Šta je novo?

Win 7 - problem oko apostrofa i znaka navoda

marepbc

Slavan
Učlanjen(a)
22.12.2006
Poena
320
Imam jedan mali, ali iritirajuci problem: svaki put kada hocu da otkucam ' ili " moram nakon tog otkucanog tastera da otkucam jos jedan kako bi se ' ili " pojavili. Jel imao neko isti problem, kako da namestim to da mi bude normalno?

----------------------------------------------------------------------------------

Sredio... Prebacio sam tastaturu sa United States International na US, to sam i radio nego je trebalo restartovati browser :S:
Mozda nekom posluzi 🙂

Poslednja izmena:
Meni se to konstantno dogadja bilo sta da kucam (dakle nebitno da li u browseru, notepadu, exploreru...). Tastatura je English (US).

I meni na SR

Probao sam nekih 5-6 tastatura i nije mi se ovo desavalo pa ako neko zna bilo bi dobro da kaze sta je to.

Da ne otvaram novu temu , imam problem kad us tastaturu prebacim u srpski cirilicni mod posle dugmeta " (na cirilici je to slovo ћ) treba da ide slovo ж ali meni ide enter,fakticki fali mi dugme, da li neko zna kako resiti problem slova ж (verovatno fale jos neki znakovi ali sam zapazio da ovog nema)? :S

Imas sigurno ж 🙂. Samo proveri gde je. Mozda je levo od backaspace-a, ili levo/desno od desnog shifta ili iznad entera... Mozda imas neku kung fu tastaturu pa ne negde na 4. mestu 🙂 .

Imam, u pravu si , nalazi se pre bacspace-a, hvala.

Ovaj problem sam i ja imao, samo nisam 100% siguran kako sam ga resio.

Probajte sa format stavite na English, kao na screen-u.

Prilozi

• 2010-06-19 22 04 20.webp
    2010-06-19 22 04 20.webp
    25.9 KB · Pregleda: 63
^Ovo iznad resava problem!

Ja sam u prvom postu odmah i odgovorio sam sebi na moje postavljeno pitanje. Ne vidim razlog za ponavljanje odgovora jos 2 puta.

Meni samo u word-u lepo radi kucanje apostrofa i navodnika dok u ff moram dvaput da pritisnem dugme da bi dobio jedan znak. :trust:

Nego, cemu sluzi "ink correction" sa slike? Da ga ostavim ili da ga sklonim?

Prilozi

• l.webp
    l.webp
    27.3 KB · Pregleda: 39
Nazad
Vrh Dno