Šta je novo?

WIN MOBILE6 pitanje

sdeki

Slavan
Učlanjen(a)
08.03.2006
Poena
330
Moja oprema  
Laptop
EliteBook 840 G10
Mobilni telefon
Redmi Note 12 Pro+
Pametni uređaji
Honor GS Pro
Xiaomi usisivač S20
Trotinet Navee N65
Pristup internetu
  1. Optički internet
Dobio sam HTC TOUCH ali na Danskom jeziku.Prvi put se susrecem sa winmobile sistemom pa me zanima: Da li u opcijama ima mogucnost da prebacim sve na engleski jezik (danski mi je slaba strana :) ili moram "reinstalirati" sistem ili sta?
Dobio sam kompletnu opremu gde se nalaze 2 cd sa softwerom i winmobile...

Mora da se flešuje drugi ROM. Svaki je samo na jednom jeziku.
Ukoliko ne stavljaš fabrički ROM - garanciju gubiš (ako je uopšte imaš).

Pre flešovanja samog ROM-a, možda je potrebno i uflešovati neki Hard SPL, ne znam za ovaj tvoj model.

Idi na http://forum.xda-developers.com/, nađi svoj uređaj, pročitaj što je moguće više (a obavezno Sticky postove za flešovanje, i Wiki stranu).
Nauči šta je IPL, šta SPL, šta bootloader, šta je ROM.
Možeš stavljati i kuvane ROMove (ja to radim), daleko su bolji, a ima ih raznih.

Pitaj i ovde (mada je bolje tamo!), pomoći ćemo ti koliko znamo.

I najvažniji savet: ako ti sam telefon (GSM) radi, nemoj flešovati radio ROM. To je najlakši način da brick-uješ uređaj.

Postoji opcija za promenu jezika korisnickog interfejsa, ali je pitanje da li je medju ponudjenima i engleski - zavisi za koje je trziste telefon predvidjen. Mada, ja imam Blackjack koji pored balkanskih jezika ima i Engleski. Mozda, svaki FW ima engleski i lokalni set jezika? Treba proveriti, pre nego sto se flashuje divcha firmware u nov telefon :)

Moguće je da postoji multilanguage, meni je ovo novina.
@ Delimir: Možeš li mi reći putanju do opcije za promenu jezika? I, drugo, koji je Blackjack tačno uređaj? Nisam čuo za taj naziv...

Edit: Nađoh, Samsung

Poslednja izmena:
Start - Settings - More (7) - More (7) - Regional Settings (1) - Language

Blackjack je Samsung-ov model (SGH-i600/i607)

Hvala svima,ma da sam ocekivao vise i konkrenije :) sa ovog foruma.
Ako neko zna neso vise, tu sam :)

Pa sta konkretnije: da ti neko dodje i podesi telefon?

Imas putanju za promenu jezika, imas savet da flashujes telefon... To su resenja, ne znam sta konkretnije od toga - konkretnije ti jedino servis moze pomoci :)

Pa sta konkretnije: da ti neko dodje i podesi telefon?

Imas putanju za promenu jezika, imas savet da flashujes telefon... To su resenja, ne znam sta konkretnije od toga - konkretnije ti jedino servis moze pomoci :)

Pa da,cini mi se da je trebalo postaviti pitanje "Ima li neko slucajno ovde da mi to odradi i koliko bi to kostalo?" ,)

Rekao bih da nije bilo konkretnih odgovora (cak se i nekakav SAMSUNG pominjao :smash:) osim coveka koji me uputio na jedan forum(hvala mu).
Kada pogledam teme tipa "kako flesnui NOKIA tel" ili "k850', e to je to - to su odgovori uz pomoc kojih se sve lako odradi.
No, ok razumem da dosta manje ljudi korisi HTC i nema toliko iskustva i znanja u tim stvarima.
U svakom slucaju hvala :)

Poslednja izmena:
A ti si nam rekao baš mnogo, zar ne? Uključujući i to da li je tvoj sw multilanguage...
Mislim da sam te uputio gde treba, i rekao ti da pitaš šta te zanima, ali, pošto pročitaš.

Evo ti, redom:
(Pretpostavljam da je tvoj uređaj otključan, tj da radi sa našim karticama)

1. Cela Wiki strana - baš svaki, najsitnij detalj link
2. Lista fabričkih, originalnih HTC-ovih ROM-ova, ispooručivanih sa tvojim uređajem. Tebe zanima WWE (WorldWide English). Obrati pažnju koji je tvoj uređaj - ELF ili ELFIN. Možda je i Vogue, jako teško je pohvatati marketinške nazive svih ovih uređaja. link Ja bih pročitao i ovo
3. Ne znam da li treba da flešuješ SPL. O tome, čitaj ovde
4. Pre nego što bilo šta uradiš, pročitaj BAREM ovo

Pošto ovde nisi dobio pomoć, upućujem te da probaš ovde. Tamo su svi fini, pomoći će ti odmah, i niko ti neće tražiti pare, kao Delimir (po tome je, inače, jako poznat ovde na Forumu). :trust:

Poslednja izmena:
Tamo su svi fini, pomoći će ti odmah, i niko ti neće tražiti pare, kao Delimir (po tome je, inače, jako poznat ovde na Forumu). :trust:

Mislim, ono, o cemu ti pricas?

BTW: Kakve veze ima da li je HTC, Samsung ili neki treci telefon - Windows Mobile je Windows Mobile i na svim telefonima sa ovim OS-om se na isti nacin podesava jezik. Kao kada bi neki pitao kako da otvorim Control Panel na Dell racunaru...

Mada, izgleda da ljudi zaista i ne umeju da cene nesto dok to zaista i ne plate tako da je moj savet - pravac Balkanska ulica, 30 evrica u dzep, pa neka vam oni likovi udju u meni i podese jezik. Mislim, strasno...

Poslednja izmena:
Delimire, sarkazam, očekivao sam da bar ti razumeš.
Respect tebi, i izvinjenje, ako je potrebno.

a jel moze na mda3 intel 400 mhz 128 mb rama da ide najnoviji win mobile? na njemu je 4.21 ?

To je, valjda, HTC Blueangel?
Navodno je moguća verzija 6.1. Nikada nije zvanično izdata (što, samo po sebi, nije problem), radi se samo o "kuvanim" verzijama.
Wiki strana
Podforum

Poslednja izmena:
jeste blue angel..na nemackom mi je i win 4. je pa reko da ga updejtujem barem na 5 i engleski..hvala za linkove..

au brate nema seme da ja ovo sam uradim..:/

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno