Šta je novo?

Win XP Hotfix(SP1) XP pro Corporate edition

• Začetnik teme Začetnik teme Santa
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Santa

Čuven
Učlanjen(a)
03.01.2003
Poena
745
Vec sam ranije pisao o svojim dogodovstinama sa instaliranjem XP-a, pa sam nabavio boot CD XP pro Corporate edition (ne trazi aktivaciju). E sad, u add/remove programs se pojavljuje program WinXP Hotfix(SP1), cega ranije (na staroj instalaciji) nije bilo. Posto mi sa starim XP nije dozvoljavao instalaciju USB 2.0 drajvera (trazio mi je SP1 😕 ), a sad sam jih najnormalnije instalirao, mene jednostavno zanima sta je to.

Inace pomocu search opcije nisam nasao rezultate, pa se unapred izvinjavam ako je to pitanje vec bilo postavljeno na neki drugi nacin.

Pozdrav svima
:wave;

sve je u redu

to sto ti se pojavljuje u ad remove programs service pack znaci da si ostavio mogucnost da ga uklonis iz sistema...

sp1 je doneo podrsku za usb 2.0 standard tako da ni tu nema nista cudno (ako se pitas sta je usb 2.0 - to je ubrzani usb 1.1 🙂 )

Pa jel' to znaci da je SP1 vec instaliran????

Posto sam video da kod ljudi koji su slali screenshotove iz my computer/properties pise: WinXP Professional edition+ Service pack 1

Kod mene to ne pise.😕

Mislim ako je vec instaliran da ga ne jurim dzabe😀 😀 😀

P.S. Lik koji mi je prodao disk rekao je da ne zna da li je sa SP1. Jel' postoji jos neki nacin da vidim dali je instaliran?

Tamo gde si naveo mora da pise Service Pack 1...ako ne pise, onda se zaista ne zna sta je ta stavka u Add/Remove !? 😕

Ja bih rekao da je to posledica naseg cuvenog "obradjivanja" tj ubacivanja SP1 u originalnu instalaciju - u ovom slucaju neuspesno !

Mada kazu da moze to i dobro da se uradi, vidi sta rece Miroslav u http://www.benchmark.co.yu/forum/showthread.php?s=&threadid=21175

Ma ne moze covek vise ni "postenu" piratsku kopiju da kupi ! :cuss: 😡

U System properties/general pise:

Microsoft Windows XP
Professional
Version 2002

A u ADD/Remove kao sto sam vec napisao:

Win XP hotfix(SP1)

Ako neko ima isti serial:55274-640-0000356-23496
neka mi javi kakav je slucaj kod njega

prvo to nije serial za xp
drugo - mozda je to instaliran neki prethodni skup ispravki za xp koji su kruzili netom

u svakom slucaju instairaj xp service pack 1

D-KEE je napisao(la):
prvo to nije serial za xp
drugo - mozda je to instaliran neki prethodni skup ispravki za xp koji su kruzili netom
Ma to je onaj broj koji pise u System Properties u stavci Registred to... i koji Windows generise Bog te pita kako vec (vidi screenshot) - ti si verovatno hteo da kazes da to nije instalacioni key, sto je naravno tacno...
U svakom slucaju ne znam tacno odakle taj broj - ako se generise na osnovi nekih parametara u samoj konfiguraciji hardware-a ili slicno, ne verujem da iko ima isti broj, ako se generise na osnovu instalacionog diska, onda moguce...

Inace i ovo drugo sto si rekao moze biti tacno, svi patch-evi pre SP1 su u Add/Remove ubacivali sebe pod tim nazivom Win XP hotfix(SP1), ali je obicno posle toga sledio broj, ono Qxxxxxxx npr.

@Santa:
Sad se vise ne secam, ali verovatno je bio i neki pre-SP1 patch bez broja, i to je sigurno to sto imas instalirano. Dakle mislim da definitivno nemas SP1 !

Veliko izvinjenje:beat: , ipak pise ispod win xp hotfix(sp1) [see Q312370 for more information], Gde to da vidim?

Thanx, ali ne znam u kojim novinama sam to video(mislim da digital), pise da je jedna od novina i ono Do not allow attachements to be saved...... A ja to vec imam, bez SP1??

D-KEE je napisao(la):
sve je u redu

to sto ti se pojavljuje u ad remove programs service pack znaci da si ostavio mogucnost da ga uklonis iz sistema...

sp1 je doneo podrsku za usb 2.0 standard tako da ni tu nema nista cudno (ako se pitas sta je usb 2.0 - to je ubrzani usb 1.1 🙂 )

Uklanjanje SP-a iz sistema je mlacenje prazne slame...recimo ja sam hteo da uklonim SP3 sa WIndowsa 2000 i onda kad sam video da 'sledeci' programi nece raditi (i izlistao skoro sve programe koje imam instalirane) nije mi preostalo nista drugo nego da lepo uzmem i instaliram Windows 2000 opet...

Meni se desilo da se odjednom ona WinUpdate ikonica u taskbaru vise ne pojavljuje... i sad kao da ne mogu da skidam ove parcice SP1 (iako ih nisam sve skinuo, naprotiv)?? 😕 Da li ima neki nacin, osim da idem na sajt?

Nazad
Vrh Dno