Šta je novo?

win2k server & dial-up pristup

Born2Kill

Čuven
Učlanjen(a)
15.05.2002
Poena
619
imam na jednoj masini internet link 2mbit/s i hocu da se preko nje kacim na net znaci imam tel liniju,modem i ostale glooposti 🙂
e sada me zanima kako da izvedem da kada se nakacim na tu masinu da mi radi net kao kada se kacim na neki od provajdera 🙂

1. kreiras usera i namestis mu neku IP adresu iz privatnog opsega ili ako ti je DHCP server pokrenut da mu on dodeli neku
2. u propertis od istog omogucis dialin pristup sa No Callback (da ga server ne bi slucajno zvao)
3. podesis RRAS da radi kao Router (LAN and demand-dial routing) i Remote acces server
4. Napravis routing interface za 2 Mb link ka Net-u
5. U port properties namestis da ti (na primer: LTWin modem) samo radi za Remote acces connection
i 6. RRAS polisu podesis da dozvoli pristup - ona ti je tu i najvaznija posto u njoj podesavas i kad sme i kako i preko kog protokola itd i sl.

Ajd pa javi sta si uradio

cheers

bas ste ga iskomplikovali 🙂 kakv crni ruting...

1. kreiras novu dial up konekciju
2. ides na accept incoming connection
3. oznacis modem ides dalje...
4. odredis usere koji mogu da se konektuju, njihova prava (passwor i da li ce koristiti callback i koji je njihov callback broj)
5. doavolis da pristupi tvojoj mrezi i obavezno odredi neki opseg (2-3 ip adrese) koje se ne koriste u tvojoj mrezi (znaci ti sam odredjujes opseg ip adresa a ne dhcp jer ako to dozvolis njemu da radi prijavljivace ti kao da se kacis na domen)...

eto to bi bilo to..

deki, mislim da tvojoj kombinaciji fali jedna stavka a to je: proxy

nije definisan default gateway, pa mislim da nece raditi

to je sve definisano na serveru a na kucnoj masini treba da automatski da prepozna proxy setovanja... bla bla...

fercera to 100%

nece pa nece..

Evo ovako stoje stvari masina koja ima link 2mbit/s je nakacena na domen koji je interni u jednoj igraoni ...
D-KEE onaj tvoj predlog ne radi posto kada pokusam da kreiram incoming connections prebaci ma na remote routing ........
Skinem ja tu masinu sa domena i onda mi da da napravim normalnu incoming konekciju ali ne radi zakace se modemi ali ja od neta nemam nista a sve sam lepo podesio .... (mozda i nisam nesto ali zezao sam se 3 dana oko toga i ne ide mi 🙁 )
Ako ima neko ko moze da mi pomogne posto sam sve ovo probao i ne ide mi a radim to prvi put da moze da dodje do mene i "samo" da mi ispodesava to bio bih zahvalan.
Hvala poono unapred

ja sam pristup netu konfigurisao na masinama pod nt4.0 (sa sp3 - minimalno), w2k, xp... ni jedan racunar nije bio server niti su racunaru bili pod domenom - svi su bili u okvirima workgroup-e.... probaj onda ono sto su ti predlagali _X_ i Batica

Nazad
Vrh Dno