Šta je novo?

Win XP i Win 98 zajedno?

rzeljko

Čuven
Učlanjen(a)
16.12.2001
Poena
695
Imam dva HDD: na C je WinXP na NTFS a na D planiram da instaliram Win 98 (treba mi zbog Corela zbog posla jer sam cuo da strasno pravi probleme na XP) i interesuje me da li mogu da napravim neki multiboot da biram koji cu Win da startujem. Skinuo sam Bootmagic ali on nece da se instalira ako primarna particija nije Fat ili Fat32. Ima li pomoci?
ps. vjerovatno je bilo ovakvih pitanja, ali mi je bench forum straaaasno usporio otkad je dobio novi izgled i jedva uspijem da pregledam nove poruke a da koristim search bilo bi duuuuugoo.

kolko ja znam ni win98 neces moci da instaliras na sekundarnoj particiji. ili ti sto bi se reklo moras prvo instalirati 98 pa tek onda XP, inace kod mene na XP corel 10 radi sasvim ok....

Nemoj da gubis vreme! Neces nikada uspeti da valjano instaliras W98 sa Xpa ili w2k.
Ato se tice Corela, on sasvim fer radi, kao sto rece BeastMaster.Jedino ako izvuces kracu slamku, onda mogu da nastanu problemi...🙂

kUdtiHaEX je napisao(la):
Nemoj da gubis vreme! Neces nikada uspeti da valjano instaliras W98 sa Xpa ili w2k.
Ato se tice Corela, on sasvim fer radi, kao sto rece BeastMaster.Jedino ako izvuces kracu slamku, onda mogu da nastanu problemi...🙂
e tu cu morati da te ispravim, ako napravis odvojene particije ( naprimer 3) pa je na C instaliran win98, D je sa podacima a na E je win2k/Xp sve radi odlicno bez ikakvih problema, jedino se postavlja pitanje prostora na HDD-u...
Pozdrav:wave; :wave;

BeastMaster je napisao(la):
e tu cu morati da te ispravim, ako napravis odvojene particije ( naprimer 3) pa je na C instaliran win98, D je sa podacima a na E je win2k/Xp sve radi odlicno bez ikakvih problema, jedino se postavlja pitanje prostora na HDD-u...
Cini mi se da nisi ukapirao problem: normalno da 98 i XP rade odlicno zajedno, stvar je da na vec instalirani XP ne mozes vise da dodajes 98, mora obrnuto - na postojeci 98 se instalira XP

drapin je napisao(la):
Cini mi se da nisi ukapirao problem: normalno da 98 i XP rade odlicno zajedno, stvar je da na vec instalirani XP ne mozes vise da dodajes 98, mora obrnuto - na postojeci 98 se instalira XP
e a ti, cini mi se, nisi procitao moj prethodni post. Ukapirao sam ja problem i rekao mu da posle Xp nemoze da instalira 98, ali je kudithaex rekao da Xp i 98 uopste ne rade.
pozdrav

e a ti, cini mi se, nisi procitao moj prethodni post. Ukapirao sam ja problem i rekao mu da posle Xp nemoze da instalira 98, ali je kudithaex rekao da Xp i 98 uopste ne rade.
pozdrav

ups i moja greska nisam lepo procitao kudithaex-ov post, sorry

ups i moja greska nisam lepo procitao kudithaex-ov post, sorry
OK, a ja nisam video onaj tvoj prvi post sasvim "gore"...

Ma, ajd nekako smo se uglavnom razumeli 🙂 (D)

Ljudi 10x svima, zasad sam na Xp, Corel (kuc, kuc) radi OK a za dalje cemo vidjet.

pa stvarno i nema razloga da ne radi, jer dosad se niko nije zalio na to
pozdrav

Cekaj jesi li rekao da imas dva harda ili dve particije? Mislim vec si resio problem, ali ako imas dva harda mozes lako da instaliras 98-icu naknadno.

Jednostavno iskljuci hard na kome ti je XP, instaliraj 98-icu regularno na ovaj drugi, posle instalacije vrati XP da bude boot i posle toga samo edituj boot.ini na disku sa XP-om i ukucaj jednu liniju recimo ovako
D:\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional"
S tim da je ovo za win2k, ali princip je isti, dobices meni za boot na pocetku.

Cekaj jesi li rekao da imas dva harda ili dve particije? Mislim vec si resio problem, ali ako imas dva harda mozes lako da instaliras 98-icu naknadno.

Jednostavno iskljuci hard na kome ti je XP, instaliraj 98-icu regularno na ovaj drugi, posle instalacije vrati XP da bude boot i posle toga samo edituj boot.ini na disku sa XP-om i ukucaj jednu liniju recimo ovako
D:\WINNT="Microsoft Windows 2000 Professional"
S tim da je ovo za win2k, ali princip je isti, dobices meni za boot na pocetku.

Nazad
Vrh Dno