Šta je novo?

Win XP i RAID install !!!!!!!

CamBieL

Čuven
Učlanjen(a)
05.04.2005
Poena
620
Imam jedan problem...

Krenuo sam do lika da mu instaliram Windows, kad ono eto cuda, covek ima RAID...

I posto ima jos jedan Windows koji radi tu vidim da je oznada RAID kontrolera:

"High Point HPT3XX ATA RAID contr."

I interesuje me sledece, posto covek nema drivere na disketi, da li ako budem nasao driver za doticni kontroler i snimim ga na disketu da li ce on garantovano da nadje doticni hard i sve njegove particije... cak sam doticni hard koji ide preko RAID-a uspeo da formatiram i prebacim u FAT32 iz Partition Magica iz DOS-a, a potom da ga formatiram sa "Format c:" iz DOS-a...
Ali Winnt instalacija XP-a iz DOS-a ga ne vidi...

Ako je neko imao slican problem neka mi da siguricu, da se ne zeznem ponovo...

Bilo bi pozeljna i informacija gde mogu da nadjem doticni drfajver, ali za to cu se vec snaci, vazno mi je samo da radi!!!

Hvala in advance...

S.o.s. . . .

CamBieL je napisao(la):
Imam jedan problem...

I interesuje me sledece, posto covek nema drivere na disketi, da li ako budem nasao driver za doticni kontroler i snimim ga na disketu da li ce on garantovano da nadje doticni hard i sve njegove particije...

tacno. znaci moras da nadjes odgovarajuce drivere i da napravis disketu (vrlo moguce da neces moci samo da prekopiras ,to sto si nasao, na disketu, zavisi od ploce do ploce). najbolje je da potrazis drivere na siteu proizvodjaca ploce.
kada krene instalacija xp-a pritisnes f6 (na vreme) i onda sve ide samo od sebe (ponudice ti i vise izbora ako ih ima na disketi pa ti izaberi pravi)

poz

PretendeP je napisao(la):
tacno. znaci moras da nadjes odgovarajuce drivere i da napravis disketu (vrlo moguce da neces moci samo da prekopiras ,to sto si nasao, na disketu, zavisi od ploce do ploce). najbolje je da potrazis drivere na siteu proizvodjaca ploce.
kada krene instalacija xp-a pritisnes f6 (na vreme) i onda sve ide samo od sebe (ponudice ti i vise izbora ako ih ima na disketi pa ti izaberi pravi)

poz

E hvala puno, sada cu da odem da potrazim. Za F6 sam znao, ali ga nikad nisam koristio ranije, jer nemam ni SCSI i RAID, ali ovo je problem koji moram da resim.

Thx

obrati paznju koji drajver ces staviti jer ce ti ponuditi po 2 verzije za win2k i xp,nisu isti drajveri.

1.Prebaci ide kabl na ATA33 granu, mozda cak i disejblujes hpt-a.
2.instaliraj win.
3.ukljuci hpt-a
4. instaliraj win drajvere za hpt-a
5.prebaci kabl sa ata33 na hpt370.
ETO.

Sto ja nesto mislim da i Win2000 i XP imaju genericki drajver za HPT3XX ATA RAID...?

imaju verovatno,ali nemozes da ih iskoristis!
jedino na win98se to radi ali kako.....

Nazad
Vrh Dno