Šta je novo?

WIN MOBILE6 pitanje

sdeki

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2006
Poena
330
Moja oprema  
Laptop
EliteBook 840 G8
Mobilni telefon
Redmi Note 12 Pro+
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dobio sam HTC TOUCH ali na Danskom jeziku.Prvi put se susrecem sa winmobile sistemom pa me zanima: Da li u opcijama ima mogucnost da prebacim sve na engleski jezik (danski mi je slaba strana :) ili moram "reinstalirati" sistem ili sta?
Dobio sam kompletnu opremu gde se nalaze 2 cd sa softwerom i winmobile...

Mora da se flešuje drugi ROM. Svaki je samo na jednom jeziku.
Ukoliko ne stavljaš fabrički ROM - garanciju gubiš (ako je uopšte imaš).

Pre flešovanja samog ROM-a, možda je potrebno i uflešovati neki Hard SPL, ne znam za ovaj tvoj model.

Idi na http://forum.xda-developers.com/, nađi svoj uređaj, pročitaj što je moguće više (a obavezno Sticky postove za flešovanje, i Wiki stranu).
Nauči šta je IPL, šta SPL, šta bootloader, šta je ROM.
Možeš stavljati i kuvane ROMove (ja to radim), daleko su bolji, a ima ih raznih.

Pitaj i ovde (mada je bolje tamo!), pomoći ćemo ti koliko znamo.

I najvažniji savet: ako ti sam telefon (GSM) radi, nemoj flešovati radio ROM. To je najlakši način da brick-uješ uređaj.

Postoji opcija za promenu jezika korisnickog interfejsa, ali je pitanje da li je medju ponudjenima i engleski - zavisi za koje je trziste telefon predvidjen. Mada, ja imam Blackjack koji pored balkanskih jezika ima i Engleski. Mozda, svaki FW ima engleski i lokalni set jezika? Treba proveriti, pre nego sto se flashuje divcha firmware u nov telefon :)

Moguće je da postoji multilanguage, meni je ovo novina.
@ Delimir: Možeš li mi reći putanju do opcije za promenu jezika? I, drugo, koji je Blackjack tačno uređaj? Nisam čuo za taj naziv...

Edit: Nađoh, Samsung

Poslednja izmena:
Start - Settings - More (7) - More (7) - Regional Settings (1) - Language

Blackjack je Samsung-ov model (SGH-i600/i607)

Hvala svima,ma da sam ocekivao vise i konkrenije :) sa ovog foruma.
Ako neko zna neso vise, tu sam :)

Pa sta konkretnije: da ti neko dodje i podesi telefon?

Imas putanju za promenu jezika, imas savet da flashujes telefon... To su resenja, ne znam sta konkretnije od toga - konkretnije ti jedino servis moze pomoci :)

Pa sta konkretnije: da ti neko dodje i podesi telefon?

Imas putanju za promenu jezika, imas savet da flashujes telefon... To su resenja, ne znam sta konkretnije od toga - konkretnije ti jedino servis moze pomoci :)

Pa da,cini mi se da je trebalo postaviti pitanje "Ima li neko slucajno ovde da mi to odradi i koliko bi to kostalo?" ,)

Rekao bih da nije bilo konkretnih odgovora (cak se i nekakav SAMSUNG pominjao :smash:) osim coveka koji me uputio na jedan forum(hvala mu).
Kada pogledam teme tipa "kako flesnui NOKIA tel" ili "k850', e to je to - to su odgovori uz pomoc kojih se sve lako odradi.
No, ok razumem da dosta manje ljudi korisi HTC i nema toliko iskustva i znanja u tim stvarima.
U svakom slucaju hvala :)

Poslednja izmena:
A ti si nam rekao baš mnogo, zar ne? Uključujući i to da li je tvoj sw multilanguage...
Mislim da sam te uputio gde treba, i rekao ti da pitaš šta te zanima, ali, pošto pročitaš.

Evo ti, redom:
(Pretpostavljam da je tvoj uređaj otključan, tj da radi sa našim karticama)

1. Cela Wiki strana - baš svaki, najsitnij detalj link
2. Lista fabričkih, originalnih HTC-ovih ROM-ova, ispooručivanih sa tvojim uređajem. Tebe zanima WWE (WorldWide English). Obrati pažnju koji je tvoj uređaj - ELF ili ELFIN. Možda je i Vogue, jako teško je pohvatati marketinške nazive svih ovih uređaja. link Ja bih pročitao i ovo
3. Ne znam da li treba da flešuješ SPL. O tome, čitaj ovde
4. Pre nego što bilo šta uradiš, pročitaj BAREM ovo

Pošto ovde nisi dobio pomoć, upućujem te da probaš ovde. Tamo su svi fini, pomoći će ti odmah, i niko ti neće tražiti pare, kao Delimir (po tome je, inače, jako poznat ovde na Forumu). :trust:

Poslednja izmena:
Tamo su svi fini, pomoći će ti odmah, i niko ti neće tražiti pare, kao Delimir (po tome je, inače, jako poznat ovde na Forumu). :trust:

Mislim, ono, o cemu ti pricas?

BTW: Kakve veze ima da li je HTC, Samsung ili neki treci telefon - Windows Mobile je Windows Mobile i na svim telefonima sa ovim OS-om se na isti nacin podesava jezik. Kao kada bi neki pitao kako da otvorim Control Panel na Dell racunaru...

Mada, izgleda da ljudi zaista i ne umeju da cene nesto dok to zaista i ne plate tako da je moj savet - pravac Balkanska ulica, 30 evrica u dzep, pa neka vam oni likovi udju u meni i podese jezik. Mislim, strasno...

Poslednja izmena:
Delimire, sarkazam, očekivao sam da bar ti razumeš.
Respect tebi, i izvinjenje, ako je potrebno.

a jel moze na mda3 intel 400 mhz 128 mb rama da ide najnoviji win mobile? na njemu je 4.21 ?

To je, valjda, HTC Blueangel?
Navodno je moguća verzija 6.1. Nikada nije zvanično izdata (što, samo po sebi, nije problem), radi se samo o "kuvanim" verzijama.
Wiki strana
Podforum

Poslednja izmena:
jeste blue angel..na nemackom mi je i win 4. je pa reko da ga updejtujem barem na 5 i engleski..hvala za linkove..

au brate nema seme da ja ovo sam uradim..:/

Poslednja izmena:
Vrh Dno