Šta je novo?

Win XP u RAM

KIBLA`s

Čuven
Učlanjen(a)
11.12.2003
Poena
680
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900KF & NZXT kraken 360
Matična ploča
Asus Tuf Gaming Z690-Plus
RAM
2 x 32 GB Kingstone Fury DDR5
GPU
Asus Astral 5080 OC Gaming
Storage
2x1TB Kingston SFYRS/1000 + 2x1TB Patriot SSD
Zvuk
Creative Sound Blaster X3
PSU
Seasonic prime GX-1300
Kućište
Fractal Focus 2
Monitor
ROG SWIFT PG278QR 165Hz, G-SYNC
Miš & tastatura
DeathAdder v3 & Logitech Ultrax Premium
Laptop
Lenovo X1
Mobilni telefon
iPhone 16 pro + Samsung S24
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
imam 1 GB ram memorije (4 x 256 kingmax ddr400)
kako da spakujem XP u ram
znam da moze iz samog XP-a tj. iz registry-a
a cuo sam da imaju i programi koji to odradee

KIBLA`s je napisao(la):
imam 1 GB ram memorije (4 x 256 kingmax ddr400)
kako da spakujem XP u ram
znam da moze iz samog XP-a tj. iz registry-a
a cuo sam da imaju i programi koji to odradee
Da spakuješ XP u ram? 😕
Al malo pojasni...

mozda oce da iskljuci virtuelnu memoriju?
prvo XP mora da se ucita sa diska, a kad se ucita vec je (spakovan) u RAM-u jer drugog mesta nema gde bi mogo da bude jelte!?!?

http://www.benchmark.co.yu/forum/viewtopic.php?t=38892&highlight=1+gb+ramdisk

U vezi prethodnog linka, sw koji to radi se placa, a ono sto sam ja nalazio su bile neke beta verzije, tako da problem nisam resio.

Ja mislim da čovek nije mislio na RAM disk ali OK.

U vezi toga jedno pitanje (da ne otvaram novi thread): da li sa 512 i više MB rama ima smisla gasiti virtuelnu memoriju i da li će tada Win brže raditi? Mislim ono, neće da učitava pagefile.sys sa harda već će sve raditi iz memorije, pa će biti brže... da li grešim? Koji su još tweak-ovi za poboljšanje brzine rada Wina pri 512 (i više) MB RAM-a?

violinista je napisao(la):
Ja mislim da čovek nije mislio na RAM disk ali OK.

U vezi toga jedno pitanje (da ne otvaram novi thread): da li sa 512 i više MB rama ima smisla gasiti virtuelnu memoriju i da li će tada Win brže raditi? Mislim ono, neće da učitava pagefile.sys sa harda već će sve raditi iz memorije, pa će biti brže... da li grešim? Koji su još tweak-ovi za poboljšanje brzine rada Wina pri 512 (i više) MB RAM-a?

Ja mislim da jeste mislio na nesto kao ramdisk !?! mada u tom slucaju bilo bi potrebno da se svi neophodni fajlovi za dizanje win-a stave u taj ramdisk (sto bi se radilo pri svakom power-on) plus da ima mesta za normalni ram a za to je 1gb blago receno - malo. a opet pristup onome sto nije win opet bi iso sporo ...

ideja sa ramdiskom je ukratko sviranje k, ... njabolja optimizacija po men i bilo bi to oko virtuelne memorije mada momci iz MS kazu da su odradili taj poso super ...

Malo sam koristio optimizacije iz System mechanica vezano za mem i pagefile ali slabo imam ram-a da bi osetio nesto ... jel si ga probao ?

Nazad
Vrh Dno