je napravila moja crknuta memorija...... novi fajlovi koje sad prebacim na komp dok mi je ispravan ram tu rade kako treba.....

sve sto sam kopirao na komp od kad je ram neispravan je corruptovano na neki nacin, uzas.....
a izgleda da je ddr2 i poskupeo od zadnjeg puta kad sam gledao... c c c

Vrh Dno