Šta je novo?

Win XP Instalacija

DigiVamp

Čuven
Učlanjen(a)
01.06.2002
Poena
604
Da li je neko do sada imao problem sa instalacijom Win XP?
Ja nikako ne mogu da ga instaliram. Problem je u sledecem:

1. Pokrenem ja instalaciju i sve ide fino.
2. Zadam mu opciju da se instalira na posebnoj particiji (sada koristim
Win98).
3. Nastavi se kopiranje.
4. Resetuje se komp.
5. Udje u Win XP setup (u Dosu).
6. Prodje desetak sekundi ucitavanja.
7. ZAGLAVI.

ili

1. Pokrenem ja instalaciju i sve ide fino.
2. Zadam mu opciju da "pregazi" Win 98.
3. Nastavi se kopiranje.
4. Resetuje se komp.
5. Pojavi se logo WinXP.
6. Ucitavanje oko minut.
7. ZAGLAVI.

Moguci problemi (mada ne verujem):

1. Imam Abit Siluro GF4 Ti4200 i mozda je drajver ne odgovarajuci za
WinXP ali WinXP mora u tom slucaju da iskoristi genericki zar ne?
2. Virtual Drive ?

Masina:
1. AMD Athlon XP 1800+
2. Abit KX7-333
3. 512 MB PC2100 NCP
4. Maxtor 40GB (dve particije C,D)
5. CMI Zvucna
6. Lucent 56K Modem (uvek oko 49333 :p )
7. Samsung Syncmaster 755DF
itd...

Savet svima sa Win Xp, barem po mom dosadasnjem iskustvu.Uvek sam imao problema sa hardwareom koji nema Win xp logo sertifikat.Proveri na oficijelnom sajtu hcl listu, hardware compatibility listu, moglo bi da ti sine posle .

imao sam slican problem i ustanovio da je problem bio modem. Izvadi modem iz masine, instaliraj XP, kad sve zavrsis vrati nazad modem i instaliraj ga pod XP-om....

Ako proradi javi, ako ne javi opet da razmisljamo dalje :D

Drugarski pozdrav:wave;

izvadi sve iz masine osim graficke ,naoruzaj se sa najnovijim biosom,drajverima i probaj onda,takodje probaj u biosu default vrednosti itd

ako ni tada ne radi, pokusaj sa drugom memorijom.

reci mi, kako si particionirao disk? ja sam imao ISTI problem, a disk je "preradjivan" u partition magicu. uradio sam novo particioniranje iz samog setupa win2k i sve je radilo normalno

Ovaj........................mozda glupo pitanje valjda nisam razumeo da ti slucajno nisi pokusao da instaliras taj XP uz pomoc Virtual drajva?Odnosno da nisi od nekog uzeo CD xp iskopirao kao VCD i iz vindowsa pokusao da instaliras?

Probaj i da iskljucis sva kesiranja i "shadow-anja" iz biosa.Ubaci neku drugu graficku karticu samo dok prodje instalacija a posle mozes da je vratis.XP jednostavno nece da prodje sa losijim grafickim karticama.Neki put je problem i u memoriji.Takodje moras i da iskljucis bilo sta sto si, ako si overklokovao.U principu, sva podesavanja na minimum a kada instalacija prodje,polako vracaj sva setovanja,jedno po jedno dok ne postignes maksimum uz koji XP stabilno radi.

Ako je zvucna kartica integrisana, iskljuci je u biosu prije instalacije, to je cesto pravilo probleme pri instalaciji Win2K...

Tacno je da sam koristio Partition Magic za particionisanje.
Ako je stvarno to u pitanju sta onda?
Kako da sacuvam sve podatke na disku?

Kod nekog druga kopiraj sve sto ti treba i nemoj vise da ti padne na pamet taj program :( Jedan moj gari je imao problem i resenje je bio BIOS probaj to ti nije neki problem(na samom sajtu proizvidjaca ploce pisalo je za opis nove verzije BIOSa da ispravlja gresku pri instalaciji WinXP-a zato proveri za svoju plocu) . I javi kako si resio

Ser_Zile je napisao(la):
Kod nekog druga kopiraj sve sto ti treba i nemoj vise da ti padne na pamet taj program :( Jedan moj gari je imao problem i resenje je bio BIOS probaj to ti nije neki problem(na samom sajtu proizvidjaca ploce pisalo je za opis nove verzije BIOSa da ispravlja gresku pri instalaciji WinXP-a zato proveri za svoju plocu) . I javi kako si resio

Svi ga hvale al ipak pravi puno sra*a. Meni je jedanput skroz razje*ao boot sector na disku. Nisam vise mogao ni da UDJEM u fdisk. Jedino resenje je bilo sa bootabilne 2k da digem setup i da iz setupa odradim sve particije. Taj setup je za te stvari zakon! Takodje je i onaj alat za sredjivanje mnogo dobar iz 2k (Administrator tools >> Computer menagment).

DigiVamp je napisao(la):
Tacno je da sam koristio Partition Magic za particionisanje.
Ako je stvarno to u pitanju sta onda?
Kako da sacuvam sve podatke na disku?
ako ti je frka, ja cu ti pomoci. ako hoces javi se na pm da se dogovorimo

Nazad
Vrh Dno