Šta je novo?

Win XP mi se zamrzava...help!!

Matthias

Čuven
Učlanjen(a)
16.09.2001
Poena
649
Znaci problem je da skoro svaki put mi se Win XP zamrzne kad odem na internet i to u nepravilnim intervalima, nekad surfujem 45min, a nekad vec posle 5 min. se zamrzne.
Imam USR 56k ext. modem i menjao sam mu drajvere i ne pomaze, probao sam drugu memoriju isto ne pomaze, surfovao sam iz Opere umesto iz IE6 ni to nije pomoglo.
Dal mozda ploca zaljebava? U pitanju je Chaintech 7AJA2. Sa drugog kompa mi ovaj modem fino radi.:(
Dajte ljudi pomozite jer ne znam vec sta da uradim!!
Unapred hvala!!

moras dati vise infoa...

Da, realno Chaintech 7AJA2 je dosta nestabilna ploca sklona zakucavanju...

E da, pokusaj da updateujes bios mozda se modem i ploca ne vole mnogo...

Ko to kaze da je ploca losa....ploca je super,moja preporuka.Najverovatnije je problem sa IRQ-ovima.Da li ti se system zamrzava kad odes na net i koristis samo modem ili obavezno slusas na pr. MP3.Nisam lepo formulisao,ali nakaci se na net i nemoj da koristis ostale uredjaje npr. muzicku.Ako radi OK,proveri IRQ-ove...pa pisi sta si uradio.

Ma nije ploca 100%! Moze hiljadu stvari da bude pocevsi od memorije, graficke i ko zna ceka jos... Znaci samo kad surfujes se to desava? Hmmmmm zameni memoriju grfaficku, modem ali jedno po jedno...Jel se zamrzava kad igras neku igru?

Znaci memoriju sam vec menjao, stavljao mu konzervativnija setovanja (sa Turbo na Medium, sa CAS2 na CAS3..), i nije pomoglo.
Graficka je Inno3D GF2 MX400 32Mb sa TV Out (detonatori 28.32), a disk Quantum AS od 20Gb (pod NTFS-om)
BIOS maticne je zadnji sa sajta, a i modemov firmware sam upgradeovao na V.92...ali nista.
Stavljeni su i zadnji VIA 4in1 drajveri.
Dosad sam primetio da se zamrzavanja desavaju samo u Win 2k i XP-u i to u nepravilnim razmacima, kad sam na Net-u i nikakvi dodatni programi nisu aktivni.
IRQ-ovi su u redu. Na IRQ 11 mi je npr. zvucna(CMI8738),graficka,mrezna kartica(RTL 8139), i USB Controller (dal je tu mozda problem?).
Vise nista ne mogu da kazem, sem da ocajnicki cekam resenje:(

Iskljuci zvucnu i probaj sa drugom grafickom obavezno ! I javi sta je bilo:)

Posto sam i ja imao problem sa istom integrisanom zvucnom na 7aja2,zbog cega sam i napisao gore post,jedva sam uspeo da je prebacim na drugi IRQ.Naime,uradi sledece:u BIOS-u postavi za nju umesto 6 kanala da je u pitanju 4 kanala nakon cega ce win da trazi instalaciju drajvera koju ces i odraditi.Ne znam zasto je to tako ali sada je kod mena zvucna CMI 8738 na IRQ 5.Pozdrav

Da dopunim,ali verovatno znas da je ta integrisana zvucna 6-o kanalna pa ako je setujes kao 4-o kanalnu izgubices u performansama tj. verovatno koristis neke obicne zvucnike pa to neces ni primetiti...

U BIOSU je vec bilo postavljeno na 4 kanala.
Posto mi nista nije uspelo zamenuo sam samo mesta racunarima, jer na ovom Abitu mi nikad nije bilo problema, a AJA2 ce ostati kao slave u mrezi.
U svakom slucaju hvala sto ste pokusali.

