Šta je novo?

win2k server & 98se

Born2Kill

Čuven
Učlanjen(a)
15.05.2002
Poena
619
imam problem iskreno da kazem ne znam kako da 98se joinujem na domen i da li je to uopste moguce posto ovo nikad nisam radio sa 98 ........
kada stavim kao gateway IP od "server-a" imam pristup netu itd ali ne vidim ostale racunare u mrezi.
ono sto mi treba je da 98 nakacim na domen i da li ce da rade polise ?????
hvala

sredio sam u ulogovao ga na domen ali mi nijedna polisa ne radi niti vidi ostale compove u mrezi ????
da li neko zna sta ne valja ?????????

Pa neke polise i nece moci da rade zbog ogranicenja operativnog sistema i FAT-a. Ali gledam sada Microsoft uputstvo i pominju neki Windows 2000 Directory Services Client koji treba da se instalira da bi Windows 95 i 98 'mogli da iskoriste prednosti Widows 2000 mreze'. Prema tome mozes eventualno to da probas, mada bih ti ja pre savetovao upgrade na Win2K.

Polise za 98-ice i NT-e

pravis na serveru tj. w2k serveru i to sto ides na start>run>poledit. Sledeca stvar ti je da ih importujes na 98-ice i to je to!

Podesavanje ip ti je isto start run>winipcfg ili u dos promptu kucas ipconfig i tako dalje.

A sto se tice 98-ice da ne podrzava rad u domenima - tesko da si u pravu.

cheers

Ma ova 98-ca se samo stavlja zbog turnira u CS-u i radice 2-3 dana...

Uloguj se na domen kontroler (win2k server) i tu napravi nalog za racunar sa Win98. Nalog mu napravi u aktivnom direktorijumu u grupi "Computers"
Zatim sa Win98 racunara postavi mrezna podesavanja: TCP adresu ili omoguci DHCP, postavi naziv domena i trebalo bi biti OK.

Mala digresija za POLEDIT.

Naime prilikom podizanja domena na racunaru sa w2k OS-om prva stvar na koju treba obratiti paznjnu je ta da te on pita da li ce domen biti kompatibilan sa starijim OS-ima (95, 98, NT). U slucaju da ih ima na mrezi Domen kontroler pravi NETLOGON šer u koji smesta korisnuke i racunare sa tim OS-ima. TEK onda se polise konfigurišu sa POLEDIT-om (znaci SAMO za te stare OS-e) i ubacuju u taj šer...

cheers

posto to nisam odradio kada sam dizao domen sta sada da radim da li je moguce da se kompatibilnost doda bez ponovnog pravljenja domena ??????

Sorry

Born2Kill je napisao(la):
posto to nisam odradio kada sam dizao domen sta sada da radim da li je moguce da se kompatibilnost doda bez ponovnog pravljenja domena ??????

No way Hose...

Bek apuj sto imas, system restore i dcpromo jednom, restart masine i dcpromo ponovo pa ga stavis da bude kompatibilan sa tim starijim OS-ovima i onda pokrenes bekap restore...

cheers

sredio sam sve ali ipak ne rade polise mada nema veze u svakom slucaju hvala 🙂

A zar na windows 2000 server instalacionom cd-u nebi trebalo da ima neki klijent softver koji se instalira na win9x a onda se moze pristupati domenu?

Odes ovde i vidis.
A folder je x:\Clients\Win9x

Nazad
Vrh Dno