Šta je novo?

Win MX

Stefan1

Čuven
Učlanjen(a)
05.09.2003
Poena
649
Zna li neko koliko je bezbedan ovaj program za razmenu mp3 datoteka.
Da li je kao kazza pun rupa,i postoji mogucnost zarazivanja virusima ili je bezbedan
Danas sam ga instalirao i skinuo par pesama
Interesuje me kako da ga podesim ono Auto Enter Queue i sta to znaci,kao i sta znaci ono da je neko recimo 13 in queue i sl.

Unapred hvala

13 in queue znaci da postoji lista cekanja, tj. moras da sacekas da se 13 fajlova uploaduje sa necijeg kompa da bi tvoj mp3 stigao na red.

AEQ bi bilo da kada trazi alternativne lokacije za DL i ukoliko je queue manji od podesenog broja user ce biti dodan na listu. Tako sam ga ja skapirao.

Instalirao sam WinMX, jer sa Kazaa nikako da skinem kompletnu pesmu, a sa DC++ ponovo imam onaj problem sa pocetkom DLa...
MX za sada sljaka OK....

To sto ti pise koliko jos ima fajlova je odlicna stvar....desilo mi se da je neki tip imao preko 90, ali ima neku ludncu od veze i dosta brzo sam dosao na red :)

Bezbedan je. Ne verujem da se neko zarazio, osim ako nije bas skinuo nesto sto je preimenovan virus (ono, dodata neka "dvostruka" ekstenzija za neki exe, scr...). Vidis i sam kako je jednostavan - nema tu prostora za tako nesto. Mada, mislim da je ranio imao mnogo vise user nego sto ih ima sad.

Ja sam sa winmx-om skinuo dosta fajlova koji nemaju veze sa nazivom fajla. Prestao sam da ga koristim jer sa edonkey2000 nemam tih problema. A u Italiji kada na Tv policija prica kako je uhvatila neke pedofile koji razmenjuju materijal putem interneta ili one koji se bave piraterijom skor uvek u pozadini vidis monitor sa winmx-om 8) .

ja bas u win mx-u nikad nisam skinula fajl a da nije ono sto mu pise u nazivu...a mnoogo sam skidala muzike, filmova i programa
tih problema sam imala sa kaazom...
jedino sto smara red..ali dobro...

Kod MX je pomalo i glupo odradjeno pretrazivanje! Ako sam neki fajl prekinuo sa skidanjem onda nema sanse da nadjem isti takav automatski, vec samo rucno.....isto ime, ista duzina, ali on ga ne nalazi automatski :trip:

Ma mene malo uplasilo ono sto sam procitao da je ta razmena mp3 u Americi kaznjivo zatvorom i astronomskim ciframa,ali...ovo je srbija,kontaktirao sam neke drugove koji zive u zapadnoj evropi i koji rade tu razmenu i nema problema,problem sa zakonom tamo moze da iskrsne ako bas mnogo skidas i to programe

Ajde jedno tehnicko pitanje
Ja sada sa dial up-om preko mx-a skidam muziku od onog koji ima dsl ili cable brzinom od 4-5 kb/s,a od onog sa dial up-om jedva 10 bytova/s,e sada mozda ste procitali u ovom drugom mom threadu u internet sobi uskoro uzimam kablovski ili/i satelitski net pa cu i ja imati tu brzinu dsl ili pribliznu.Da li cu tada downloadovati od onih sa dsl-a i kabla isto vecom brzinom koju i ono imaju ili ce biti idalje 4-5 kb/s

Naravno da hoces.
Meni je sa SBB-a brzina skoro uvek 30kB/s kad skidam od nekog sa DSl-om.

poz

Nista ne mora da znaci, ja sam na DSLu i nekad sa drugim DSLom imam 90 a nekad jedva 3-4 kb/s link... Zavisi od rute, ali i broja otvorenih slotova. Ima ljudi koji imaju po 12 simultanih uploada sa svoje mashine.

Koristim WinMX i zadovoljan sam...

Mislim da je mnogo bolje rešenje od WinMX-a program Overnet. Ono što sam ja probao daleko se lakše i brže skine sa Overnetom nego sa winmxom. Vredi probati verujte mi na reč ;)

Gde ima overnet i koliko je bzbedan

koliki je program

www.edonkey2000.com [alias www.overnet.com]

Overnet klijent je nekih 1.3 mega, ali slobodno mozes skinuti edonkey2000 klijent - hibrid koji moze da se kaci na edonkey servere, osim sto radi i u serverless overnet mrezi.

LUC1FER je napisao(la):
Naravno da hoces.
Meni je sa SBB-a brzina skoro uvek 30kB/s kad skidam od nekog sa DSl-om.

poz

ja ne znam da li sam istripovala ali
SVAKI SVAKI SVAKI
put kad se nakacim nekom sa dsl-om on me odbije
....
a overnet mi ne radi zbog firewalla...ili neznam da ga podesim..???

