Šta je novo?

Win Milenium

mikihog

Čuven
Učlanjen(a)
02.04.2004
Poena
620
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Dali ce u narednih godinu-dve sve igrice raditi i u win Milenium-u?

Samo mi kazi jedan razlog zashto ti to treba :)

mikihog je napisao(la):
Dali ce u narednih godinu-dve sve igrice raditi i u win Milenium-u?

Zasto ne bi radile?

Mozda eventualno ako se pojavi neki novi DirectX a MS ga ne napravi i za ME/98...

Pa podrshka za 98 je napushtena josh pre godinu i kusur, i uverio sam se u to kad mi nekoliko igara mesec-dva posle toga nisu uopshte radile, i to je bash bilo neshto 'unsupported OS'...U krajnjem sluchaju, ne vidim razlog da bilo ko koristi neshto osim XPa za igranje, a da ima iole noviju mashinu....Ne znam chemu 98/ME na novoj mashini koja guta XP bez problema, a da bi igrao neshto novo, valjda ti treba nova mashina...Win2k je odavno ispao iz konkurencije, ima loshu podrshku za hardver, treba ti 500Mb patcheva da ga dovedesh u red, i na novim mashinama je sporiji od XPa....

driver je napisao(la):
Win2k je odavno ispao iz konkurencije, ima loshu podrshku za hardver, treba ti 500Mb patcheva da ga dovedesh u red, i na novim mashinama je sporiji od XPa....

Da li lud si ti?!? Treba ti samo Service Pack 4...
Kako ja nemam nikakvih problema?
I shvatite ljudi vishe, Win2000 = WinXP !

Treba mi za Igrice, filmove... XP koristim za ozbiljne rabote. A igrice pi ga usporile, poceo bi da brlja...

Voodoo_NBGD je napisao(la):
Da li lud si ti?!? Treba ti samo Service Pack 4...
Kako ja nemam nikakvih problema?
I shvatite ljudi vishe, Win2000 = WinXP !

A SP4 je isto shto XP SP1 i automatski dobijesh IE6 i josh gomilu stvari ? :)

Win2k je teshko isto shto i XP, jer je XP sledeca verzija NTa, oni su isti u osnovi, ali se u realnosti mnogo razlikuju...U svakom sluchaju, XP na novim mashinama mnogo bolje radi, ne znam zashto bi neko instalirao Win2k, o 98/Me uopshte necu rechi da troshim :)

mikihog je napisao(la):
Treba mi za Igrice, filmove... XP koristim za ozbiljne rabote. A igrice pi ga usporile, poceo bi da brlja...

Kao shto sam vec rekao, za igre morash da imash jachu mashinu, a na jachim (novijim) mashinama XP mnogo bolje radi...Ne znam kako o Me uopshte mozesh da razmishljash, pa sistem padne kad dune vetar :)

mikihog je napisao(la):

:D A otkud ce "on" znati da si mu instalirao "igrice" ??? Mislim OS, da tako kazemo, radi sa nulama i jedinicama, ako na njemu radi dobro i stabilno jedan kompleksni program, radice isto tako i vise kompleksnih programa, bili oni 3ds max, PS, FarCry ili LockOn, njemu potpuno svejedno, pa ne zna on sta "radi" ! Pod uslovom da "igrice" ne ubace u pozadinu neke komponente ( servise i slicno ) koje su stalno aktivne, mislim da nema bojazni da uspori i da pocne da brlja.

Ako hoces mozda da ti stvari na disku budu "uredne" i razdvojene mozes eventualno da ne instaliras "igrice" u Program Files vec na posebnu particiju. "Igrice" se obicno vrlo uredno i lako deinstaliraju, ne ostavljaju mnogo djubreta za sobom kao sto to rade mnogi "ozbiljni" programi, ne postoji velika opasnost ni od prljanja registry-a.

Jos jedna alternativa je instalacija dva XP-a u dual boot. To je na primer resenje koje ja koristim, ne zbog podele na "ozbiljne" i neozbiljne" rabote, vec je jedan XP stabilan sistem a drugi XP sluzi za sve moguce eksperimente. Kad se nesto dokaze i lepo pokaze na drugom sistemu, onda dobija dozvolu da ide na prvi sistem.

p.s.
Termin "igrice" je uvek pod navodnicima zato sto ne podnosim taj izraz, to su cesto vrlo ozbiljni programi kojima takav naziv ne prilici. A i po gabaritu...kad mi nesto zauzme 3-4 GB na disku, nikako ne mogu da to nazovem "igrica", naprotiv... :D

Poslednja izmena:
Kad-tad ces preci na noviji OS nego sto je Win Me.Istini za volju, meni je Win ME jako lepo radio i bio sam zadovoljan.Kada se pojavio WinXp beta2, posle instalacije sam odlucio da ce to biti moj sledeci OS.Zasto, zato sto volim sarenilo, stabilnost i nove opcije koji isti donosi.A sve sto se bude pravilo bice za W2k, Win Xp , Longhorn ...A ako ti bas treba, kao sto napisa Drapin, instaliraj dual boot.

driver je napisao(la):
A SP4 je isto shto XP SP1 i automatski dobijesh IE6 i josh gomilu stvari ? :)

Win2k je teshko isto shto i XP, jer je XP sledeca verzija NTa, oni su isti u osnovi, ali se u realnosti mnogo razlikuju...U svakom sluchaju, XP na novim mashinama mnogo bolje radi, ne znam zashto bi neko instalirao Win2k, o 98/Me uopshte necu rechi da troshim :)

Na jedan disk od 700 MB mogu da stanu Windows 2000, Service Pack 4, Internet Explorer 6.0 i DirectX 9.0b i plus da disk bude butabilan. Tako da ne vidim nikakvu potrebu za jurnjavu sa nekakvim patchevima - osobi koja se nameracila na win2000 je taj disk sasvim dovoljan.

A kako da instaliram 2 win Xp-a?

mikihog je napisao(la):
A kako da instaliram 2 win Xp-a?
Mislis kako se pravi uopste dual boot ? Ako ovo prvo znas, onda se dva XP-a instaliraju normalno i isto kao kada su u pitanju dva razlicita OS-a. Ako ne znas kako se pravi dual boot...u principu vrlo jednostavno, prvo i osnovno je da imas dve particije, instaliras na prvu particiju prvi sistem, zatim dok si u njemu pokrenes ubacivanjem instalacionog CD-a novu instalaciju i uputis je da drugi XP instalira na tu drugu particiju. Na kraju ces imati pri podizanju ekran gde ces birati u koji sistem zelis da udjes.

Na jedan disk od 700 MB mogu da stanu Windows 2000, Service Pack 4, Internet Explorer 6.0 i DirectX 9.0b i plus da disk bude butabilan. Tako da ne vidim nikakvu potrebu za jurnjavu sa nekakvim patchevima - osobi koja se nameracila na win2000 je taj disk sasvim dovoljan.

Na 300Mb mozesh da instalirash 98 sa DX9b i IE6.0 i komplet win update-a, i jel to znachi da imash XP ? :)
Probao sam win2k posle mnogo vremena kada sluchajno winxp CD nisam imao kod sebe, a bilo mi hitno....Obrisao sam ga sledeceg dana kad sam nabavio XP, a inache sam skinuo sve shto je moglo sa windows update, SP4 i IE6, OE i sp2 itd :)

Kod mene obrnuto: ja sam presao sa XP-a na 2000, i to negde jesenas... glavni razlog je bio to sto sam imao corporate XP pro bez SP-a, a cuo sam (ali ne i probao, jer nisam mogao da nadjem a za skidanje veliko) da SP1 trazi legalno registrovan win... tu sam se resio da ne zelim da imam 'zatarabljen' sistem, pa predjoh na 2000 koju mogu da krpim kako hocu, bez i 'S' od serijskih brojeva...
jedini nedostatak u odnosu na XP je neverovatno sporo dizanje, dozvoli, sistema... XP se upali odma' a ovo tri dana... inace, sve ostalo je isto... a jos neki ljudi su mi se zalili na 2000, mada stvarno ne znam zasto...

Probao sam iz Xp-a da instaliram jos jedan, ali cim kliknem na "install" dobijam poruku da vec imam instaliran xp.
Verovatno treba da PC podignem sa win XP instalacionog diska. Ali se bojim da ne sjebem ovaj koji vec imam.
Dakle, dali ses jos jedan XP instalira podizanjem sa instalacinog CD-a?

Voodoo, znachi ovde pola foruma ima legalan win ? :)
Vidi se da XP nisi probao ni 2 dana :)

ma 'de bre nisam, koristio sam ga nekih 8-9 meseci... i chekaj, hoces da kazhesh da SP1 opushteno ide na XP Pro Corporate? ako je tako, sutra brishem 2000 :d

Poslednja izmena:
Ma dobar je bre 2000 :)

U prilici sam da nabavim XP Pro sa integrisanim SP-om, tako da će za vikend da padne neki format c: a možda i fdisk :)

To postoji vec 2 godine :)
Videcesh kako lepo izgleda XP, osim ako ga nisi video na shotovima nekim sa neta :D:D:D

Aman bre :)
KORISTIO sam ga nekih 8 meseci... ali brez SP-a...

Ajde vi sto vozite WinXP+SP1 pogledajte donji screenshot pa recite jel isto pise i kod vas, por favor...

Prilozi

• winxp.gif
    winxp.gif
    28.3 KB · Pregleda: 65
Ajde vi sto vozite WinXP+SP1 pogledajte donji screenshot pa recite jel isto pise i kod vas, por favor...
ISTO SVE OSIM NAME AND ORGANISATION

Vrh Dno