Šta je novo?

WIN XP Documents and settings

brankoX

Čuven
Učlanjen(a)
16.02.2002
Poena
630
Ok, evo pitanja:

Win XP sva podesavanja usera kao i fajlove snima u Documents i settings, da bi olaksao backup - sjajna ideja.. Ali ne mogu da to prebacim na drugu particiju vec mora da bude na C: odnosno na onoj na kojoj je instaliran Win!!!!!!!! Postoji li nacin da se barem folder My Document doticnog usera prebaci na drugu particiju ili ne??? Kakav idiotizam ako ne moze!!!!!???

Drugo, ako jedan folder ucinim privatnim tj. mogu da ga otvorim samo ja kao user, e, to je moguce samo na particiji na kojoj je WIN XP!!!! Na drugim particijama nema privatnih foldera, svako moze da otvori sve, bez obzira sto ima vise usera na win xp!!!!
Postoji li ipak nacin da se zadrze privatni folderi na celom HD?????? (bez nezavisnih programa)..

FX

Hm, zanimljivo. Izgleda da koristis NTFS, a nemam mnogo iskustva s tim.
Zar properties od My Document (na desktopu) ne dozvoljava da se folder Move-ne (na drugu particiju/hd).
Mislim, ovo kod mene (fat32) radi bez problema, i svaki od usera koji koristi moj racunar ima razlicit path za (svoj) my documents

Uh....pogresno napisah folder "My Documents"... U stvari mislio sam na folder "User" koji osim njegovog Documents sadrzi i settinge (start meni itd). Izgleda da to ne moze da se mice.

Koristim NTFS bas zbog deljenja i zastite foldera.. kad ono to radi samo na win particiji.

brankoX je napisao(la):
Uh....pogresno napisah folder "My Documents"... U stvari mislio sam na folder "User" koji osim njegovog Documents sadrzi i settinge (start meni itd). Izgleda da to ne moze da se mice.

Koristim NTFS bas zbog deljenja i zastite foldera.. kad ono to radi samo na win particiji.
make this folder private mozes da ucinis samo za tvoj direktorijum (ili sve) u documents and settings direktorijumu npr: c:/documents and settings/administrator/ ako si logovan kao administrator...

brankoX je napisao(la):
Win XP sva podesavanja usera kao i fajlove snima u Documents i settings, da bi olaksao backup - sjajna ideja.. Ali ne mogu da to prebacim na drugu particiju vec mora da bude na C: odnosno na onoj na kojoj je instaliran Win!!!!!!!! Postoji li nacin da se barem folder My Document doticnog usera prebaci na drugu particiju ili ne??? Kakav idiotizam ako ne moze!!!!!???
Moze i to da se promeni ali za sve usere. Procedura je komplikovana jer treba mnogo izmena u registry-ju, pa je najbolje lokaciju za documents and settings ostaviti tu gde jeste. Ako bas hoces da je stavis na drugu particiju onda je mozda najbolje to uraditi pri instalaciji. U vezi sa tim pogledaj na M$ sajtu pod unattended setup.
P.S. Skoro svi bitni folderi (My Documents, My Music itd) mogu se pomocu tweakui-a postaviti bilo gde.

Drugo, ako jedan folder ucinim privatnim tj. mogu da ga otvorim samo ja kao user, e, to je moguce samo na particiji na kojoj je WIN XP!!!! Na drugim particijama nema privatnih foldera, svako moze da otvori sve, bez obzira sto ima vise usera na win xp!!!!
Postoji li ipak nacin da se zadrze privatni folderi na celom HD?????? (bez nezavisnih programa)..

Mogu se za svaki folder precizno odrediti prava pristupa ako se iskljuci simple file sharing ( u folder options/view) Ovo radi samo na particijama sa NTFS-om.

hmmmm. koliko sam svrljao po xp-u... ja mislim da moze i ovako:

idi system propertis pa u opciju de imas da gasis foru da ti se restartira komp imas dole u dnu sa leve strane menu, udji u njega tamo imas sve win-ove putanje. e sad uzmi i izmeni deces i staces...

ako sam dobro ukapirao tvoje pitanje to je odgovor [valjda]
:))

Nazad
Vrh Dno