Šta je novo?

Win DVD 7 misljenja?

Serbianboss

Čuven
Učlanjen(a)
07.01.2005
Poena
660
neki dan sam skinuo ovaj dvd pleyer da vidim kakv je, medjutim iznervira me jedna stvar. Naime kada pustim video fajlove koje sam sam radio(mpeg2 format sa digitalne kamere) slika ide nekako usporeno.

Uopste svi mpeg2 fajlovi idu nekako usporeno. Pre njega sam koristio power dvd 6 gde je slika isla normalno. Mozda je to neki bag, ili nisam dobro obrisao prethodni dvd pleyer pa zato sad slika ide malo usporenije.

Interesuje me da li je neko od vas primetio nesto slicno?

inace cini mi se da je ova verzija dosta zahtevnija od prethodne.

pozdrav

p.s masina mi je dobra tako da nije do toga

dosta ljudi se zalilo da program krahira due bad crack i stalno su izlazili novi
kod mene na 2 kompa je radio neko vreme a onda totalno poceo da baguje.
uninstal express
ima i drugih koji lepo rade

to mislis za win dvd 7?

dosta je nekako usporen program kako sa otvaranjem filma tako i sa pustanjem. Dvd film koji sam radio kad se pusti ide nekako usporeno, to me najvise nervira.

A i toliko su ga zasarenili, power dvd je mnogoooo bolji

power dvd mi smeta sto ne mogu da customize komande jer podesavam sve plejere da cerka moze na svim racunarima i svim plejerima da ima iste komande (plej stop pauza)

Wele je napisao(la):
power dvd mi smeta sto ne mogu da customize komande jer podesavam sve plejere da cerka moze na svim racunarima i svim plejerima da ima iste komande (plej stop pauza)

Media Player Classic uz instaliran CyberLink MPEG2 codec (koji dolazi uz npr. PowerDVD) bez problema pusta DVD-ove, a u njemu mozesh da podeshavash komande do najsitnijih detalja.

meni dvd radi skroz ok, sve zavisi koji su kodeci instalirani...
all in one 6, angel potion, xvid...i radi k'o lud!

Coveka zanima WinDVD 7 a ne mpc i angel potion video kodek (da mi je znati kakve veze sa dvdovima imaju kodeci? 🙂 )

JetAudio6.
To je izbor 🙂
Pusta sve, pregrst opcija i skinova i jedna super stvar... timer
Ukljucim crtace, ostavim dete da gleda i podesim Shutdown za 60min 🙂

Btw ima kad pustas MP3 da odma nalazi lyrics na netu
i jos dosta toga

filipenko je napisao(la):
Coveka zanima WinDVD 7 a ne mpc i angel potion video kodek (da mi je znati kakve veze sa dvdovima imaju kodeci? 🙂 )

Heh, pa video zapis na DVD-u je u MPEG2 formatu i za njegovo gledanje ti naravno treba neki MPEG2 codec.

Lurker je napisao(la):
Heh, pa video zapis na DVD-u je u MPEG2 formatu i za njegovo gledanje ti naravno treba neki MPEG2 codec.

tacnije treba ti dvd player kao sto su power dvd, windvd i slicni.

Konkretno me zanima windvd 7 da cuejmo iskustva

pozdrav

Ne. Dovoljno je instalirati neki MPEG2 codec, kao npr. besplatni Dscaler. Posle toga i Windows Media Player (ili bilo koji drugi software koji ih podrzava) moze da pusta DVD-ove.

ja sam pustao sve dvd diskove bez problema i ako sam imao samo instaliran power dvd.

ili ako u racunaru postoji bilo koji program za video obradu onda isto mpeg fajlovi mogu da se pustaju bez problema kako u dvd playeru tako i u wmp 10

Serbianboss je napisao(la):
ja sam pustao sve dvd diskove bez problema i ako sam imao samo instaliran power dvd.

Heh, pa naravno zato sto PowerDVD (i bilo koji drugi komercijalni softwerski DVD player) donosi sa sobom svoj MPEG2 codec, sto je CyberLink u slucaju PowerDVD-a. 🙂

ili ako u racunaru postoji bilo koji program za video obradu onda isto mpeg fajlovi mogu da se pustaju bez problema kako u dvd playeru tako i u wmp 10

I ti programi naravno imaju svoje MPEG2 codec-e posto rade sa tim formatom. Inace, ja sam Dscaler naveo samo kao primer da nije potrebno imati komercijalni DVD player za reprodukciju. Meni je ipak idealna kombinacije MPC + Cyberlink posto tako dobijam odlican codec i player koji mogu da konfigurishem kako ja hocu.

Na to sam i mislio, naravno da se sve propusta kroz mpeg2 dekoder, ali isti dolazi "u paketu", i ne trebaju mu nikakvi ffdshow i slicni programi.

Anyway ovde zaista ima malo utisaka ljudi koji su probali konkretno WinDVD7. I mene interesuje kako se pokazuje ljudima, necu da gomilam softver bezveze ako je isto sto i ranije, samo malo sarenije (a tipujem da jeste 🙂 )

Do skora sam koristio WinDvD6 i bio sam izuzetno zadovoljan sa njime. Od skoro koristim WinDvD7 i mogu vam reci da ne primecujem neke razlike u radu, jedino sto je kod nove verzij malo napredniji i lepsi interfejs. Sminka je cudo.
Nisam imao nikakvih problema sa obe verzije do sada dok sa Power DvD-om sam stalno kuburio. Ne bih rekao da je nova verzija zahtevnija od predhodne, sve pici brzo i glatko kao i sa predhodnom.
Moj glas je ipak za WinDvD 7, nekako je lepsi 🙂

Meni MPC daje bolju sliku kod DVD filmova nego WinDVD (a uključena je video akceleracija). Ovo je naročito primetno kod filmova koji nisu najsjajnije prebačeni u DVD format, i kod kojih slika blago treperi ili su boje razlivene.

Kod mene taj Win DVD 7 nece nista da pusta... ni 1 fajl! samo kliknem play i coolira... popio je brz uninstall jer mi Power DVD 6 zavrsava posao.

po meni power dvd 6 je mnogo brzi prilikom startovanja nekog dvd filma ili mpeg2 fajla na racunaru

pozdrav

BojanBG je napisao(la):
Kod mene taj Win DVD 7 nece nista da pusta... ni 1 fajl! samo kliknem play i coolira... popio je brz uninstall jer mi Power DVD 6 zavrsava posao.

Isto i kod mene, nista da pusti. A WinDVD 6 je radio. Radi i PowerDVD i Nero Showtime i DVD X Player Professional.

WinDVD 7 platinum (release3) build 27.073 radi extra, sa prethodnom revizijom sam imao problema jer je pucao pri ulasku u audio podesavanja.
Inace dodali su nova audio i video podesavanja, ima puno sminke (sada se potpuno uklapa u Media Center style (royal tema), puno podataka o filmu na jedan klik...
Sve u svemu meni je i WinDVD 6 extra obavljao posao, ali vredi preci na 7 ako nista onda bar zbog skin-a. 🙂

WinDVD 7 Platinum radi odlično. Odgledao sam 10-ak DVD-eva nakon instalacije (pre oko 1,5 meseci). Glas za WinDVD 7 Platinum.

Player je OK, ali je bar meni izuzetno spor. Treba mu bas dosta vremena da pokrene film. PowerDVD 6 je dobar ali ima vrlo glup interfejs, sve neke sitne slicice preko kojih moras da predjes misem da bi znao o cemu se radi. WinDVD ima vrlo lep i jednostavan izgled i lak je za koriscenje. Da je samo malo brzi, inace sve je OK.

@ tarzan1321: Brzina u ovom slučaju nije parametar. WinDVD je fantastičan plejer. Digresija: slično sam pomislio kada sam video prvi put Nokiu 6600. Veliki telefon (sapun :d ), relativno spor telefon, međutim ispostavilo se da je telefon ubica... 😉

Poslednja izmena:
imao sam ga.crack je istekao pa je jednostavno otkazao.vratio sam se n 6-icu jer crack radi...

I ja koristim WinDVD 7 i dobro me sluzi za sad...😉

Ma meni je sve to isto...samo neka pusta filmove...jedino sto mi se svidja kod svih windvd je sto imaju lak ulazak za podesavanje kontrasta,svetla i ostalog.Ostalo mi je totallno nebitno jer su svi ti programi manje-vishe slichni.Birash ih samo prema lichnom afinitettu koji je najcesce uslovljen mogucnostu lakseg snalazenja u opcijama predmetnog playera...

Paralelno koristim WinDVD 7 Platinum i Power DVD 6 Deluxe.

Po meni, PowerDVD 6 Deluxe je definitivno nešto brži, mada su oba programa relativno spora, što je uostalom i odlika ovako "nabudženih" aplikacija.

WinDVD 7 mi je pravio i neke sitnije probleme, recimo nije korektno prikazivao titlove neke akhm...home made varijante DVD-a War of the Worlds, ali generalno, tih problema je jako malo. Interesantno, ovo je prvi WinDVD koji mogu da pokrenem kod mene, ranije verzije uopšte nisu htele da se startuju, čak su mi pravile i određene probleme na sistemu.
Takođe, moj lični utisak je da je navigacija kroz menije nešto lakša u PowerDVD-u, mada su to sitnice, jer programi veoma liče jedan na drugi.

Generalno, WinDVD 7 Platinum mi se više sviđa zbog naprednijih mogućnosti za podešavanje slika i naročito zvuka. Imam nekoliko DVD koncerata a i dosta originalnih filmova sa DTS zvukom pa mi to zaista dosta znači.

Win dvd7 je čudo...ali treba imati noviji i dobro naštimovan komp a posebno audigy i 5,6,7.1 sound system...mene je oduševio ali posle par blokiranja i padova sam se vratio na 6 platinum...mada čujem da je izašla nova verzija 7 ( a videh negde i ke*gen )

sikili je napisao(la):
Do skora sam koristio WinDvD6 i bio sam izuzetno zadovoljan sa njime. Od skoro koristim WinDvD7 i mogu vam reci da ne primecujem neke razlike u radu, jedino sto je kod nove verzij malo napredniji i lepsi interfejs. Sminka je cudo.
Nisam imao nikakvih problema sa obe verzije do sada dok sa Power DvD-om sam stalno kuburio. Ne bih rekao da je nova verzija zahtevnija od predhodne, sve pici brzo i glatko kao i sa predhodnom.
Moj glas je ipak za WinDvD 7, nekako je lepsi 🙂

Intervideo WinDVD 6, je za klasu kvalitetniji i pouzdaniji program od powerdvd-a. Imam Skystar2 karticu i snimam brdo materijala u mpeg2 formatu, powerdvd me je 100 puta izneverio prilikom reprodukcije takvog materijala, a windvd mislim da nije nikad... Jedino što je powerdvd manji i brži, a ima i bolji interface...
Windvd 7 još nisam skinuo, ali ako je verovati štampi, donosi brojna unapređenja između ostalog i bolji interface...

imate opis programa sa slikama na www.bug.hr u rubrici "program tjedna", pa prokopajte...

Nazad
Vrh Dno