Šta je novo?

win virtual machine

omiljeni VM software na Mac OS X:

• VMWare v.2

Glasovi: 11 50.0%
  • Parallels Desktop v.4

Glasovi: 11 50.0%

• Ukupno glasača
    22

kovacm

Čuven
Učlanjen(a)
28.01.2005
Poena
870
Koju program koristite:

WMVare Fusion ili Parallels Desktop ?

pre mesec dana su se pojavile Final verzije oba ova programa i ja iskreno ne znam koje je vece ***** od ova dva!

Meni je npr. Parallels Desktop neki 3.4xx build radio kao sat godinu dana i kad sam krenuo da ga updajtujem nastao je haos pa sam presao na VMWare koji je ok radio dok je bio u verziji 1.x - a od kad su se pojavila ove nove verzije - pa to vise ne radi ni 5% onako dobro kao sto je radilo!

ceo Mac OS X se bukvalno ZAKUCA na 1 minut dok se startuje novi VMWare (v2.0) a Parallels Desktop 4 uopste vise nece ni da se startuje!

moram da pobrisem svo smece koje su napravila ova dva programa pa cu probati ponovo jedan od ova dva...

koji je vas favorit i zbog cega?

Ti imas neki gadan problem :) Meni poslednja verzija VMWare-a radi sasvim ok (2.x), jednako brzo kao i 1.x

nista, onda mora sve u kantu pa ponovo install...

isto kao i sa svaki drugim, pravim, windowsom... :)

ja sam probao i parallels 4 i vmware fusion 2..zadovoljniji sam kako radi vmware..

kovacm da li si instalirao vmware tools u windows, jer bez toga radi prilicno lose ?

jesam... mada mozda i to da reinstaliram... 10x!

Parallels, svidja mi se coherence mode.

(?!?)
pa i VMware ima Unity mod - potpuno ista stvar kao i Coherence mod...

Kako VMWare stoji sa onim "expanding disk" koje Parallels ima?
Eno stavih Parallels zbog "($'%$''% banke i #('&&"# IE / ActiveX, znači go sistem, kad ono već 3Gb a nije ni dan prošao. Može li ovo nekako da se ograniči? Ja ne nađoh gde.

i ja ga imam zbog "($'%$''% banke i #('&&"# IE / ActiveX

voyager rece da sve to lepo radi i sa CrossOverom! ako hoces pokusaj :)

Hvala Kovac, Voyager onda sigurno nije probao menjačke poslove i predefinisane račune. To neće bez instalacije ActiveX na host mašinu a Crossover tu već odbija saradnju.

Kako li ove virtualne Windowse da obuzdamo da se zadrže na minimumu potrebnog prostora na HDD?

pa mozemo da instaliramo onu ogoljenu verziju Windowsa, ne znam kako se zove... ali sam vidjao instalacije koje su manje od 100MB!! ima ih na demonoidu...

mada, da budem iskren, ne smeta mi sto je win zauzima toliko mesta, imam dovoljno velik HD.

da li neko zna kako da kompresujem Parallels virtual HDD fajl ??

fizicki zauzima 7GB a u windowsu realno ima svega 3GB fajlova... dakle 4GB je visak.

VMware ima odlican util koji tacno spakuje virtualni HDD fajl onoliko koliko windows fajlovi zauzimaju mesta.

sad sam naleteo na:

VirtualBox (Sun Microsystems)

"All completely free, using open source software. And I love this part that you see in this picture. Their poster gave a big slap in the face of VMware and Parallels, whose booths were also not too far away.

No wonder Sun blatantly puts up signs to get you to think twice about spending money on VMware Fusion or Parallels 4.0, their product lives up to the hype."

http://www.virtualbox.org/

sad sam instalirao VirtualBox i jos je rano da se kaze kakav je u poredjenju sa VMWare i Parallels.

kao specijalnu mogucnost ima da se na jednom racunaru (hostu) podigne odjednom vise virtualnih masina (tipa 10) i da se njima pristupa sa drugih racunara preko RDP-a (Remote Desktopa).

dakle na jedan jak, centralni racunar, mogu da se kace klijenti preko RDPa i da vide te Virtualne masine koje se vrte na jednom serveru (hostu). u sustini nepotrebno za kucnu upotrebu ali interesantno sa firme :)

----

od ostalih stvari - windows se brze podize ali to ne mogu da tvri sa 100% jer druge dve virtualne masine (Parallels i VMware) su mi vec zagadjene sa nekoliko windows programa i stare su preko godinu dana dok je ova instalcija Windowsa u VirtualBox-u sveza...

VirtualBox podrzava sve sto podrzavaju i ostala dva konkurenta osim sto 3D akceleracija radi samo za OpenGL u Windowsu i Coherence/Unity mod je cini mi se nekako fluidniji (brze se iscrtava prozor) na VMwareu i Parallelsu. i ne podrzava drag&drop fajlova!

Poslednja izmena od urednika:
Hvala Kovac, Voyager onda sigurno nije probao menjačke poslove i predefinisane račune. To neće bez instalacije ActiveX na host mašinu a Crossover tu već odbija saradnju.

Kako li ove virtualne Windowse da obuzdamo da se zadrže na minimumu potrebnog prostora na HDD?

U pravu si..ja sam CrossOver koristio samo za login u banku i proveru stanja (Intesa), ali pre par meseci sam probao da se ulogujem u eBank Findomestic banke i nisam uspeo.
E sad, nisam u prilici da probam da li bi radilo slanje naloga sa Intesinog portala.

Nazad
Vrh Dno