Šta je novo?

Win XP 64 - zvanicno?

freehand

Čuven
Učlanjen(a)
14.05.2004
Poena
619
Procitah juce, cini mi se, da je predstavljen i zvanicno ovaj OS i to kod nas.
Pa posto sam dunster, moram da pitam:
sta ovaj OS (sem problema :-devil-: ) donosi vlasnicima 64-bitnih masina, obzirom da jos nema 64-bitnog SW-a sa kojim ja radim?
Inace sam nameran da kupim OS; je li ovo momenat i resenje?

P.S. Bas sam klipeta, pa na Bench marketu sam video

Poslednja izmena:
duplo brze radi kada u calculatoru pritisnes 100000! 🙂 🙂 🙂

Zato sto je calculator 64-bitni program 🙂

Mislim, kad si vec kupovao 64-bitni procesor, onda stavi sistem koji to moze da isprati... jes da programa jos nema, al' sta onda 🙂

raindog je napisao(la):
duplo brze radi kada u calculatoru pritisnes 100000! 🙂 🙂 🙂
Aj stavi u zagradu kad je nesto duhovito, da se i ja smejem, da ne ispadnem glup u drustvu.
Voodoo: porcesor mi naisao u Januaru, sa sve plocom i ostalim jako povoljno; a ne volim (pise gore da sam dunster) da eksperimentisem sa betama i ostalim,

Win 32 vs Win 64 ??????

Da ne bude kao cuveni komentar dvojce Dejana 1995 godine o tranziciji sa 486/Win3.11 na Pentium/Win95?

Cudi me bas da se niko od pametnih i strucnih ljudi ne javlja; u samoj vesti, naime, nema bas nikakvih podataka. Vise znam o tome na kojim je platformama OS predstavljen i firmi koja je racunare dala nego o samom OS-u.

Nije momenat za prelazak.

Pa najveci problem je nedostatak drajvera. Primera radi, nece mi raditi Canon Lide80 i Canon i560... osim ako nisu izbacili 64-bit drajvere.

silverglider je napisao(la):
Nije momenat za prelazak.

Prelazak kao "potpuni prelazak".

Da budem malcice opsirniji: ako si hteo da ga kupis recimo za firmu zato sto ti za rad (posao) treba svaki ich performansi, onda je za to u ovom trenutku jos suvise rano i ne isplati se. Sa druge strane, niko ti ne brani da odvojis malo mesta na disku (koji su danas ogromni) i drzis win64 u dual bootu sa "normalnom" 32-bitnom verzijom i posmatras polako kako se stvari razvijaju. Kada drajveri malo stasaju i aplikacije pokazu plus u odnosu na ove koje sada koristis - znaces i sam na osnovu svog probanja da je vreme da prebacis akcenat na ovo novije.

Iskren da budem sve me ovo malo buni; inace sam kod nabavke i instalacije SW-a navikao da pricekam iskustva onih koji vole da budu "prvi". Onda znam kako se sta ponasa u realnom radu.
Sadasnja je situacija otprilike da jako brzo moram nabaviti licencirani OS, a inace se sve "lomi" bas nekako u ovom periodu. Znaci, nije pomodarstvo u pitanju, vec potreba. Pa kad vec kupujem da kupim ono sto pred sobom ima perspektivu (zakrpe, apgrejde, servis pekove 😡 ) na duzi rok.
Na kraju, niko mi ne brani da na kuciste turim nalepnicu ovog novog, a jos neko vreme (narocito zbog drajvera) guram stari OS usput cekajuci i 64-bitne aplikacije.
Meni zvuci logicno, ispravljajte ako ima bagova u razmisljanju..

Negde sam citao (mozda i ovde) da ce M$ imati promotivni period kada ce vlasnici legalnog XP-a moci dzabe da uzmu 64-bitnu verziju... neproverena informacija, ne zameri ako je netacna...

A sto bih zamerao, necu odmah da otrcim, bez provere, da kupujem. 🙂
Uzgred mislim da ce ovo mnogima koristiti, koji citaju ali se ne javljaju.

Nazad
Vrh Dno