Šta je novo?

win200 i sp4 i jos neki program

risteski_p

Čuven
Učlanjen(a)
19.12.2001
Poena
604
Kako je bolje da instaliram sp4 za win2000?
Da instaliram prvo 2000, drajvere, directx i ostale neophodne stvare pa potom sp4 ili da prvo instaliram 2000 pa sp4 pa onda drajvere, dicext x........
Moj prijatelj nikako nije mogao da instalira sp4 ako predhodno nije instalirao drajvere........

I jel zna neko negi dobar programcic koji radi kopiranje na celoj particiji na drugu particiju?
Mislim na sve: windows, programe, dokumente, sve.....a da pritom se nakon formatiranja na particiju za na koji je windows do tada bio da moze sve da se vrati na staro mesto bez da instaliram windows i ostale programe, dravjere......

Rece jednom neko pametan ovde, za intel platformu, isto vazi i za amd uz odgovarajuce izmene i bez app acceleratora:

Postujte redosled instalacije i nikada necete imati ni jedan problem

1.OS
1a. Service Pack za OS, samo poslednji
2.Intel chipset driver(restart) (ili VIA 4in1 za VIA-based mb)
3.Intel application acc.(restart) (naravno, SAMO za intel-ploce)
4.DX9
5.VGA driver
6.svi ostali driveri
7. ostalo

Najbolji način za instalaciju SP4 je njegova integracija u samu instalaciju Windows-a 2000. To praktično znači da kad instaliraš Win2k i uđeš prvi put u njega imaćeš već instaliran SP4. U FAQ-u imaš detaljno objašnjenje kako to da uradiš:

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=16775

Da se nadovezem na moj i stevsov post, u varijanti da nemas integrisan sp4, njega bi instalirao odmah posle koraka 1, kako sam i editovao.

I jel zna neko negi dobar programcic koji radi kopiranje na celoj particiji na drugu particiju?
Mislim na sve: windows, programe, dokumente, sve.....a da pritom se nakon formatiranja na particiju za na koji je windows do tada bio da moze sve da se vrati na staro mesto bez da instaliram windows i ostale programe, dravjere......
Ako sam dobro razumeo tebi bi odlično obavio posao Acronis Trueimage.
Instaliraš OS, sve drajvere, sve postavke i programe koji te zanimaju, proveriš kako sve to radi i lepo uz dotični program napraviš image svega toga ili narežeš na CD ili ga zadržiš na nekoj dugoj particiji ako je imaš.
Kad ti OS počne da brljavi, pokreneš Acronisa koji, bez prethodnog formatiranja particije, jednostavno automatski obriše prethodno zabrljano stanje i prelepi napravljeni image. Sve to traje par minuta i dobijaš potpuno ispravan sistem sa svim podacima koje si imao kada si napravio image. Nije uopšte komlikovan za rad. Ja sam to uradio za WinME i W2k koje pregazim čim sistem počne da nešto brljavi. Ne znam koliko sam bio jasan, ali ako nešto treba samo pitaj.[/quote]

Zoni, ti to ozbiljno?
Intel application accelerator, za maticne ploce sa Intel chipsetovima, poput i815, i845 itd.

ZoNi je napisao(la):
...

sta je ovo??? i za koje Intel ploce?
Za Intel cipsetove...mislim da je za sve - ali ne sluzi prakticno nicemu, pa ga nije bas neophodno ni instalirati.

...ma mora se ipak reci da su misljenja donekle podeljena, neki tvrde da dobijaju neko poboljsanje, neki bas suprotno. Valjda treba probati, ako nema neke razlike bolje NE instalirati da ne sedi bez veze u sistemu.

ZoNi je napisao(la):
ozbiljno sam pitao, naravno... nisam cuo da se i cip set ubrzava dodatno... jel' to za neko zestoko OCovanje? inace, ja imam BX (MSI BX Master) - ima li svrhe i na njega "turati" to?
Koliko je meni poznato ne podrzava BX chipset, tj. radi samo sa i8xx...

Nazad
Vrh Dno