Šta je novo?

Win 7 Sp1 rc

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Izasao je Sp1 Rc za Win 7 i Win server 2008. 515 Mb Skidam ga pa da vidimo kakve su promene.

Nikakve, praktično se radi o kumulativnom roll-upu hotfixeva do oktobra. Ali taman štedi vreme skidanja sa Windows Updatea.

32-bit
Kod:
http://download.microsoft.com/download/0/A/F/0AFB5316-3062-494A-AB78-7FB0D4461357/windows6.1-KB976932-X86.exe

64-bit
Kod:
http://download.microsoft.com/download/0/A/F/0AFB5316-3062-494A-AB78-7FB0D4461357/windows6.1-KB976932-X64.exe

Znaci, jos jedan dokaz da je Win 7 savrsen o.s.

Nikakve, praktično se radi o kumulativnom roll-upu hotfixeva do oktobra. Ali taman štedi vreme skidanja sa Windows Updatea.

Da li ovo znaci da je sp1 nepotreban uz ukljucen auto update? Uradio sam update svaki put kada je win sam ponudio.

Bilo koji SP do sada je bio nepotreban uz uključen autoupdate. Jedino što štedi vreme pri reinstalaciji sistema.

Juce je u ponudi bio KB976902 kao important update, koji je navodno priprema za SP1. Danas ga vise nema!

instalirah sp1 x64,sve proteklo regularno,instalacija trajala nekih 10 min,ne vidim neke promene za sada

Instalirao danas na laptopu, radi sasvim fino (odnosno radi isto ko pre), Windows Update posle toga nije našao ništa novo za skidanje osim par novih drajvera.

radjen redovan update tako da.... a sta je sa onom zakrpom KB971033 koja se inace izbegavala kod krekovanih sedmica ,posto je pronalazila da je nelegalna i gasila win

Pojma nemam, ja uvek krekujem posle apdejtovanja, ne pre.

radjen redovan update tako da.... a sta je sa onom zakrpom KB971033 koja se inace izbegavala kod krekovanih sedmica ,posto je pronalazila da je nelegalna i gasila win

Ja instalirao taj update na zeninom laptop-u i dan danas radi kao zmaj, dok sam na svom desktopu stavio na "hide" ne znam ni sam zasto:d.

Meni je nisu nudili.

Meni je nisu nudili.

za čudo ni meni se nikad nije pojavio taj famozni KB971033, imam Ult. i Pro ver. ova Ult. je na desku i update pustim povremeno ručno, na lapu ih držim na off...sve radi o.k pa ne vidim razlog da mi svaki čas "puni" C part.

p.s.jel od 515 mb, (kao po običaju) pola namenjeno za Office ?

Poslednja izmena:
Ja nemam problema sa tim KB971033 jer uvek sam imao i imacu legalan Windows.
Mozda, kada update checker vidi nelegalan Windows, ponudi taj famozni update.

i ja bih rado kupio W7, al sve dok Ult. ver. košta 120e, pre ću da kupim novu gpu ili hdd...druga stvar ko ima pogodnosti da je dobio preinstal, preko firme, studentske verzije, itd.
mislim da je broj legalno kupljenih 7ica kod nas jako mali (konkretno mislim na ovo:prosečan korisnik uđe u radnju i iskešira 120e za 1 dvd u lepom pakovanju)

Ko uopšte kod nas prodaje legalan Win u retail varijanti, sa neograničenim aktivacijama i to sve? I koje su cene, takođe?

meni je nudjena ta zakrpa i eskivirana,posto kazu da pronalazi vecinu tih krekova,moj drugar je skinuo i sledeci restart nije podigao sistem,dok je nekome ni ne nudi (verovatno koriste pre-activated verzije )

pa većina bolje opremljenih firmi ima i o.s. u ponudi, od xp sp3, viste do win7 u svim varijantama + Office 2007 i 2010...cena Ult. je kao što rekoh 120e, a koliko su te verzije original...pa valjda jesu, imaju orig. pakovanje i act.key
...a o tome koliko se prodaju,dovoljno govori da je 90% "prodatih" Starter, Home Premium i u najb. slučaju Pro koje uglavnom ljudi uzimaju uz neku već sklopljenu konf. ili notebook, obično "na akciji", "best buy" i sl.ostale su prodate pravnim licima, tj.firmama, pa na taj način i mi dolazimo do oem verzija!

