Šta je novo?

Win2000 logon problem!

frogman

Čuven
Učlanjen(a)
25.01.2004
Poena
679
Pre neki dan upalih ja masinu, i krenu se dizati win2000/sp4 i dosao sam do logon dela, fino ukucah sifru on je prihvati zatim nestade logon dialog i ponovo se pojavi. I tako sam ponavljao proceduru sa vise korisnika sto puta ali on opet prihvati sifru i ponovo se pojavi dialog za logon.
U safe modu takodjer. :wall:
Pokusao sam sa par offline password cracke-ra da promeni account-e i sifre ali nije pomoglo. Probao sam backup registrija sa Last Know Good Configuration i opet nista. Pokusao sam preko recovery console da iz foldera repair vratim software.sav i sam.sav ali opet nista.
Nista mi vise ne pada na pamet, a reinstalacija mi se ne radi.
Da li iko zna sta jos moze da se uradi ovde!

Poslednja izmena:
frogman je napisao(la):
Pre neki dan upalih ja masinu, i krenu se dizati win2000/sp4 i dosao sam do logon dela, fino ukucah sifru on je prihvati zatim nestade logon dialog i ponovo se pojavi. I tako sam ponavljao proceduru sa vise korisnika sto puta ali on opet prihvati sifru i ponovo se pojavi dialog za logon.
U safe modu takodjer. :wall:

Meni se ovo događalo kad sam menjao i ghost-ovao sistem na drugi HD... Ispravno particionisanje i ghost-ovanje je rešilo problem.

meni se ovo desavalo kad mi je ostalo 2mb slobodnog prostora na disku
a jel mozes da se ulogujes kao lokalni administrator?

Poslednja izmena:
desilo se i meni na jednom sveže podignutom win 2000... s obzirom da ništa pametno nisam imao na njemu sem operativnog sistema, reinstalirao sam sve ...
postoje programi za razbijanje šifre, to mora da je neki bug u 2000-rci... ovaj komp niti je bio na netu, niti je bilo šta ozbiljnije rađeno na njemu, čak ni drajveri nisu instalirani, jednostavno mi je trebao win2000 da instaliram neku tupavu specijalnu aplikaciju da probam nešto sa njom... 🙂

na moju veliku žalost, nisam bio dovoljno pametan da dodam još jednog administratora... 😀

Ma imam ja par naloga admina ali nemogu ni na jedan da se ulogujem, jednostavno on prihvai sisfru u nestane dijalog i kao krene dizati ali se dijalog opet vrati.
Probijao sam ja sifru i enable-ovao i account-e ali nista nije pomoglo!
Necu da radim format, valjda cemo doci do nekog resenja!

_X_ je napisao(la):
...Probaj da pridjes Event Log-u da vidis da li ti prijavljuje neku gresku.

E da može da priđe Event Log-u, ne bi ni viko upomoć... :zgran:

probaj da obrises lokalnu sam bazu, mozda ju je neki virus dokrajcio, pa se uloguje kao Administrator bez sifre

Ako je mreza orijentisanoa domenski, mozes

1. da uklonis staro ime MASINE sa Domenskog kontrolera,
2. postavis novo NA PDC-u pa zatim
3. rebuild-ujes korisnicke maloge na serveru pa tek zatim
4. probas da se ulogujes na masinu.

PS
Sad mi pade na pamet.
Proveri koju tastaturu (da nije zbog rasdporeda nasih slova) koristis kod logovanja ! Ako u passwordu imas neko Z, Y ili neko drugo "pomereno" slovo, zna da zeza, da je kazem yeya.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno