Šta je novo?

Win2000 i admin privilegije

studiovpc

Čuven
Učlanjen(a)
21.01.2003
Poena
650
Kako instalirati neki programcic ako nemam privilegije od administratora u mreznom okruzenju. Postoji li neki nacin kako da se to zaobidje?

Hm... moras da budes bar Power User da bi instalirao programe, ne postoji drugi nacin.

Dandy je napisao(la):
Hm... moras da budes bar Power User da bi instalirao programe, ne postoji drugi nacin.

To znam ali me interesuje ako sam obican user da li postoji neka caka kako to da se izvede

studiovpc je napisao(la):
...

To znam ali me interesuje ako sam obican user da li postoji neka caka kako to da se izvede

Nisam siguran da li obični user-i, mogu da menjaju registry, ali probaj ovako:

promeni HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop->SCRNSAVE.EXE u cmd.exe, a ScreenSaveTimeOut u 10.

Sad se izloguj, i sačekaj 10 sekundi na logon promptu, i umesto screen saver-a će se pustiti command prompt. 8)

Pošto nijedan user nije ulogovan, trebalo bi da dobiješ admin privilegije na lokalnoj mašini.

zeleni_zub je napisao(la):
...

Nisam siguran da li obični user-i, mogu da menjaju registry, ali probaj ovako:

promeni HKEY_USERS\.DEFAULT\Control Panel\Desktop->SCRNSAVE.EXE u cmd.exe, a ScreenSaveTimeOut u 10.

Sad se izloguj, i sačekaj 10 sekundi na logon promptu, i umesto screen saver-a će se pustiti command prompt. 8)

Pošto nijedan user nije ulogovan, trebalo bi da dobiješ admin privilegije na lokalnoj mašini.

Ne mogu da menjm registry jel ima jos neka fora, maltene sam kao GUEST, bedak zivi

Pa ne bi se Win2K koristio u velikim preduzecima da nije bar koliko-toliko siguran. Znaci bez provaljivanja pass-a korisnika sa odgovarajucim privilegijama... mrka kapa.
A ovo za skrin saver je interesantna fora, ne bi mi nikada palo na pamet 🙂, doduse ne znam bas da li to tako moze da radi, jesi li probao u praxi?

Dandy je napisao(la):
A ovo za skrin saver je interesantna fora, ne bi mi nikada palo na pamet 🙂, doduse ne znam bas da li to tako moze da radi, jesi li probao u praxi?

Probao.. radi. Ali moraš da imaš pristu registry-ju...

zeleni_zub je napisao(la):
...

Probao.. radi. Ali moraš da imaš pristu registry-ju...

e pa nemam pristup registryju tako da otpada sve, hvala u svakom slucaju

Nazad
Vrh Dno