Šta je novo?

Win xp - restart pri ucitavanju

marko_84

Slavan
Učlanjen(a)
10.07.2004
Poena
350
Cao svima...

Imam problem sa XP (SP3 mislim)....jutros normalno iskljucio komp, danas upalim i paf, cim prodje ucitavanje i "ona zmijica", restart. Identicno i u safe modu. HDD je Sata2 500gb, moguce da ima bad sectora. Imam neki raspad xp na drugom hardu, i bez problema vidi sadrzaj hdd...

Moze li se ovo nekako srediti, da ne formatiram ponovo?

Verovatno ne može da učita neki sistemski fajl
Podigni taj drugi Win, pa uradi chkdsk /R te problematične sistemske particije, popraviće logičke greške ako ih ima
Ako ne uspe, odradi skeniranje na bed sektore nekim od fabričkih alata za diskove
Ako ima bed sektora, probaj sa HDD Regeneratorom da ih središ
Sledeće je reinstalacija Wina

Još nešto... Možeš da vidiš i koju grešku prijavljuje, stisni F8 i dobićeš onaj menu za safe mode. Ako imaš SP2+ (dovoljan je ako se ne varam) videćeš dole opciju da disable-uješ automatski restart kad se javi greška 😉

ma sto posto windows - ili ne moze da ochita, ili je fajl korumpiran (najcesca varijanta).

kad se startuje u safemode - obichno okesha u pokushavanju uchitavanja zadnej ispisanog fajla - postoje metode da sa XP diska zamenish pomenuti fajl, mada bi ja najpre preporuchio reinstalaciju sistema. ako imash mogucnosti da sachuvash podatke, i ako pre svega imash particije a tako neshto.

I ja sam ubedjen da je prso win, verovatno neki bs. ***a, format jeste najbolja opcija, al` trenutno nemam optiku u kompu 🙁

Ovaj drugi sistem (na kojem sam sad) je na istom kompu, samo drugi hdd...Kernell32 se koliko znam formira pri instalaciji i ne menja se...Da li bi mozda proradilo kad bih prekopirao taj kernel, maaaloo se razlikuju u velicini... Javljam za nekih sat vremena sta sam uradio, uploadujem sad 🙂

Zašto baš taj kernel? Ne razumem...
Probaj kao što ti je već rečeno da iz drugog XP odradiš chkdsk... Reče da emaš optiku... A floppy? Ako imaš floppy dobro je da ako ne pomogne chkdsk da preskeniraš disk sa MHDD npr. Bzvz ćeš da formatiš disk i instaliraš novi sistem ako imaš bs.

uradio sam disable automatskog restarta, i prikazao mi je gresku na url.dll ...

Prekopirao sam url.dll iz dllcache foldera, prosao je do nekle, dobio sam kursor, ali mi je prijavio neki drugi fajl....zaboravio sam kako se zove 🙂

gledaj - ne mozesh .dll fajlove na copy paste - nego iz safemode-a iz cmd-a. tako sigurno znash da ga windows nije sam zamenio pri restartu.

a ako ti se i taj drugi prijavio - definitivno uzmi od nekog rezach/chitach i menjaj sistem 🙂

Moze copy paste iz system32/dllcache ... Tu se prave kopije sistemskih fajlova pri samoj instalaciji sistema...Izgleda da je neko iz microsofta mislio na mene dok je pravio xp 🙂

Nazad
Vrh Dno