Šta je novo?

win zip i win rar alternativa?

Mirko BGD

Slavan
Učlanjen(a)
26.01.2005
Poena
319
do sada sam koristio odvojeno programe win zip i win rar, trial i beta verzije
zanima me, postoji li alternativa, tj jedan program koji bi objedivio ova dva a pri tom funkcionisao normalno?

7zip
Free i otvara sve.

Da, definitivno 7zip je odlicno resenje. Probaj ga obavezno.

A sta to treba dodatno pored WinZip/RAR-a? (7Zip samo daje bolju kompresiju, i brzi je)
Ja iskreno bash ne volim sto neke sitnice ne mogu da se urade u 7Zip iz RAR-a 🙁 Tipa skil files, store without compression itd.

ne bih se ja tek tako kleo u 7zip.
desavalo mi se par puta da ne mogu da otpakujem arhivu koju je on napravio (iako nije prijavio nikakvu gresku pri kreiranju arhive)

u principu ja JAKO retko pravim arhive... treba mi samo da eventualno po nekad raspakujem .zip ili .rar arhive koje skinem sa RSa i sl 🙂 a za .iso fajlove koristim daemon i onaj magic iso

u principu ja JAKO retko pravim arhive... treba mi samo da eventualno po nekad raspakujem .zip ili .rar arhive koje skinem sa RSa i sl 🙂 a za .iso fajlove koristim daemon i onaj magic iso

Ako ti treba program da raspakuješ RAR arhive koje skidaš, zadrži WinRAR. Većina arhiva ima Recovery record i WinRAR ga može iskoristiti da popravi arhivu ako je oštećena i tako te spasi ponovnog skidanja iste/istih. 7zip nema tu opciju.
Mene je u poslednja 4 dana dva puta spasio WinRAR.

Najkompletniji program je IZArc. Radi sa najvecim brojem formata, ima "repair broken archive" funkciju, 256-bit AES enkripciju, besplatan je i, u principu, tesko da ce ti trebati bilo sta drugo.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno