Šta je novo?

Win Xp particija

zarkoilic30

Slavan
Učlanjen(a)
03.08.2007
Poena
304
imam sledeci problem.imam particiju on 60 gb koja je skoro puna muzike(15000 pesama) ?kada pustim neku pesmu u winampu on pusti neku sasvim levu!u nekim pesmama su cak spakovane dve pesme!pokusao sam sa defragmentacijom,errorcheckingom mada nista,ni Partition Magic ne pomaze!Ljudi sta da radim?ne zelim da formatiram ceo disk?i da li je pametnije instalirati 98SE od XP posto ja uglavnom gledam filmove i slusam muziku? UNAPRED HVALA SVIMA NA POMOCI!

Pa promeni winamp!
Šta misliš, zašto stalno izlaze nove verzije istog? Probaj media player, pa, quintessential player (najsličniji winampu ali bolji - osim što nema toliko blesavih skinova), ili neki treći audio player koji misliš da je bolji od ova dva koje sam predložio, i tek ako i oni nisu u stanju da se izbore sa tolikom količinom naslova na jednoj particiji, onda razmišljaj o drugim varijantama... a te su redom: veći hard, kupi si dvd rezač i sve to naguraj na dual-layer dvd-e, ko' čovek....
Inače, verovatno bi te spasilo kada bi swap file smestio na posebnu particiju, samo za to napravljenu (zavisno koliko imaš ram-a, obično 3-4× više od njega napraviš particiju, ukineš swap file na c particiji i zvekneš je na tu novonapravljenu, a na njoj isključiš system restore da ne zauzima mesto bzwze).

Uh, uh..
Sad sam i ja zbunjen piskovim komentarom.. Imam 95GB muzike & sve mi radi kao sat, nebitno da li je WMP ili Winamp....

uh, ne znam ti ja to sa swap fajlovima mada mi se svidja,mozes li mi to objasniti malo bolje,postupno kako to ide!ako ne ovde onda mi odg na mail [email protected]!imam dvd rezac,ali dual layer dvd su skupi ko oci!

nemoj da se mucis oko prebacivanja swapa na drugu particiju zato sto nema nikakve veze i ne vidim svrhu da se tako nesto radi:crash: jednostavno probaj drugi player (foobar2k,))... nego da se nisi igro sa nekim programima za sredjivanje tagova, konverziju iz jednog formata u drugi i sl.?

nisam.ni jedan player nece da pusti normalno!jednostavno jedan dan ja slusam ziku,odjednom se restartuje komp,pre welcome ekrana poce sistem nesto da indexira da pakuje neke informacije u fajl pod imenom I25!ja stvarno ne znam sta da radim?

Ides do radnje, za 300 dinara kupis 15 DVD-a i lepo narezes celu muziku i formatiras hard :smoke:

Neki od nas su vec imali losa iskustva da gube po 70Gb muzike zbog glupog HDD-a, sada na svu srecu cuvaju backup na DVDjevima 😉

A mozhda mu se javio neki problem, kao shto sam napominje, I25 (shtagod to znachilo), pa mu je XP pomeshao fajlove? 🙂
narezhi par pesama koje tebi brljave & probaj ih na nekom drugom kompu, vidi da li su ti fajlovi syebani..

A mozhda mu se javio neki problem, kao shto sam napominje, I25 (shtagod to znachilo), pa mu je XP pomeshao fajlove? 🙂
narezhi par pesama koje tebi brljave & probaj ih na nekom drugom kompu, vidi da li su ti fajlovi syebani..
... upravo tako, a ako ti fajlovi ne rade ni na drugom racunaru znas sta ti je raditi:crash:

vazi se! pokusacu!

Instaliraj Diskeeper za defregmentaciju harda, pokreni Analyze za tu particiju i pogledaj sta ti kaze za MFT, cini mi se da imas suvise sitnih fajlova na toj particiji i da ti je malo pukla MFT, tj. prebukirao si indekse i zato gresi. Ocigledno da nije do winampa, cim grese i drugi plejeri. Prebaci malo muzike na drugi particiju, oslobodi mesto i preko Diskeepera povecaj vrednost MFT-a, to ce ti resiti problem.

skinio sam ga i cim se vratim kuci pokusacu,pa ako uspe uspe,a ako ne onda se ponovo cujemo!

Nemoj da radis move fajlova sa te particije, vec copy, pa tek kad legne na drugi hard/particiju i ne prijavi gresku u transferu, onda brisi fajlove. Smanji malo popunjenost harda, uradi iz cmd-a chkdsk d:/f (ovo d: zameni odgovarajucim slovom svoje particije), a onda prodji sa diskiperom.

vazi!uradicu kako ti kazes!sutra uvece ti podnosim izvestaj!

Nazad
Vrh Dno