Ponovio sam harware - MSI ploca (nForce 550 chipset), AMD Sempron AM2, SATA disk, ATI PCI-E grafika.... Problem je u sledecem - na starom kompu (AMD Sempron, S764, AGP, IDE disk...) sam imao instaliran i W98 i XP i sve je radilo besprekorno. Prebacio sam sa "ghost"-om particije na novi disk, ali posle toga nije hteo da mi se boot-uje ni jedan sistem. Samo da kazem, ovo je prvi SATA disk koji sam nabavio pa nemam bas mnogo iskustva s njim, a inace sam uvek do sada, kada menjam hard, radio Ghost i sve je posle radilo bez problema. Da li je moguce da PATA i SATA diskovi nisu kompatibilni po pitanju boot-ovanja, tj da ghost ne moze da pomogne u toj situaciji? Drugar mi kaze da nema pomoci i da moram sve da instaliram ispocetka! ....Uf,...sto to mrzim, ali ajde, ...red je, nisam odavno reinstalirao sistem...Ali, muke se nastavljaju...Mozda ce vecina vas da kaze " pa sta ce ti W98", ali treba mi zbog nekog bitnog softwarea koji nema novu verziju za XP...Probam da prvo instaliram W98 na cistu prazan disk, pocne instalacija, i nekako se dokotrlja do kraja, s tim sto je prijavio da imam neke probleme sa "32-bit device",bla, bla....ali nekako dodje do kraja. E sad, kad je zavrsio instalaciju, restart.....ali 98 nece da se podigne, blokira!!!! ....Da li je moguce da nece da radi na SATA disku i sa ovim novim komponentama???....U "safe mode" udje, ali u normal nikako!!!..:wall:
Da rezimiram pitanje : Da li neko ima iskustva sa dizanjem W98 na modernim konfiguracijama slicnim mojoj (dakle, AM2 proc, PCI-E, SATA, nForce 550 chipset)?
Na kraju, sam ipak odlucio da zadrzim svoj stari IDE disk, samo ga prebacio u novo okruzenje: XP se odlicno snasao, povukao je sve nove drajvere i fercera, ali W98 nece da povuce drajvere za grafiku i za maticnu plocu!!! Da li ima pomoci za W98? Unapred hvala na pomoci i na strpljenju sto se ipak procitali moje pisanije do kraja......:🙂
Da rezimiram pitanje : Da li neko ima iskustva sa dizanjem W98 na modernim konfiguracijama slicnim mojoj (dakle, AM2 proc, PCI-E, SATA, nForce 550 chipset)?
Na kraju, sam ipak odlucio da zadrzim svoj stari IDE disk, samo ga prebacio u novo okruzenje: XP se odlicno snasao, povukao je sve nove drajvere i fercera, ali W98 nece da povuce drajvere za grafiku i za maticnu plocu!!! Da li ima pomoci za W98? Unapred hvala na pomoci i na strpljenju sto se ipak procitali moje pisanije do kraja......:🙂