Šta je novo?

Win Win ponovo online

Tako svi oni. Prvo prime porudžbinu pa onda proveravaju da li imaju u magacinima.
Najskorije, od Jakova sam poručio razne sitnice. Skoro 10 dana se nisu javljali i onda ispalo da nemaju kablove koje sam naručio iako im stoje na sajtu. Eno, stoje im na sajtu od tog dana do danas. Možda dobili u međuvremenu, verovatno ne. 🙃

Da podelim svoje lose iskustvo sa Winwin-om.

9. juna sam kupio ves masinu preko njihovog sajta, do 17. juna niti me je ko kontaktirao niti je dostavljena. Posaljem im mejl da ih pitam je l postoji neki problem, niko ne odgovara. 19. zovem korisnicku sluzbu, kazu pozvace vas neko da kaze u cemu je problem (nije niko pozvao). 22. ih pozovem da im kazem da otkazujem porudzbinu i da mi refundiraju novac, kazu bice refundiran u roku od 3 radna dana (naravno nije). Zvao jos nekoliko puta u medjuvremenu, opet ista prica, videcemo sa kolegama u cemu je problem; 28. poslao ponovo saljem mejl (stavio u CC efektivu i trzisnu) na koji odgovor dobijam tek 2. jula, nakon sto sam tog dana opet zvao i rekao da sam prosledio mejl efektivi i trzisnoj. Napisali su mi im posaljem broj racuna da mi uplate novac, i cekao sam na odgovor do 5. jula, opet nakon sto sam zvao call centar. Inace, radnica koja mi se javila rekla je da mora da pogleda gde je zastoj i zasto uopste nije isporucena ves masina i tad je procitala da nemaju tu ves masinu u magacinu (jos uvek stoji na sajtu). Da ne duzim mnogo, epilog - novac mi je uplacen 9. jula.

Do sada nisam imao problema sa Tehnomanijom i sa nekadasnjim Winwin-om, ali nakon ovoga tesko da cu ponovo kupiti nesto kod njih.
Pa šta ti bi da kupuješ kod njih i još plaćaš unapred? Jel baš puno bilo jeftinije nego u normalnim prodavnicama?

Tako svi oni. Prvo prime porudžbinu pa onda proveravaju da li imaju u magacinima.
Najskorije, od Jakova sam poručio razne sitnice. Skoro 10 dana se nisu javljali i onda ispalo da nemaju kablove koje sam naručio iako im stoje na sajtu. Eno, stoje im na sajtu od tog dana do danas. Možda dobili u međuvremenu, verovatno ne. 🙃
Ok mi je to da nemaju na stanju, samo me nervira sto me niko nije obavestio o tome sve dok ih ja nisam iscimao. Btw imao sam slucaj da u Lirsu nisu imali mis koji sam kupio na sajtu, ali su me odmah zvali na da mi jave da ga nemaju na stanju.

Ma taj WinWin je vjerovatno kao onaj fazon tri klinca u mantilu jedan drugom na ramenima, ne treba ih uopšte zamišljati kao kompletnu firmu koja može da funkcioniše po punim tržišnim parametrima.

Pa šta ti bi da kupuješ kod njih i još plaćaš unapred? Jel baš puno bilo jeftinije nego u normalnim prodavnicama?
Uglavnom placam unapred kod pouzdanih prodavaca, recimo 90% kupovina platim karticom preko platforme. Sto se tice konkretno ove kupovine, platio sam unapred jer sam tad imao ispite pa rekoh da ne cimam roditelje oko placanja ako se zadesi da stigne kurir kad nisam kod kuce. Sve porudzbine Winwin-a idu preko Tehnomanije (cak mi je i mejl o potvrdi porudzbine stigao od [email protected]) kod koje sam vec kupovao ranije, stoga nisam ocekivao nikakve probleme. Medjutim...
Da, bilo je dosta jeftinije.

Ma ok, samo nismo mi još uvek država u kojoj se plaća unapred, pa da čovek ima neku zaštitu. Još kod ovih lopova.
Ja sve preko par hiljada dinara plaćam pouzećem, neću da se džaba nerviram, jer kao što rekoh, nismo mi, nažalost, na tom nivou

Moja iskustva su potpuno drugacija... jos od recimo 2005-2010. kupujem online kod nas (mozda i koju godinu ranije), a u ino od 2000, i na vrlo smo slicnom nivou sada kao i americka online prodaja (tek tamo ima cirkusa), a cesto smo mnogo bolji i sredjeniji.

Da budem fer, mnogi sajtovi nisu imali mogucnost placanja online kod nas tada pre 15-20 godina, pa sam negde 2012. porucio laptop i morao da brojim kuriru 60-70 hiljada u kesu, sto od tada religiozno izbegavam ako mogu, jer smo se i on i ja osecali kao idioti sa brojenjem i prebrojavanjem.
Negde u to vreme ili koju godinu kasnije, 2013-2014, je poceo sa radom eLakolije (Univerexport), pa su iz radnje donosili na 5. sprat bez lifta, a u to vreme retko gde si u Americi mogao da kupis sta ti treba iz radnje i da ti donesu na stan... Sladoled u rashladnoj kutiji od kamiona do stana? Misaona imenica za 99% amerike.

Platis karticom i ne razmisljas, te pare nece nestati, a relativno lako ih mozes povratiti ako druga strana nekim suludim slucajem odbija da vrati. Ne secam se kada sam poslednji put platio pouzecem nesto... kad vidim tu opciju osecam se kao u 90im. :ROFLMAO:
Kao sto kazes, kod nas je problem sto neki korisnici nisu "na tom nivou". :)
Ne "mi" kolektivno vec pojedinci, da li iz neznanja ili obesti, ko ce ga znati... :)

Ja bih rekao da su oni digli ovaj WinWin, sa ciljem da dođu do lake love, u fazonu, uzmu pare, drže pare mesec dana kod sebe, taman da pokriju neke dugove Tehnomanije, i onda otkažu porudžbinu i vrnu lovu. Maltene kao pozajmica.

