Šta je novo?

Win11 Taskbar/Input Indicator problem

geoneo

Poštovan
Učlanjen(a)
09.09.2019
Poena
95
Naime, u Taskbaru Windows-a11 imam Input indicator za promenu pisma (SRB Latinica, SRB Cirilica i ENG) ali mi to ne radi od samog pocetka!
U stvari, radi ali moram rucno da menjam zeljeno pismo/jezik koristeci Shift+Alt kombinaciju i jedino tako radi. Sve drugo sto pokusam dovodi do "pauziranja" svega na PC-u na 1-2min (UI radi, strelica misa se pokrece ali kada kliknete na nesto ne mozte nista da izaberete sem da vozate strelicu po ekranu). Kada kliknem levim tasterom misa na ENG ili SRP ili... podigne se crni pravougaonik/kvadrat i tu se PC zamrzne a u njemu ne pise koji jezik/pismo mogu da izaberem :(

Ima li pomoci???!!!

Screenshot_3.png

Није питање да ли има помоћи, зато што има, већ да ли има стрпљења. Ако искључимо софтверске узроке невезане за Windows 11 (драјвери и слично) и (не)исправност хардвера, треба сачекати неку будућу закрпу која ће проблем делимичног или чак тоталног замрзавања система или његових функционалности испеглати. Остани на Windows 11 и буди стрпљив. Не заборави да су исти отпори и проблеми били и са Windows 7 после XP-а, па са Windows 10 после Windows 7. Новорођенче је увек болешљиво и ту нема помоћи, само стрпљења. За то време користи комбинацију Windows + Space тастера.

Kolega, ti ili si jos jako mlad ili imas ekstremno puno vremena i zivaca za gubljenje.
Umesto da ceka i gubi zivce sa osnovnim funkcijama i do sada najlosijim lansiranjem novog win-a, moze lepo da koristi w10 i ne razmislja jos minimum pola godine o w11, toliko ce im trebati da peglaju...
I nije to otpor prema os-u vec postovanje samoga sebe i izbegavanje poluproizvoda.

Zena koristi WIN najvise jer je tako navikla i, u stvari, ne ume drugacije.
Osim ovog jezickog taba sve radi ok za njene potrebe + je nasminkano sto se njoj i svidja :)
Neka ceka peglanje UI. Nigde ne zuri a inace koristi Win+Space za promenu pisma (do daljeg).

Nemaju svi iste probleme i ne sve isti problemi na svim edicijama i verzijama updejta. Meni recimo radi lepo to sa jezicima i tastaturom ali je Snipping tool/Snip and Sketch prestao da radi tj. izbacuje grešku prilikom upotrebe. To je samo na "normalnim" W11, na Insider dev radi a za Beta i RP su izbacili patch. MS priznao grešku i kažu da je mitigated ali nije kod oko polovine usera, nekima radi a nekima ne.
Mene recimo izuzetno nervira što Taskbar (namešten za automatsko skrivanje) ponekad izgubi fokus i ne otvori se ili nema ništa na desnoj strani kada su otvoreni neki prozori, specijalno FF.
@DukeLander Iluzorno je čekati da se sve "ispegla", jedno ispeglaju a 2 zgužvaju. Čak ni W7 sa verovatno najdužim "stažom" još uvek ima gomilu nerešenih problema. Možda čak i više nego W8/10/11 i pošto im je istekao rok upotrebe nikada neće biti rešeni.
W10 radi kako radi i ne treba očekivati ništa novo niti bolje.

Ne vidim da se ljudi forsuju da pređu na njega.
Mogućnost izbora, da li stabilno i sigirno ili šareno i malčice bagovito.
Za posao uvjek prva opcija, a za zezanje...

Nazad
Vrh Dno