Nije to SP1 RC za Windows Server 2008, nego za 2008 R2

Upravo si odgovorio na pitanje "famoznog" KB-a :)

ja mislim da nema veze s tim...imam W7 Ult. koja jeste pre-activated i W7 Pro koju sam uzeo od drugara kao origin. verziju za firme...ali izgleda da je bila instalirana više od 3 x pa sam ipak morao da je aktiviram, jer mi nije dao nikakav key uz dvd.
KB971033 se nije do sada pojavio ni na jednoj od ove 2 verzije, a radim update relativno redovno.Preskačem samo onaj optional za Office ...ova Ult. pre-act.je čak bez problema prošla genuine test i instaliran MSE na nju. :)

Poslednja izmena:
ja mislim da nema veze s tim...imam W7 Ult. koja jeste pre-activated i W7 Pro koju sam uzeo od drugara kao origin. verziju za firme...ali izgleda da je bila instalirana više od 3 x pa sam ipak morao da je aktiviram, jer mi nije dao nikakav key uz dvd.
KB971033 se nije do sada pojavio ni na jednoj od ove 2 verzije, a radim update relativno redovno.Preskačem samo onaj optional za Office ...ova Ult. pre-act.je čak bez problema prošla genuine test i instaliran MSE na nju. :)

Necu da duzim pricu o tome jer ovo nije forum za to. Ima inace svakakvih verzija a pojedine instaliram svaki dan, ne znam kakve si ti stavio... Moje pre-akt ne dobijaju taj KB i ne aktiviraju se kasnije, nema potrebe. Mislim da pricamo isto, ti govoris o pre-aktivated i o originalu koji se ponasaju isto, ja tako nesto tvrdim takodje..

Ima li leka..pojavio mi se posle izvesnog vremena koriscenja win 7 tekst "This copy of windows is not genuine"..promeni mi i desktop sa aero teme na crnu pozdinu sa ovim ispisom i onda kao resi sada ili kasnije..ja klik kasnije pa koristim sistem, ali me to nervira..ok znam da je do egalnosti softwera ali znam da se to moze skinuti..to sam svojevremeno radio na Xp-u ali sam zaboravio..bese davno..ume li mi ko pomoci u vezi toga....

pozdrav

Ima li leka..pojavio mi se posle izvesnog vremena koriscenja win 7 tekst "This copy of windows is not genuine"..promeni mi i desktop sa aero teme na crnu pozdinu sa ovim ispisom i onda kao resi sada ili kasnije..ja klik kasnije pa koristim sistem, ali me to nervira..ok znam da je do egalnosti softwera ali znam da se to moze skinuti..to sam svojevremeno radio na Xp-u ali sam zaboravio..bese davno..ume li mi ko pomoci u vezi toga....

pozdrav

ma leka : google-aj "Remove WAT", deatkivirala ti se 7ica, treba ti neki noviji aktivator.bt. pirat. i warez je zabranjeno ovde ;)

Poslednja izmena:
Da se nadovezem, mozes "Remove WAT" ili "Windows 7 Loader" ;)

Da se nadovezem, mozes "Remove WAT" ili "Windows 7 Loader" ;)

sad si i mene ohrabrio pošto nisam do sada sankcionisan...evo još malo korisnih saveta oko probl. deaktivacije win7 "iz nepoznatih razloga" :p , ne odustaj ako neki activator ili loader ne odradi posao već traži novije verzije istog, mada nema pravila nekad baš te stare rade bolje , ključne reči za search: loader, activator, remowe wat, by Hazar, by Orbit...itd. btw. ja prefereiram preactivated win. ,)

Jesu li objavljeni datumi izlaska Sp1 za Win7 icu ,i da li ce istog dana izaci i za 32bitnu i 64bitnu verziju?
Racunam da ako su objavili pre 2meseca Release Candidate 1, da bi trebalo uskoro da se pojavi i zvanicni Sp1?

Koliko sam čuo, neće to skoro...

Iako im ide dobro sa prodajom Win 7ice,ipak mislim da im je bitno da izadje Sp1 sto pre,jer po defaultu mnogi korisnici cekaju prvi SP da bi videli kako se pokazao novi OS i da ga onda instaliraju.

Zadnje najave su bile Q1 2011, videcemo da li se MS ispuniti obecanje...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno