Šta je novo?

win 7/xp

fantomcina

Cenjen
Učlanjen(a)
13.12.2012
Poena
154
problem: imao sam windows 7 pa sam instalirao na drugu particiju windows xp i sada mi samo pokrece xp. i ono kad odem advanced system settings prikaze mi samo xp da postoji.. ako moze pomoc?

EasyBCD je programce kojim mozes da resis problem ...ali I da stvoris veci ako ne znas dta radis. Mozda je za tebe najbolje da u diskmanagementu aktiviras particiju inig systema u Koji zelis da udjes posle restarta.

Pogrešio si trebao si prvo Windows XP na C:\ a Windows 7 na D:\ (prvo XP pa sedmicu) tada bi dobio kada pališ kompijuter Windows 7 i Earlier version of Windows , preko EasyBCD možeš da napišeš posle šta hoćeš da ti piše kad se pali , prmera radi Windows XP SP3! Ti si instalirao prvo 7 pa XP i naravno XP ti je pregazio boot od sedmice , a sedmica ako se se instalira druga na drugu particiju ona ne gazi boot od xp-a nego ih nudi oba na boot-u na start up-u!

Poslednja izmena:
Samo EasyBCD. Ima tamo opcija za instaliranje Win 7 bootloadera nju koristi pa ubaci u meniju win 7 automatic. Ako neće da digne win 7 posle restarata ubaciš disk od sedmice i odradiš startup repair i radiće. Više puta isprobano...

Nazad
Vrh Dno