Šta je novo?

Win2k...Da li neko zna...?

• Začetnik teme Začetnik teme J@mmer
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

J@mmer

Čuven
Učlanjen(a)
05.03.2002
Poena
619
Ovako imam Windows 2000 u NTFS-u znaci potpuno cist sistem sa SP1 i SP2 instaliranim + Via4in1 v4.42 sa sledecim komponentama:

Abit KT7E
CPU XP 1700+ OC na 1900+
SDRAM 256 Kingston
HDD 40GB Maxtor 7200
VGA Chaintech GF2 Ti GTS 32MB DDR
Teac CD-RW 40x odnosno W540E firmware zadnji 1.0F
ostalo nije bitno

Kada pustim u Nero 5.5.9.6 da se reze nesto sa HDD-a na 16x, pored toga pustim muziku u Winamp-u 2.80 i surfujem u IE 6 i jos pored svega toga otvorim vise IE prozora pocinje da mi koci maximize, minimize, prikazivanje web strana cak se desi i muzika da mi preskoci u winamp-u.

CPU je zauzet u Task-u od 17% do 20% , swap fajl je oko 200MB a memorija je zauzeta oko 150MB.
Naravno UDMA je ukljucen na svim IDE granama.
Pretpostavljam da mozda IDE kontroler ne moze vise da propusti podataka i da je u tome problem.

A ako nije, onda sta je problem da li slucajno neko zna resenje !!!

Ah da mada mislim da nije bitno ali rezolucija u kojoj radim je 1280*1024 16-bit.
Moracu da probam SP3 da vidim da li ce on resiti problem !!!
I nemojte da mi kazete da ova masina ne moze da izvrsi toliko procesa jer u to ne verujem pa cak iako je NTFS u pitanju.

Pozdrav !!!

J@mmer je napisao(la):
Ovako imam Windows 2000 u NTFS-u znaci potpuno cist sistem sa SP1 i SP2 instaliranim + Via4in1 v4.42 sa sledecim komponentama:

Abit KT7E
CPU XP 1700+ OC na 1900+
SDRAM 256 Kingston
HDD 40GB Maxtor 7200
VGA Chaintech GF2 Ti GTS 32MB DDR
Teac CD-RW 40x odnosno W540E firmware zadnji 1.0F
ostalo nije bitno

Kada pustim u Nero 5.5.9.6 da se reze nesto sa HDD-a na 16x, pored toga pustim muziku u Winamp-u 2.80 i surfujem u IE 6 i jos pored svega toga otvorim vise IE prozora pocinje da mi koci maximize, minimize, prikazivanje web strana cak se desi i muzika da mi preskoci u winamp-u.

CPU je zauzet u Task-u od 17% do 20% , swap fajl je oko 200MB a memorija je zauzeta oko 150MB.
Naravno UDMA je ukljucen na svim IDE granama.
Pretpostavljam da mozda IDE kontroler ne moze vise da propusti podataka i da je u tome problem.

A ako nije, onda sta je problem da li slucajno neko zna resenje !!!

Ah da mada mislim da nije bitno ali rezolucija u kojoj radim je 1280*1024 16-bit.
Moracu da probam SP3 da vidim da li ce on resiti problem !!!
I nemojte da mi kazete da ova masina ne moze da izvrsi toliko procesa jer u to ne verujem pa cak iako je NTFS u pitanju.

Pozdrav !!!

Cudno.............i ja isto tako radim al se meni ne desava nista slicno

1. zasto prvo sp1 pa sp2?

2.
kakve sad ovo veze ima jedno sa drugim?

3. jel ti se to desava samo kad rezes na 16x ili na svakoj brzini?

kUdtiHaEX je napisao(la):
A sta tome fali? Ja to uvek tako radim...
1. vreme - zasto bi utrosio vreme da prvo instaliras sp, pa sp2 pa sp3?!

2. zasto bi instalirao fajlove iz sp1 koji su opet patchovani instaliranjem sp2, a opet ti ostaju raznorazni apdejti koje ce sp3 ispraviti... nadam se da shvatas sta mislim

Imamo svo vreme ovog sveta

Miroslav je napisao(la):
1. vreme - zasto bi utrosio vreme da prvo instaliras sp, pa sp2 pa sp3?!

2. zasto bi instalirao fajlove iz sp1 koji su opet patchovani instaliranjem sp2, a opet ti ostaju raznorazni apdejti koje ce sp3 ispraviti... nadam se da shvatas sta mislim

E pa ovako jednom prilikom sam ustanovio da sa nekim modemima ako ne instaliras SP1 pa SP2 desava da nece da okrece pulsno iako sam ukljucio use dialing rules sto je za vecinu modema dovoljno da okrecu pulsno. To je jedan od razloga. Provereno !!!