Po principu, bolje da to rade sa WinWin brendom, nego sa Tehnomanijom.

Po meni je tu takođe prisutno i "neznanje" ljudi koji ne povezuju WinWin sa Tehnomanijom, a pamte WinWin po dobrom...

Moja iskustva su potpuno drugacija... jos od recimo 2005-2010. kupujem online kod nas (mozda i koju godinu ranije), a u ino od 2000, i na vrlo smo slicnom nivou sada kao i americka online prodaja (tek tamo ima cirkusa), a cesto smo mnogo bolji i sredjeniji.

Da budem fer, mnogi sajtovi nisu imali mogucnost placanja online kod nas tada pre 15-20 godina, pa sam negde 2012. porucio laptop i morao da brojim kuriru 60-70 hiljada u kesu, sto od tada religiozno izbegavam ako mogu, jer smo se i on i ja osecali kao idioti sa brojenjem i prebrojavanjem.
Negde u to vreme ili koju godinu kasnije, 2013-2014, je poceo sa radom eLakolije (Univerexport), pa su iz radnje donosili na 5. sprat bez lifta, a u to vreme retko gde si u Americi mogao da kupis sta ti treba iz radnje i da ti donesu na stan... Sladoled u rashladnoj kutiji od kamiona do stana? Misaona imenica za 99% amerike.

Platis karticom i ne razmisljas, te pare nece nestati, a relativno lako ih mozes povratiti ako druga strana nekim suludim slucajem odbija da vrati. Ne secam se kada sam poslednji put platio pouzecem nesto... kad vidim tu opciju osecam se kao u 90im. :ROFLMAO:
Kao sto kazes, kod nas je problem sto neki korisnici nisu "na tom nivou". :)
Ne "mi" kolektivno vec pojedinci, da li iz neznanja ili obesti, ko ce ga znati... :)
Istina da ne znam kako je u Americu ali znam kako je u zapadnoj evropi i znam da to funkcuoniše mnogo bolje nego kod nas. Mi smo još u pelenama u poređenju sa njima.
Naši korisnici jesu na tom nivou ali prodavci nisu ni blizu tog nivoa na kojem bi trebalo da budu. Tipičan primer je ovaj koji je kolega izneo u prethodnim postovima. Mesec dana su mu pare bile zarobljene, morao je da urgira, zove, preti više puta. Za to vreme je veš verovatno morao da pere na ruke jer nema svako toliko para da može da odjednom odvoji za novu mašinu, dok su mu ove pare blokirane. Potrošene živce da i ne pominjem. Što je najgore, nije winwin jedini takav online trgovac, većina ih je takvih. Govorim o prodavnicama koje posluju isključivo online, a ne o onim koje imaju fizičke prodavnice i mogućnost online kupovine.

A što se tiče plaćanja pouzećem, pa ne plaća se kešom. Ja šta god naručim online od maxija do tehnike, plaćam pouzećem karticom. Jesi li čuo za pos terminale koji su prenosivi?

Ne rade ti mobilni POS terminali svuda i kod svih kurira 100%.

da se vratimo na temu. hvala na razumevanju

Po meni je tu takođe prisutno i "neznanje" ljudi koji ne povezuju WinWin sa Tehnomanijom, a pamte WinWin po dobrom...
Po kojem dobrom? Nekom ovde nisu preko Emmi-ja odradili reklamaciju grafičke koja je koštala poprilično.

Kupovina preko vaskrsnute firme još uplata unapred baš i nije pametan potez.

Uuuu vidi smajlića :) može biti da vi nešto znate što ja ne znam?

Otvoren win win kod kfc-a, na Studentskom trgu u Beogradu, na mestu Tehnomanije.

Šalu na stranu da nije malo bar malo bolja priča jedan od moje braće nikada ne bi pristao da radi to što trenutno radi a vezano je za ovaj post gore.

Eh kada se setim Win Win ali i Emmi tako beše zvaše? To je bilo krcato sa matičnim pločama, procesori, grafičke, kuleri šta god hoćeš. Danas naručiš i sjutra ti stigne. Najbolje cene. Odlična usluga. Reklamirao disk odneo reklamni centar dobio nov. Gomilu stvari sam tamo nabavljao a ondak odjedared sve manje i manje nema brate robe. Sve neki frižideri, mašine za veš mikseri prodali se Tehnomaniji i samo čuješ gasimo sajt mrtva riba u moru. Šta im se to desilo da tako padnu nemam pojima. Ali bili su najbolji. Tako biva kada stari gazda "umre" a novi mundrijaš dođe koji nema pojima šta je biznis.

Otvoren win win kod kfc-a, na Studentskom trgu u Beogradu, na mestu Tehnomanije.
Divnoća, sada mogu da uzmem 4 bataka, 4 parčeta namočenog hleba sa velikom mešanom salatom (što mi je bio običaj u Kanadi) grafičku i miša bez da plaćam parking dva puta.

Šalu na stranu da nije malo bar malo bolja priča jedan od moje braće nikada ne bi pristao da radi to što trenutno radi a vezano je za ovaj post gore.
Svaka čast tvom bratu i želim mu sve najbolje, ali pametni ljudi su rekli da "vuk dlaku menja a ćud nikako"... O Win Win na osnovu ličnog iskustva ne mogu da kažem nijednu lepu reč i iskreno ne mislim da to može da se promeni preko noći.

Nazad
Vrh Dno