Šta je novo?

WIN XP DRAJVER Problem

• Začetnik teme Začetnik teme veske
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

veske

Slavan
Učlanjen(a)
28.06.2005
Poena
320
Evo ovako,
sisem mi u poslednje vreme nesto strasno pobrljavio, i odlucim se ja na reinsaliranje bez brisanja kompletne C: particije.Digne mi sistem, sve super, instaliram drajvere za grafu(koje od uvek korisim) kada ono sistem se resetuje, pocne da ucitava i onda padne(o5 se resetuje).prebolim ja to radi ok i na def. drajverima.....kada onon nece da mi radi ide kontroler.Kada (re)instaliram drajvere ako ne resetujem masinu radi hdd ,prikacen na taj kontroler, najnormalnije, ali posle gasenja, reseta on se izgubi iz My computera, i nema ga nigde, nista ga ne detektuje.Probao sam nove drajvere ali o5 isto.Virus ne bi trebalo da ima, jer sam testirao sa KAV6 i ADW5.Sta vi cenite da je problem.Ja sve mislim da su ostali negde drajveri od prethodne instalacije i da to pravi ******, kako ih mogu ukloniti?

ako ne formatiras particiju, onda bar obrises windows, program files i documents and settings direktorijume... i ne bi trebalo da bude problema
naravno prvo uradis backup bar documents and settings dir-a (desktop, my documents, my pictures, ie-outlook-firefox-thunderbird-... settings & data, ...), a najbolje sva 3 dir-a
eventualno mozes da probas i file and settings transfer wizard umesto backup-a

to je i uradjeno i o5 ne radi

ne znam gde su onda mogli da ostanu stari drajveri
a jel' sedis pored kompa dok se resetuje?
mozda prvi put ne prodje boot, pa se onda (ako se dobro secam) drugi put automatski podigne Last Known Good Configuration (posle onih default 30 sec) bez novoinstaliranog drajvera <- nisam siguran za ovo, a mrzi me da resetujem komp da probam
ako nemas SP2, instaliraj pa probaj onda
taj SP2 je cudo: neki drajveri ne rade kako valja bez njega, a neki sa njim - npr. stariji drajveri za integrisane ploce sa sis chipsetom :crash:
nemam nijednu drugu ideju

Poslednja izmena:
Instaliran je SP2.Bios radi normalno, kartica detektuje hdd.Ali ga WIN ne vidi.

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno