Šta je novo?

win explorer - zip file size + shortcut za Folder bar @^&amp

netizen_k

Čuven
Učlanjen(a)
04.04.2003
Poena
619
Izludjuje me sto win explorer u XP ne prikazuje velicinu zip fajla u status bar-u pa za svaki zip moras na properties, pretostavljam da je to zbog integracije Zip magic-a u OS... ima li neko resenje za ovu nebulozu...

Takodje me strasno nervira sto explorer bar moze lako da se prebaci na Search (Ctrl-E), Favorites (Ctrl-I), ili History (Ctrl-H), a onda kada hoces da se vratis na Folders moras ili da koristis misa ili suludo Alt-V-E-O... ovo je tako glupo a vuce se jos od win95.

Grrr...

mora da se instalira poseban program kao što j winzip ili winrar, pa će taj program da preuzme baratanje sa takvim tipovima datoteka (*.zip), pa će ih explorer prikazivati onako kako želiš.
uostalom, ja ti preporučujem winrar za arhive i naravno total (windows) commander za manipulaciju datotekama.

mozes i da iskljucis podrsku za zip foldere samo u run ukucas sledece: regsvr32 /u zipfldr.dll Da ukljucis ovo samo ukucaj bez /u

cyberdude je napisao(la):
mora da se instalira poseban program kao što j winzip ili winrar, pa će taj program da preuzme baratanje sa takvim tipovima datoteka (*.zip), pa će ih explorer prikazivati onako kako želiš.
uostalom, ja ti preporučujem winrar za arhive i naravno total (windows) commander za manipulaciju datotekama.
WinRAR i TotalCommander su MustHaveInstalled. Kakva preporuka - tu nema razmisljanja... :beat:

set je napisao(la):
mozes i da iskljucis podrsku za zip foldere samo u run ukucas sledece: regsvr32 /u zipfldr.dll Da ukljucis ovo samo ukucaj bez /u

Bravo majstore, ovo je resilo problem zip fajlova.... 10x.

ZoNi je napisao(la):
kod mene prikazuje velicinu ZIP fajla! (inace, koristim WinRAR - mozda to ima neke veze)

Nisam siguran da te kapiram... tvrdis da winexplorer status bar kod tebe prikazuje velicinu zip fajlova? Inace, i ja imam instaliran winrar i to uopste ne utice na nacin kako winexplorer prikazuje zip fajlove...

za drugi problem - ja uvek koristim misa i dugme na toolbaru...

"To slow man, too slow"

-GTA III

cyberdude je napisao(la):

U win XP je integrisana podrska za zip fajlove koji se u winexplorer-u prikazuju kao zasebni folderi i ne treba ti ni winzip ni winrar da bi mogao da raspakujes zip fajl ili vidis sta je u njemu, za to je dovoljna cista instalacija XP-a.

Inace, imam instaliran i winzip i winrar.

Resenje problema je BTW ono sto je uiser set postovao...

Crni je napisao(la):
...

Imas neko bolje resenje ?

U cemu je razlika izmedju total commandera i wincommander-a?

Inace, wincommander je stvarno sjajan...

total commander je samo novo ime za wincommander 😀

pozdrav

netizen_k je napisao(la):
...
U cemu je razlika izmedju total commandera i wincommander-a?
U imenu (ako zanemarimo par sitnica), tj. posto je M$ nagazio cika Ghisler-a zato sto nelicencirano koristi ono "Windows" u nazivu i pripretio tuzbom, pa se ovaj od verzije 5.50 odlucio za promenu imena u Total Commander :whip

netizen_k je napisao(la):
...

U win XP je integrisana podrska za zip fajlove koji se u winexplorer-u prikazuju kao zasebni folderi i ne treba ti ni winzip ni winrar da bi mogao da raspakujes zip fajl ili vidis sta je u njemu, za to je dovoljna cista instalacija XP-a.

pa da ali mnogo memorije trose na otvaranje tih zip foldera pa je bolje da se iskljuci

Nazad
Vrh Dno