Šta je novo?

Win XP - evo sta ne radi

MMilos je napisao(la):
ne brisi dll.
Jesi li deinstalirao NAV?
Probaj da deinstaliras NAV, reinstaliras win i pustis bez ijednog antivirus programa. firewall ostavi. ako tad radi, znas sta je problem.
cemu ti inace sluzi AV program? ako ti najvise vremena provodis kraj racunara, a nisi na netu uvek, AV ti ne treba ukljucen. ukljucis ga samo po potrebi kad proveravas tudje cd-ove i sl. Stalno ukljucen AV je da ne razmisljas ako za komp sedne neko drugi.

skoro sam presao na NAV 2006, pre 10-tak dana, pretoga sam imao 2005 i problem je iz tog prethodnog perioda. Ponekad prodje ceo dan a da se ne ispolji, a ponekad bas kad je bitno, explorer.exe se zablokira i samo iz task menadzera uspem da zablokirani explorer prekinem, a zauzece procesora pre negoli iskljucim explorer.exe je 100%, ponekad mu dam vremena da vidim sta ce da se desi, a za svo to vremem cekanja zauzece ostaje 100-postotno, verovatno da procesor ulazi u neku beskonacnu petlju. i posle 5 i 15min, zauzece je isto, a win ne daje poruku da je proces zablokirao dok ga iz task menadzera ne ubijem.

Usao ti je neki virus ili crv, samo on moze da opereti tako procesor.

NEVEROVATNO
na D particiji drzim programe za instalaciju, jer tu uvek ima mesta, odjednom nece ni jedan .exe fajl da se pokrene, prijavljuje mi neku gresku, .zip hoce da se otvori i .exe fajlovi u njemu se pokrecu, ali oni se prvo otvaraju na C disku u temp folderu pa onda... A kada bilo koji .exe fajl iskopiram na drugu particiju on se normalno pokrene i instalira. Proveravao sam u proprietis za foldere na C i na D, ali su sva setovanja ista. Kud sad i ovo da me snadje. Kako se omogucuje windowsu da pokrece izvrsne fajlove? Van interneta koristim samo NAV, mada je i on cesto iskljucen :crash:

T oti je pod virusom ili necim slicnim.
pregledaj ga ccleaner-om ili mcafee-jem. izvuci svoje podatke na lager particiju i formatiraj disk.
batali NAV. ocigledno ne "vidi" dovoljno.

Slazem se sa MMilos-em, mada ti preporucujem da prvo iskljucis taj NAV pa da probas da otvoris fajlove dok ne radi NAV. A, mozda je potrebno da reinstaliras NAV, zavisi sta ti kaze u poruci kada probas da otvoris taj neki exe fajl.

Baraba je napisao(la):
Slazem se sa MMilos-em, mada ti preporucujem da prvo iskljucis taj NAV pa da probas da otvoris fajlove dok ne radi NAV. A, mozda je potrebno da reinstaliras NAV, zavisi sta ti kaze u poruci kada probas da otvoris taj neki exe fajl.

evo kako nece
attachment.php

ovo je samo jedan od primera, takodje i imidz fajlovi na D particiji boluju od iste bolesti, a prekopiranjem istih na drugoj particiji, instalacija se pokrece bez problema.

Prilozi

• nece.webp
    nece.webp
    9.2 KB · Pregleda: 48
Poslednja izmena:
Sta da ti kazem nego da prekopiras fajlove i da obrises originale.
Sve te fajlove blokira nesto, mozda i sam NAV. Njihove adrese su zapamcene tako da kada ti to prekopiras ili promenis adresu (mesto gde se nalazi doticni fajl) ti time zaobilazis problem koji pravi taj program.
Na tebi je samo da provalis koji program ili crve ili virus pravi taj problem.

Probaj da odradis Scan Disk i ukljuci opcije za ispravljanje gresaka

i meni to nesto smrducka na gomilu bb-ova

@Falcon
Mislim da je Scan Disk vise za fizicka ostecenja povrsine ili neke druge kvarove, a ako njemu iscitava sadrzaj to je do sistema ili neke smetnje od strane nekog programa.

uzeo sam XP Repair Pro 2006 skenirao i on je naravno nasao gomilu neispravnosti u registar bazi. Uradeo sam system restore i po njegovoj preporuci pustio ga da odradi, izbrise stavke koje je pronasao kao neispravne u r.bazi. Posle toga svaki restart nije mogao da krene odmah jer bi se neki od aktivnih programa u pozadini zablokirao i morao bih da kliknem na komandu end u prozoru za non-responding programs. Pa sam vratio stanje nazad pomocu snimljenog restore point-a pre ciscenja baze. Verovatno da je program naisao na nepravilnosti u registriju, ali je i windowsu napravio zvrcku. Eto kako preogrami za odrzavanje registar baze rade.

Super. Znaci to je to.

Nazad
Vrh Dno