Šta je novo?

Win XP SP2 od danas i na Win Update

jorgovan

Čuven
Učlanjen(a)
13.03.2002
Poena
825
Vidim da se od danas pojavila mogucnost instalacije SP2 preko Win Updateo. Zanima me da li postoji tu neka razlika u verziji ili tako necemu u odnosu na onu koja je bila rtm i velika oko 270 mb.

milos1985 je napisao(la):
Vidim da se od danas pojavila mogucnost instalacije SP2 preko Win Updateo. Zanima me da li postoji tu neka razlika u verziji ili tako necemu u odnosu na onu koja je bila rtm i velika oko 270 mb.
Pa na Win Update-u se pojavila 2 dana pre zvanicne instalacione verzije 😉

meni pise da je sp2 75 mb? 🙂 na win update.. mozda je to install pa tek sa njim onda skida ostalih 200 🙂

bgillegal je napisao(la):
meni pise da je sp2 75 mb? 🙂 na win update.. mozda je to install pa tek sa njim onda skida ostalih 200 🙂
Onih 266MB je Full sto znaci sve i svasta (i sto ti treba i sto ti ne treba 😀), a preko Win Update-a skida samo ono sto ti treba (komponente koje su instalirane), a nije vec instalirano, tj. skinut patch/fix/update/sta_god...

Ja sam malopre skinuo preko winupdate-a. na sajtu mi je prijavio 75 Mb, a kad je poceo da download-uje 108 Mb. Za sada sve radi kako treba, bez ikakvih problema. Ako nekog zanima verzija je 20040803.231319.

Evo kako se "meni javio" Win update (attach). Velicina zavisi od prethodno instaliranih komponenti.

Prilozi

• SP2.webp
    SP2.webp
    25.8 KB · Pregleda: 118
ma jock...nema sanse ja da ga skidam...imam betu na disku...na kompu trenutno ne...sve radi kako treba i sto da se masiram...posle on smara. nece da otvara strane blabla...smara uglavnom! 🙂

A ja ga naručio od Microsofta na cd-u i čekam da stigne 🙂

Ja ga sad skinuo preko Win update i sve radi. Sto je cudno jer me je pre zezao, mada pre mislim da je to bilo do Zone Alarm 3.0 koji se nije najbolje slagao sa SP2. Sad sam skinuo 5.1 i sve je ok. Pobio sam odma Win firewall, i security center, i automatic updates i sve super shljaka.

jddipqd je napisao(la):
A ja ga naručio od Microsofta na cd-u i čekam da stigne 🙂

Nacekaces se, jer smo mi kada je bio aktuelan sp1 narucili za skolu i za jednu firmu koje su imale legalan i nikada nije stigao.

Pricajte vi sta hocete ali meni je SP2 spasio sistem. nema pucanja IE-a ili Opere ili bilo kog explorera, radi brze, sve ide glatko. Neka ****** koja su se desavala vise ih nema...

Ma milina

Ja lepo uradio slepstream, narezao, spakovao i sada "mudro" cekam da mi se rapadne trenutno instalacija 🙂 taman ce do tada izadji verzije software kompatibilne sa SP2 🙂 i svim tim novim "sigurnosnim poboljsanjima"... 🙂

meni nista ne pravi probleme. Ni jedan jedini program a imam ih instaliranim mnooogo

nIce Cream je napisao(la):
Ja lepo uradio slepstream, narezao, spakovao i sada "mudro" cekam da mi se rapadne trenutno instalacija 🙂 taman ce do tada izadji verzije software kompatibilne sa SP2 🙂 i svim tim novim "sigurnosnim poboljsanjima"... 🙂

Isti slucaj i samnom,s tim da ja cekam i da u isto vreme zamenim moj hard od 80GB za neki veci od 160GB,taman da da ubijem dve muve istim udarcem(samo da mene ne ubije rizicni SP2 :d )

Instalirao i sve radi OK. jedino sto oooooopasno smara je security koji se po defaultu setuje da paranoja nivou tako da odjednom mene na mrezi nema, nikog ne vidim, i ne vidim stampac :d
Ali ugasio sam zlikovca tako da je sve OK osim sto bleji dole u treju...

Broz je napisao(la):
Instalirao i sve radi OK. jedino sto oooooopasno smara je security koji se po defaultu setuje da paranoja nivou tako da odjednom mene na mrezi nema, nikog ne vidim, i ne vidim stampac :d
Ali ugasio sam zlikovca tako da je sve OK osim sto bleji dole u treju...

Ma i treba tako da podese za one koji ne znaju da se brane od virusa,ili im je misaona imenica da urade jednom mesecno update Windowsa.
Nije da gotivim MS,ali stvarno ima mnogo glupih i kompjuterski nepismenih korisnika za koje je jedini resenje takav pristup

Poslednja izmena:
Veruj mi da savrseno dobro znam o cemu pricas. Zivim sa tim svaki dan 😡

Broz je napisao(la):
Veruj mi da savrseno dobro znam o cemu pricas. Zivim sa tim svaki dan 😡

I ja isto! :wall: :wall:
Kad su ove godine i proslo leto izasli oni crvi sto su gasili Windows,gubio sam po par sati dnevno ne bili rodbini i ortacima i ortakinjama "popravio" WIN,jer se ja kao najbolje razumem u to.Nekad je bolje ne znati nista :d

citam tvoj post, i zvuci kao da sam ga ja napisao

Još jedom me razočarao najnoviji MIKRO

Već skoro dva meseca svi prčaju o SP2 za XP, naravno i ja sam jedan od onih koji ima lošu Dial Up konekciju i nisam u mogućnosti da ga na taj način imam. Emem, jedva čekah "prvi" da uzmem Mikro sa CD-m na koji sa preplaćen i u njemu nađem već taj čuveni SP2. Međutim, ne da uz prateći CD nema SP2, nego ga Mikro i ne pominje 🙁.

SP2 je pokupio toliko negativnih kritika da je bolje da ga ni ne instaliras 🙂

Zanimljivo je sto se kod svakog korisnika buguje na drugi nacin.......

Ja nisam iskusio nista lose nakon instalacije SP2.Jedino sto je XP za nijansu tromiji.

Sve zavisi! Meni, posle instalacije, pola igara u MP-u ne vidi modem. Jednom mom ortaku gasi programe (sa opravdanjem da je izbio neki gadan error), dok 2. ortaku je oborio sistem odmah posle instalacije! Mozda ima jos slucajeva, ko zna!

Poslednja izmena:
Sa SP1 nemam problema, zelim da tako i ostane, tako da necu instalirati uopste... Sledeci upgrade je Longhorn.

Znaci bas nas ima,sad mi ipak malo lakse mislio sam da nema mnogo voona kao sto sam bio ja.
A taman sam pomislio da cete me isprozivati sto branim usrani MS

Meni sve radi savrseno, nista mi ne bleji u treju, sve radi kako i treba, bez usporenja.

Nazad
Vrh Dno