Šta je novo?

WIN XP mi pojeo HARD DISK !!!???

Dark Angel

Čuven
Učlanjen(a)
19.01.2002
Poena
735
Moja oprema  
CPU & Cooler
XEON E5440 mod 775
Matična ploča
ASUS P5B
RAM
6 Gb
GPU
GIGABYTE 1050 TI
Storage
SSD Biostar 240Gb + HDD...
Zvuk
XONAR D 2
PSU
CORSAIR
Monitor
SAMSUNG 32" TV
Miš & tastatura
LOGITECH MX MASTER x2
Ostale periferije
LOGITECH Z-5500
Laptop
ASUS VIVOBOOK OLED 1513, MACBOOK PRO 5.2 + 7.1 + ...
Tablet
ASUS TRANSFORMER
Pristup internetu
  1. Optički internet
Win XP+SP1 instalirani pre 2 meseca na particiju diska velicine 8 Gb, na disku jos instalirano softvera nekih 4 Gb. Juce mi prijavi da na disku ima samo oko 150 Mb prostora ?!?!?! Prethodo sam radio par system restore, nakon cega se ovo i desilo
Pitanja:
1 - da li system restore toliko "jede" disk ?
2 - Na samom disku kada "saberem" velicine svih programa trebalo bi da imam jos 2.5 Gb prostora, ali ga nema ?! Da li su mozda ti fajlovi skriveni ?
3 - Kako se resiti ovakvih smarajucih gluposti i osloboditi vise prostora na disku ? :boom:

Mnogo je puta pricano o ovome, ali ...
1. Disk cleanup>Advanced>Delete all but most recent restore point (ili nesto slicno, ne znam napamet a sad sam na poslu gde imam NT)
System restore ume da zauzme i po nekoliko Gb, posebno ako si vise instalirao/deinstalirao.
2. Uvek se ostavlja deo prostora za MFT kao Recycle bin, i ne mozes da koristis taj deo diska dok god imas slobodnog prostora...

Dodaj tu jos i pagefile.sys (koji mora da je tu) i hiberfil.sys (koji ne mora da je tu) i dobices jos jedan gigabajt (najverovatnije).

System restore dosta jede prostor....

Odradjen disc cleanup, poskidani svi prethodni system restor fajlovi. Povono 2.7 Gb vise

@eMe
pagefile.sys (koji mora da je tu) i hiberfil.sys - nisam pronasao ?!!

Dark Angel je napisao(la):
pagefile.sys (koji mora da je tu) i hiberfil.sys - nisam pronasao ?!!

Da li ti je ukljuceno prikazivanje skrivenih i sistemskih fajlova ( Tools/Folder options/View ). hiberfil.sys je i sasvim moguce da nemas, ali pagefile.sys mora da je tu ( sem ako ga nisi kojim slucajem prebacio na neku drugu particiju ).

drapin je napisao(la):
...

Da li ti je ukljuceno prikazivanje skrivenih i sistemskih fajlova ( Tools/Folder options/View ). hiberfil.sys je i sasvim moguce da nemas, ali pagefile.sys mora da je tu ( sem ako ga nisi kojim slucajem prebacio na neku drugu particiju ).

Trebalo bi da coveku pomogne i :

START -> RUN : sfc/purgecache

Smanji prostor za smestanje podataka sistem restore-a...

@Neo_Matrix
Uradjeno.
A posto mi je disk podeljen na 2 particije - jednu particiju sam diseblovao za system restore.

Start => Control Panel => Power Options => Hibernate => Unchekuj Enable Hibernation

Nazad
Vrh Dno