I po meni je Overnet/EDonkey trenutno najbolje univerzalno resenje, dakle ne samo za muziku, vec i za filmove, software... WinMX je, iz mog iskustva, jaci samo u trazenju ultra-retkih pesama. On je i dalje "first choice" audio freakova.

Ja koristim eMule clienta koji se kaci na eDonkey2000 mrezu, mnogo je bolja kontrola reda, nema bas mnogo mp3 pesama, ali ima kompletna diskografija neke grupe( tacnije svih grupa), skinuo sam do sada nekoliko tih arhiva i strava su (~450kb/s sample rate) ali su sve arhive minimum 1GB. Princip rada je: Prikaci se na sever koji mu da informacije o klijentima koji vec imaju taj fajl ili deo fajla ili kademlia clijent koji radi na Overnet mrezi bez servera(ovo je jos u test fazi), postoje i komentari korisnika koji su vec skinuli taj fajl, ali postoji i fake check. Potrebno je samo na pocetku DL kad se ucitaju izvori da se pogledaju komentari i ako su svi OK onda nema problema. Brzina mu bas nije dobra strana ali ako se stavi 7-8 fajlova na DL sigurno cete dobiti puno iskoriscenje linka. Mozete i da odete na www.emuleproject.net

Poz

~ChiCk~ je napisao(la):
...

SVAKI SVAKI SVAKI
....

Kakav net imas?
Ako je Dial-up to je zato. Nece ljudu da se smaraju da ti uploaduju pesmu 20 minuta. I ja ako vidim da neko sa dial-upom hoce moju pesmu odma Cancel. :D

Trenutno imam instalirane DC++, WinMX, eDonkey i svi su startovani. DC++ kada radi: radi kao zmaj, ali kada ne radi: jednostavno NE RADI.
eDonkey nadje sve pesme koje trazim, ali onda bude red 150+, pa ko doceka-doceka. S tim sto imam problem da dosta fajlova kada predju 85-90% jednostavno pretanu DL! Onda satima cekam da se skine jos tih nekoliko procenata :mad:
WinMX za sada izgleda najbolje funkcionise. Svidja mi se sto u Queue broji i tvoje fajlove koji cekaju kod tog usera za DL, a ne kao kod eDonkey gde mi taj queue podatak deluje nekako otprilike i prilicno beskorisno...

ljudi WinMX konza :)
Od kada se pojavio pre par godina, teram ga i zadovoljan sam.

Ko to rece da ima lose odradjeno resume, pa skinite noviju verziju ljudi! Sve lepo nastavlja download, sam nadje alternatives po bit-size i mirna backa ;)

Hm, DC++ mi proradio bez greske.....opet je preuzeo prvo mesto :D

LUC1FER je napisao(la):
...
~ChiCk~ je napisao(la):
...

SVAKI SVAKI SVAKI
....
Kakav net imas?
Ako je Dial-up to je zato. Nece ljudu da se smaraju da ti uploaduju pesmu 20 minuta. I ja ako vidim da neko sa dial-upom hoce moju pesmu odma Cancel. :D

imam kablovski 128kb/s
a po toj logici bi me pre otkacili oni sa malo sporijom vezom od dsl-a
a ni T3 me nikad ne cancel-uje, samo DSL

~ChiCk~ je napisao(la):
...

imam kablovski 128kb/s
a po toj logici bi me pre otkacili oni sa malo sporijom vezom od dsl-a
a ni T3 me nikad ne cancel-uje, samo DSL

Jesi li probao da reinstaliras OS? Cesto se nesto zabrlja, pa Bog otac ne bi otrkio zasto je nesto bas tako..
U sustini sigurno je do nekih tvojih settings-a, nema sanse da je neko ogranicenje cable neta.
Ili probaj na nekom drugom kompu..

Soulseek je dobar za razmenu elektronske i underground muzike.
Vrlo jednostavan za upotrebu (oko 700kb, v152 koja je sada aktuelna).

http://www.slsknet.org/slsk152.exe

Probajte Shareaza : www.shareaza.com

A koji program koristiti na linku od 10Mb?
I kako najlakse skinuti ceo album, tj. iz kog programa to najprostije uraditi?

Na DC++ nadjes neki kanal koji u opisu ima "10+mbps users only" i eto veselja ;)
Albume skidas tako sto upises u serach polje "izvodjac ime_albuma" i dole izaberes directory.....

Soulseek toplo preporučujem za Metal, i to stvari (i diskove) na koje nije tako lako natrčati na Kazaa i MX

Pozdrav

ymiljan je napisao(la):

Soulseek toplo preporučujem za Metal, i to stvari (i diskove) na koje nije tako lako natrčati na Kazaa i MX

Pozdrav
Ranije sam koristio Kazu-lite.Tokom prošlog leta vrlo uspešno. Kasnije sam iz čiste znatiželje prešao na Soulseek. Za alternativ rock, punk i ostale anti main-stream pravce je sigurno bolji izbor. Do sada sam skinuo oko 1,5 GB ,samo jedan fake. Resume radi kao sat. Jednom rečju preporuka od mene

Vrh Dno