A da kocenje mi se desava na bilo kojoj brzini rezanja.

Pozdrav !!!type; cheers

probaj u device manager-u da deinstaliras ide grane pa da ih ponovo instaliras... i potom ukljucis udma mod...

da li je samo zauzece procesora pri rezanju ili i pri citanju sa diskova...

D-KEE je napisao(la):
probaj u device manager-u da deinstaliras ide grane pa da ih ponovo instaliras... i potom ukljucis udma mod...

da li je samo zauzece procesora pri rezanju ili i pri citanju sa diskova...

U device manageru sam to vec uradio ali ne deluje !
A Procesor je toliko zauzet zbog svih procesa inace je negde oko 5 %.

Pozdrav !!!

pazi postoji mogucnost da ti se sam windows nesto *****ao... jesi li pokusao reinstalacijom?

instaliraj ponovo os. instaliraj nero, narezi disk. ako ti pravi problem onda nesto sa plocom ili pisacem nije u redu. ako ipak radi normalno, instaliraj winamp. pa narezi nesto. vidi hoce li onda da radi... polako instaliraj program po program pa vidi nakon cega ti pravi probleme... jeste mukotrpno ali meni bi bilo zanimljivo

Kako si povezao rezac ??? Da li je na istoj grani kao hdd ? Ako jeste razdvoji ih, svaki na svoju granu. Iskljuci DMA za pisac, pa vidi da kako ce da radi.

Ovo je veoma zanimljiv problem i necu odustati dok ga ne res

Vocko je napisao(la):
Kako si povezao rezac ??? Da li je na istoj grani kao hdd ? Ako jeste razdvoji ih, svaki na svoju granu. Iskljuci DMA za pisac, pa vidi da kako ce da radi.

Rezac je Secondary Master i sam je na svojoj grani DMA je ukljucen mada to kod TEAC-a ne bi trebalo da predstavlja problem koliko znam NEC je imao problem kada se ukljuci DMA. Win2k je cist tako da nema potrebe za ponovnom instalacijom sistema jer sam to probao kada sam instalirao Win2k tako da sumnjam da je u tome problem probacu stariji neki Nero i SP3 cim ga budem uzeo a to ce biti u toku ove nedelje. Pa cu vam reci sta se desilo. I naravno poslusacu te Vocko u vezi iskljucivanja DMA mada mi to veoma tesko pada. Mada je moguce da DMA pravi problem jer sumnjam da kontroler ne pusta dovoljno podataka koliko bi trebalo jer su procesor i memorija malo zauzeti barem kako kaze Task Manager.

Pozdrav !!!(D)

J@mmer je napisao(la):
Ovako imam Windows 2000 u NTFS-u znaci potpuno cist sistem sa SP1 i SP2 instaliranim + Via4in1 v4.42 ...

Da nisu upravo VIA-ni drajveri problem?

Meni se desava da se sve zaledi i nema druge nego hard-restart FX 🙂

inace 98-ca, i cesce mi se desava pri capture-ovanju ...

treba probati vratiti na stare drajvere ...

pozdrav!

Re: Re: Win2k...Da li neko zna...?

Ha je napisao(la):
Da nisu upravo VIA-ni drajveri problem?

Meni se desava da se sve zaledi i nema druge nego hard-restart FX 🙂

inace 98-ca, i cesce mi se desava pri capture-ovanju ...

treba probati vratiti na stare drajvere ...

pozdrav!

Pa dosad nisam primetio ikakve probleme sa via 4in1 v4.41 i v4.42 a 4.40 je vec ima dosta bugova.
Ako koristis via 4in1 v4.41 ili v4.42 barem po mom iskustvu ne bi trebalo da imas bilo kakve probleme. Sumnjam da je u ovom slucaju via4in1.
Ali imam jednu veoma cudno ponasanje, seckanje mi se ne desava kada rezem 1, 2, 3, 4, 5 ... diskova nego kada rezem 15 - 20 diskova (sto je jedanput u mesec dana otprilike). A taj dan kada mi se desavalo seckanje muzike, sporo otvaranja pri minimizaciji prozora ili obratno rezao sam oko 17 diskova. Tako da je moje misljenje da mi nero tu nesto zeza kada se prepuni, mada on image stalno prazni pri sledecem rezanju ako ga ne snimim a posto inace ne snimam on bi trebao
non-stop da koristi jedan isti image. A uz sve to na toj particiji (win2000) imam oko 3GB slobodnog mesta. Tako da ima dovoljno prostora za rad ako koristi samo jedan image fajl.

Ako sam nekoga smorio sa ovim glupavim problemom ja se stvarno izvinjavam.

Pozdrav !!!cheers

Nazad
Vrh Dno