Šta je novo?

Win2k shutdown problem

• Začetnik teme Začetnik teme Bokaco
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Bokaco

Čuven
Učlanjen(a)
31.10.2003
Poena
649
Kada gasim preko start shutdwn lepo ide na save setings i shutdown, a kada direktno preko dugmeta, sto sam i navikao da radim, gasi brzo, bez snimanja licnih podesavanja, ali ipak ispisuje shutdown. Ne oijavljuje se po sledecem dizanju ekran za check hard diska, ali mi tako svaki put powerstrip prijavi da win nije lepo ugasen. U power managementu je sve ok namesteno.
Sta bi moglo izazvati ovakav problem?

Evo, posto imam jos par pitanja za vas, da ne otvaram dzabe novu temu, evo ih ovde:
1. Posto sam nasao drivere za stari skener, 98 sam otpisao za sva vremena, te uradio clean instal novog wina 2000, ali pri tom na pocetku instalacije konvertovao fat32 u ntfs file sistem. E sad, umesto ranijih 80 sekundi, sada se win dize 180 sekundi, mada posle toga radi podjednako brzo. Ipak zabrinjava me ovako spor boot. Jel moze da bude posledica prethodno navedene konverzije.
2. Ovo sledece sam vec negde spominjao, i mislio sam da sam nasao odgovor ali jok. Ovako, instalirao sam podrsku za latinicu i cirilicu, kao i sve moguce code page konverzije. Ali, iako namestim u plejeru (bilo kom) titlove na east, tj central european, nasa slova prikazuje nenormalno, tj umesto njih ispisuje r,lj,z,... i to cirilicno!

Prilikom konverzije iz FAT32 u NTFS je moguce da zbog velikog broja klastera dodje do situacije da MFT-u zatreba vise prostora nego sto je predvidjeno i MFT se tada deli - jedan deo ostaje tu na pocetku diska, a ostatak ide na kraj diska. Ocigledno da zbog setanja ovamo-onamo disku treba vise vremena.

Diskeeper 9 resava taj problem i resize-ovanje MFT-a.

Zanimljivo, danas mi perfectdisk prijavljuje da ne prepozanje hard disk!
Koji gremlini majko moja!

Hvala Silver!

@zormanic & Silver
Ima li neki manji utility od diskeepera da ne mucim moj jadni modem?

Problem sam resio formatiranjem diska, iako moram priznati da sad sporije radi nego pre, ali ne mnogo. Ovaj sp5 je tacno toliko ubrzao komp da je sad sve ok.
Samo, zeza me kako da odredim raspored programa koji se dizu sa os-om.
Pozdrav

Nazad
Vrh Dno