Šta je novo?

win xp: programi traze da se konektuju.

• Začetnik teme Začetnik teme Laza
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Laza

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2001
Poena
765
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 5 7600X 4.7GHz & Thermaltake Toughair 510
Matična ploča
AM5 Gigabyte B650M AORUS ELITE AX DP/M.2/DDR5
RAM
DDR5 32GB 5200MHz Kingston Fury Beast 2x16GB
GPU
MSI Radeon RX 5700 XT, 8GB, 256-bit, RX 5700 XT MECH OC 8G
Storage
M.2 NVME 1TB AData 5000MBs/4200MBs
PSU
Be Quiet Pure Power 12 M750W BN343 Gold Modular
Kućište
Fractal Design Define R4 Black Pearl
Monitor
IIYAMA ProLite 27, ULTRA SLIM LINE, WQHD, IPS, 5ms, FreeSync, Zvučnici, XUB2792QSU-B1
Miš & tastatura
LOGITECH MK470
Pristup internetu
  1. Optički internet
Kada sam offline - nisam na netu, programi koje sam ukljucio dok sam bio na netu traze da se konektujem, odnosno izbace mi prozor. Mene to nervira, pa bih hteo da to uklonim. Dakle, ne zelim da programi bilo sta traze od mene, a kamoli da idu na internet.

Takodje, znate li kako da uklonim onaj "notification" strip baloncic u koji mi posle povezivanja na net kaze da sam se konektovao. Znam da je neko cackanje u registry-ju za oba problema, ali ne znam tacno gde.

pa trebalo bi da start>settings>cotrol panel>internet options>connections i check na "never dial a connection" sredi stvari

Za balonce bih voleo da znam.

DS9 je napisao(la):
pa trebalo bi da start>settings>cotrol panel>internet options>connections i check na "never dial a connection" sredi stvari

Za balonce bih voleo da znam.

To je vec podeseno, ali uvek posle diskonektovanja sa neta, icq npr. trazi internet connection, odnosno pita me preko kog provajdera da se poveze.

Da li je samo icq (ne koristim ga pa ne znam) u pitanju, ili i ostalo (ie, neki download manager). Verovatno ima nesto da se namesti u icq.

DS9 je napisao(la):
Da li je samo icq (ne koristim ga pa ne znam) u pitanju, ili i ostalo (ie, neki download manager). Verovatno ima nesto da se namesti u icq.

nije samo do icq, vec to radi svaki program koji koristi net, recimo internet explorer, outlook express.

Zoni, nisam ti se zahvalio, jer sam znao da to mogu pomocu TweakUI, ja sam hteo bez njega, direktno iz registry-ja, jer mi se ne svidja TweakUI, jednom sam se "overtweakovao".

Hm (gledam u winXP), i setih se da kad ga instalirah imah slican problem. Vise se ne secam sta sam sve uradio, al je reseno. Ne znam, bilo bi glupo ako stvar resava otklanjanje check-a sa "redial if line is droped" u properties od konekcije.

Da te ne maltretira neki eksterni program koji aktivan u pozadini.

Kod outlook-a je verovatno chekirano (a ne treba da bude za one koji nisu stalno direktno na mrezi ) da proverava na svakih npr. 30 minuta postu, i da je proverava pri start up-u (Tools>Options>General pa pogledaj da li stoje checkovi na poslednje dve stavke - i skloni ih ako jesu)

E da to je to ja sam pre imao isti problem i izludjivao me je i resio sam ga tako sto sam cackao sat vremena i na kraju nasao isto sto i Laki ali sam zaboravio kako se zove i kako se dolazi do njega... hvala Laki.

Hvala, Laki.

Nego znate li kako se iskljucuje baloncic a da nije preko tweakui.

Laza je napisao(la):

Meni je to bas super stvar, nestane posle par sekundi, a odma znam na koliko sam se konektovao, ne moram da klikcem po systray-u

Laza reče
Hvala, Laki.

Nema na čemu.

Ne znam zašto nećeš preko tweakUI ali evo ti i "prljava alternativa":

Ako ovoga nema unesi u
[HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Windows\ CurrentVersion\Explorer\Advanced]
"EnableBalloonTips"=dword:00000000

To će ti isključiti balončiće
a unošenjem hexa vrednosti 1 ih opet uključuješ.
Možda će da proradi tek posle restarta.

Pozdrav.cheers

Nazad
Vrh Dno