Šta je novo?

Win XP SP3

chedox

Cenjen
Učlanjen(a)
09.12.2009
Poena
154
Dali je neko imao problem tipa, kada je pokrenut winamp i pored njega se pokrene kmplayer racunar blokira iz nepoznatog razloga, nemogu biti pokrenuti i jedan i drugi program u isto vreme! U pitanju je "XP SP3 Dark Edition V7" Zna li neko resenje za ovo???

Instaliraj normalni XP SP3 ili 7 SP1.

XP SP3 Dark Edition V7

Ovo je tvoj problem prijatelju.

Ja bih na tvom mestu proverio jos nesto oko zvucne>
- Nadji ako ima noviji driver
- Probaj u podesavanjima winampa i kmplayera, da izlaz zvuka namestis na DirectSound. Cacni tu nesto.

Svakako, lakse je ovo da probas za 5 minuta, nego da reinstaliras 2 sata...

Ja bih na tvom mestu proverio jos nesto oko zvucne>
- Nadji ako ima noviji driver
- Probaj u podesavanjima winampa i kmplayera, da izlaz zvuka namestis na DirectSound. Cacni tu nesto.

Svakako, lakse je ovo da probas za 5 minuta, nego da reinstaliras 2 sata...

Dark i Black edition windowsi, su apsolutno, galakticko njesra, zato nemoj da savetujes coveku da se zamajava s necim sto nece da mu pomogne.

Decko slobodno mozes neki XP SP3 sa paketom drajvera da instaliras, ali nikako ove krntije Dark ili Black i slicno edition. AKo imas dovoljno jaku masinu ili bar 2 gb rama, instaliraj Win7.

Lik ladno ima Phenoma II X4 na 3.71GHz i 4GB RAM-a i vozi krš XP.:d

Kakve veze ima i ja se vise vozim na xp-u, pogotovo ne mogu da smislim frustracije creative control panela, njegovog zvuka i jos par nvidija gpu sitnica koje win7 za mene cine uglavnom nepotrebnim.

Ma dobro bre, vidiš da ima neku šuntavu verziju XP-a.

A to da, taj famozni black je uvek privlacio neiskusne. :D

Savetujem coveka tako da izgubi najmanje vremena, a resi problem. Nisu svi kompjuterski entuzijasti ili klinci sa viskom vremena koji prosto moraju da imaju NAJBOLJU verziju itd. Ako resi problem na moj nacin, a pritom koristi komp za surf, muziku i filmove, sve mu radi kako treba, sto bi se onda petljao sa reinstalacijom?

I slazem se da je los taj black edition, al' mene bi iskreno mrzelo da menjam sebi. Boli me ku*ac ako mi radi ono sto mi treba.

Ne radi se mojoj masini, u pitanju je drugarov komp, ima sempron 1.7ghz, 512 rama i ati 9550 se tako da win 7 nemoze kod njega! E probacu nesto od predlozenih stvari kad busem imao vremena!!

Konflikt je definitivno sa zvukom, tako da nek experimentise oko njega... drajveri, kodeci, directsound i tako to.

Ako resi problem na moj nacin, a pritom koristi komp za surf, muziku i filmove, sve mu radi kako treba, sto bi se onda petljao sa reinstalacijom?

Zato sto ima Frankestajnsku verziju XP-a i malo malo pa ce imati problem i opet ce dobiti isti savet da obrise to njesra i instalira XP, eto zato.
Ja sam se svojevremeno zezao kod tipa sa takvim sistemom i kad sam video da nema pola registrya batalio sam *******ciju i srusio mu sistem.

Ne radi se mojoj masini, u pitanju je drugarov komp, ima sempron 1.7ghz, 512 rama i ati 9550 se tako da win 7 nemoze kod njega! E probacu nesto od predlozenih stvari kad busem imao vremena!!
Kod mene na slicnoj masini (1,6GHz,9550 )vec pola godine radi xp sp3 Black Editon Ultimate i mogu ti reci da sam prezadovoljan njime.Do sada nikakvih problema!Tebe,odnosno tvog drugara, muci,rekao bih,malo RAM-a.Dodaj jos 512mb pa javi. O sedmici i ne razmisljaj .

Poslednja izmena:
Brate instaliraj lepo ko covek XP sp2 fresh install i skini ako imas vise jezgara cuveni update koji se instalira pre SP3 i nema glava da te boli !!!!

Kakve veze ima i ja se vise vozim na xp-u, pogotovo ne mogu da smislim frustracije creative control panela, njegovog zvuka i jos par nvidija gpu sitnica koje win7 za mene cine uglavnom nepotrebnim.

Winxp je jako los sa radom na multiprocesorima s tim smatram ga istorijom... ;-)

Winxp je jako los sa radom na multiprocesorima s tim smatram ga istorijom... ;-)

Nije istina da xp ima los rad sa multiprocesorima... Probaj da uradis sve updateove za isti pa ces da vidis da radi bez problema cak i bolje !!!
Jedina mana je Dx10 ali ja koliko znam skoro sve nove igre kad instaliras imaju podrsku i za dx10 i za dx9 tako da ne vidim potrebu da se kunes u win 7 ! :smash::mad:

Nije istina da xp ima los rad sa multiprocesorima... Probaj da uradis sve updateove za isti pa ces da vidis da radi bez problema cak i bolje !!!
Jedina mana je Dx10 ali ja koliko znam skoro sve nove igre kad instaliras imaju podrsku i za dx10 i za dx9 tako da ne vidim potrebu da se kunes u win 7 ! :smash::mad:

Provereno losiji rad ima sa multi procesorima testirao sam na i7-i5 i c2d... Svuda win7 brije xp i po bootovanju i po startovanju apps-a i po samom radu sistema naravno da update-ujem imam legalan XP pro i win7 Pro ... i mogu da ih uporedim i kazem da je daleko losiji xp sa radom na jacim masinama win 7 digne sistem mogu odmah da baratam masinom oba sistema naravno ESS 4.2 i cp mi na win 7 za 3 sec brze otvori dok na xp nesto ucitava potom ikonice itd ;-) Ja samo kazem da je na gore nevedenim masinama meni bolje radila sedmica od xp-a u svakom segmentu :) a da moram da dodam da xp sa identicnim odrzavanjem kao i sedmice pocne da zabada nakon nekog vremena,uspori jos vise iz NN razloga a registar itd odrzavam redovno i ne zapustam racunar kao VECINA ljudi i opet primetno uspori u odnosu na win 7 koji radi kao prvog dana. banalan primer zapustene sedmice LETI u odnosu odrzavan XP ;-) Pozdrav

Poslednja izmena:
Kod mene na slicnoj masini (1,6GHz,9550 )vec pola godine radi xp sp3 Black Editon Ultimate i mogu ti reci da sam prezadovoljan njime.Do sada nikakvih problema!Tebe,odnosno tvog drugara, muci,rekao bih,malo RAM-a.Dodaj jos 512mb pa javi. O sedmici i ne razmisljaj .

Univerzalno resenje... Ako ne radi, guraj jos rama!!!

NOT

@chedoks

Skini ti taj black/dark/uber/super cool awesome windows, i stavi najobicniji i problem ce biti resen!

Jel postoji windows xp sp3 ali 64 bit verzija?

Vrh Dno