Šta je novo?

Win XP-VMware 4.5-Win98-sound problem

• Začetnik teme Začetnik teme nobody
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

nobody

Čuven
Učlanjen(a)
10.06.2002
Poena
619
Na Win XP pro masini, sa Soundblaster Live! Value karticom, instaliranim VMware 4.5 softverom preko kojeg je instaliran Win98SE ne mogu da "pokrenem" zvucnu karticu u W98SE. Podesavao sam u VMware-u sound "deafult adapter" i "Creative Live!" ali u Win98SE vidi samo "PCI multimedia adapter" sa uzvicnikom. Bez obzira koji drajver instaliram (sa originalnog CD-a ili sa Interneta sblw9xup) uzvicnik ostaje, device not present bla bla bla...
Ima neko neku ideju? Meni jos pada na pamet da u Win XP "ubijem" voice modem pa da onda postoji samo Creative. Male su sanse da je to ali vredi pokusati.
Osim toga mogu da Cretaive karticu zamenim sa onboard NF2 zvukom -mada bih to nerado ucinio jer smatram Creative boljim resenjem od onboard-a.

ja imam VMware 4.0 verziju i SB PCI 128 Pro i drajver sa cd-a uvek radi. ne verujem da su nesto znacajno promenili u tih 0.5 verzija (da jesu bilo bi 5.0), ali ko zna... ako vec nisi, instaliraj VMware tools, mozda pomogne (iako je on za grafiku, bar dosad je bio). Pogledaj i vmware-ov sajt, mozda nesto pise ili ima patch koji resava problem.

Resen problem

Ja na jednom racunaru imam SB PCI 128, i tu, kada sam instalirao VMware je sve radilo iz prve ali na drugom racunaru je SB Live! i tu sam imao opisani problem.
Naravno, na sajtu sam pronasao resenje: bez obzira o kojoj se zvucnoj kartici radi vmware simulira "sb audio pci" karticu. Instalicijom tog drajvera (za SB AUDIO PCI) tj. drajvera za SB PCI 128 na virtuelnom W98 zvuk je proradio...
Znaci na pogresan zakljucak da sve zvucne karte rade sa svojim drajverom me je navela cinjenica da na mojoj prvoj instalaciji vmware-a bas bila SB PCI 128 kartica.

Nazad
Vrh Dno