Šta je novo?

Win XP administratorski problemi ...

• Začetnik teme Začetnik teme ogio81
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

ogio81

Čuven
Učlanjen(a)
22.03.2002
Poena
609
Zdravo svima,
interesuje me kako da resim jednu administratorsku stvar u WInXP Professional-u:

1) Kako da regulisem programe koji se automatski ucitavaju po startovanju windows a u pitanju je vise USERa? Znaci hocu da se meni ucitavaju odredjeni programi, dok drugom useru ne zelim da se startuje?

2) Kako da promenim mesto "Documents and Settings" fascikle? Ne zelim da bude na C: vec na D:?
razlog: C disk mi sluzi samo za programe dok D: koristim za dokumentaciju. Sve u svemu, ako se ne daj boze nesto dogodi, odose mi dokumenta. Pre u Win98 je bilo lako, klikne se MyDocuments desnim i ide na move folder. Medjutim, ovde nemam daj odabir kada imam vise korisnika.

Zahvalan unapred!

1) Udjes u registar ( Run>Regedit ) za programe koje zelis da se startuju svima udjes u HK_L_M>Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Run i ubacis adresu do programa, a pojedinacno za user-e HK_C_U>Software>Microsoft>Windows>CurrentVersion>Run pa isti postupak. Ili koristis neki od programcica za tu namenu, npr. Active Startup. http://www.hexilesoft.com/download.html

2. my documents i dalje pomeras na isti nacin, a folder documents and settings je nesto drugo. taj folder mozes samo prebaciti na durgu particiju prilikom setup-a windowsa, i to samo ako koristis Winnt.sif fajl za unattended instalaciju.

Miroslav je napisao(la):
2. my documents i dalje pomeras na isti nacin, a folder documents and settings je nesto drugo. taj folder mozes samo prebaciti na durgu particiju prilikom setup-a windowsa, i to samo ako koristis Winnt.sif fajl za unattended instalaciju.

Ali ne vredi ...
Nemam odabir fascikle ...
To mi je problem
Imam samo destignaciju koju ne mogu da izmenim ...

Uzmi neki od tweak-era i prebaci my docs na drugu particiju, a za folder documents and settings na vec instaliranom racunaru nema pomoci, kao sto je Miroslav rekao.

Ne mozes promeniti mesto folderu Documents and Settings. Ali mozes svakom korisnku da odredis "Home folder" tako da kad bude hteo nesto da sacuva otvorice se taj predefinisan folder. Mislim da je to resenje problema !?

Nazad
Vrh Dno