Ama ljudi, čovek je lepo rekao da ima eksterni modem. IRQ-ovi i ostale gluposti nemaju nikakve veze sa eksternim modemima. Postoji mogućnost da se modem glupira zbog loše linije i onda zakucava celu mašinu. To je bio slučaj kod jednog mog prijatelja koji je bio na 6??-???, gde su linije izuzetno loše i ima više šuma nego korisnog signala.
Probaj da doneseš modem od drugara pa vidi kako se ponaša, ili odnesi mašinu kod njega pa vidi da li radi.
Pozdrav ...boom

DA probas sa 2000? Meni je blokirala Me kartica za EON, a na 2iljadarci radi savrseno!

Anonymous je napisao(la):
DA probas sa 2000? Meni je blokirala Me kartica za EON, a na 2iljadarci radi savrseno!

Pa zbog toga sam i presao na Win XP posto sam mislio da je Win2k kriv za zamrzavanje.

Probaj drugu graficku jer je meni inno cuda pravio dok nisam provalio da je on u pitanju!

pozdrav

tvoj problem je isti kao i kod mene stim sto sam ja provalio da meni usporava ili zamrzava ukljucen AVP Monitor , takodje moze da bude u pitanju detonator drajveri, ali sigurno je neki programcic koji je aktivan dok ti surfujes.;)

Pa kakav to komp imas kad ga AVP zamrzne?

Mozda je mis kriv...

Ja imam isti problem,i to cini mi se od kada sam pre par meseci instalirao noviji Logitech Mouseware...Vec dva dana mi nije zamrzao i to posto sam odcekirao opciju "Control Panel\Mouse Properties\Buttons\Use MS Office Compatible Scroll Only" !
Probaj ako imas neki Logitech mis...
Pozdrav Sale

NE znam dal je neko od vas provalio, al komp je naj stabilniji kad nemo dodatnih drajvera/programa, mislim na one drajvere koji sa sobom nose i softver, a tako koce komp...

I ja sam imao sličnih problema dok nisam utvrdio šta je u pitanju. Tipujem na grafičku. Trebalo mi je nedelju dana dok nisam pronašao prave detonatore. Probaj sa 23.11 kod mene savršeno rade u XP u. Drugo powerstripom smanji agp transfer rate na 2X. Ako ni to ne pomogne probaj sa drugom grafičkom.

I ja imam ovaj problem, ploča je takođe 7AJA2, Win XP, radeon 7000, amd 1300.

Zamrzavanja se dešavaju u nepravilnim intervalima, nekad posle 15 min a nekad posle nekoliko sati i nema veze da li sam na netu ili ne.

Nista ne regaguje sam kada se upale zvučnici čuje se ono trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Više ne znam šta da radim.

vodnik je napisao(la):
I ja imam ovaj problem, ploča je takođe 7AJA2, Win XP, radeon 7000, amd 1300.

Zamrzavanja se dešavaju u nepravilnim intervalima, nekad posle 15 min a nekad posle nekoliko sati i nema veze da li sam na netu ili ne.

Nista ne regaguje sam kada se upale zvučnici čuje se ono trrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr.

Više ne znam šta da radim.

Ne znam ni ja sta da radis, ali mislim da je opste poznato slabo slaganje Radeona i VIA KT133A chipseta.

stormbringer_bg je napisao(la):
...
Ne znam ni ja sta da radis, ali mislim da je opste poznato slabo slaganje Radeona i VIA KT133A chipseta.

Uzeo sam na probu Gainward GeForce4 sa 64 MB (MX440) i opet ništa, zamrzava mi se sitem i dalje. Nešto drugo je u pitanju.

vodnik je napisao(la):
...

Uzeo sam na probu Gainward GeForce4 sa 64 MB (MX440) i opet ništa, zamrzava mi se sitem i dalje. Nešto drugo je u pitanju.

Gde si samo iskopao ovaj moj stari post? :)
Pa nista, uradi kako sam ja uradio (posle svih pokusaja) prodao lepo tu plocu i rekao zbogom Chaintechu, jer tesko da cu staviti opet neku njihovu maticnu u komp.

Rešio sam problem, "modem" je pravio problem. Ubo sam ga samo u drugi slot i sad je sve OK.

A menja sam grafičku, memoriju (razne kombinacije), flešovo sam bios i ništa ... kad ono modem.

Nazad
Vrh Dno