Šta je novo?

Win 7 x32 ili x64

IVAO-SRB

Cenjen
Učlanjen(a)
01.02.2012
Poena
170
Moja oprema  
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Sta od ova dva bi bilo adekvatno i preporucljivo da instaliram?
PC:
Intel 2.0 dual-core, 2GB RAM, nVIDIA 9500GT 1GB....

i zasto bas ta verzija,hvala :D

32-bit, nemas dovoljno memorije da bi mogao da osetis prednosti 64-bit OS.

A ako bas radis u nekim zahebanim programima tipa After Effects cs6 onda ces morati da stavis x64, mada ne vidim sto ne bi odmah stavio x64. Sve igre normalno rade a odredjeni programi zahtevaju iskljucivo x64.

Na tu konfiguraciju ide Windows XP x86 (tridesetdvobitni) a ne WIndows 7. A ako bas moras Windows 7, onda WIN7 x64 zbog male prednosti ako imas procesor sa x64 arhitekturom. Inace WIN7 x64 nije zahtevniji od WIN7 x86 za tu tvoju konfiguraciju, 2GB rama je 2GB rama, i jedna i druga verzija ce se isto ponasati sto se rama tice.

Na tu konfiguraciju ide Windows XP x86 (tridesetdvobitni) a ne WIndows 7. A ako bas moras Windows 7, onda WIN7 x64 zbog male prednosti ako imas procesor sa x64 arhitekturom. Inace WIN7 x64 nije zahtevniji od WIN7 x86 za tu tvoju konfiguraciju, 2GB rama je 2GB rama, i jedna i druga verzija ce se isto ponasati sto se rama tice.
Bolje je Win 7 od XP. Da, bitno je jer 64-bit treba vise rama.

Na tu konfiguraciju ide Windows XP x86 (tridesetdvobitni) a ne WIndows 7
Zašto mu kažeš da na tu sasvim pristojnu konfiguraciju stavlja zastareli OS?

A ako bas moras Windows 7, onda WIN7 x64 zbog male prednosti ako imas procesor sa x64 arhitekturom. Inace WIN7 x64 nije zahtevniji od WIN7 x86 za tu tvoju konfiguraciju, 2GB rama je 2GB rama, i jedna i druga verzija ce se isto ponasati sto se rama tice.

32 bitni će moći d aradi sa 1GB memorije dok to 64 bitni neće dakle zahtevniji je. Kako on ipak ima dva GB memorije i na njemu će32 bitni bolje raditi.

Ipak slažem se sa ljudima kojki su naveli d auzme još jedan slot od 2gb i stavi dakle 4 GB memorije i potom instalira 7 64 bitni jer je to najbolje rešenje

@Dark Magician
Windows 7 i x86 i x32 rezervisu dosta rama u startu, zbog 2GB rama vise odgovara XP.

@Kritika
Nije poenta da li ce da radi sa 1GB ili 2GB memorije, nego kako ce da radi.

Ako se ne slazete sa ovim, nek ostane na tome. Poz

meni taj kompjuter sluzi za svakodnevni rad na internetu (muzika,FB,filmovi) i da koristim Office i Illustrator sa photoshopom i Corelom i nizasta vise

Kupi još 2GB memorije i stavi Win7 x64, najbolji savet.

I stavlja sistem koji je završio radni vek za kojeg nema ažuriranja, što znači postoji mogućnost da bude "rupičast" po pitanju bezbednosti iako malo verovatno ali je zato mnogo verovatnija opcija da će ubuduće nailaziti na aplikacije koje neće raditi ili kad ojača mahinu kupovinom jeftine memorije moraće reinstalacija ponovna podešavanje svega i svačega

Koliko znam update za XP nije ukinut. :trust:

A niko ne pominje Vistu :D Šalu na stranu ne vidim zašto ne bi sedmica dobro radila i na 2GB RAM-a. Ja sam je imao instaliranu sa 2GB RAM-a takođe na Intelovom 2.0 dual i 9500gt 512mb i radila je bez problema. Naravno da se osjete dodatna 2GGB ali ako čovjek nije u mogućnosti trenutno ili skorijoj budućnosti da investira u RAM memoriju biće mu dobra i x86 verzija.
Slažem se da će XP da leti na toj mašini ali lično ne bih preporučio. Bez obzira što je stabilan i brz ipak je star OS.
P.S. Meni je prvi OS na ovoj konfiguraciji bila gore pomenuta Vista koja je sasvim pristojno radila ;)

Koliko znam update za XP nije ukinut. :trust:
Mislim da nije pošto kad ga pokrenem na VirtualBoxu uvijek ponudi neki update.

Ja sam skoro presao sa x32 Sedmice na x64, a imam 2GB-a RAM-a. Sam sistem radi apsolutno indenticno (cak ista potrosnja memorije, iako bi trabalo da je veca), dok sam dobio i neka ubrzanja, npr. WinRAR x64 radi osetno brze, a dobio sam i par FPS-a vise u WoT-u (plus sto tu, a i u par drugih igara, mozes max setovanja samo sa x64 OS-om).

Stavi Win7 x64
O XP ne razmišljaj. Pojaviće se program/drajver/plugin/update koji ti je potreban, a nećeš moći da ga instaliraš.
Za Win7, besmisleno je stavljati 32bit. Sve je više programa koji ne rade na 32, a mislim da je i Photoshop među njima.

Uglavnom, 2 GB jeste malo i osetio bi neopisivu razliku sa 4 GB (to sam ja nedavno uradio).
Dakle, prilično je sigurno da ćeš da dodaješ tih 2 GB. Sa instaliranim 64bit odmah sve poleti. Ako imaš instaliran 32bit, moraš prvo da reinstaliraš Windows.

2G za PS i Illustrator je totalno premalo bez obzira na OS.
+1 za jos barem 2G i W64

Vrh Dno