Šta je novo?

Win 7, kada i zasto cete preci...

Kada cete preci na win7

• Ukupno glasača
    279
  • Anketa je zatvorena .

borab

Čuven
Učlanjen(a)
29.06.2000
Poena
860
Kada i da li cete preci na windows 7...

Vec ga dugo koristim, doduse ne samog vec kao drugi OS na racunaru, koji mi je vec postao u stvari prva opcija. Kad izadje zvanicni W7 i definitivno prelazim na njega.

nedostaje odgovor u anketi - kada pogledam finalnu verziju pa ako zadovolji preci cu

multichoice je ok... zadovoljan sam XP-om na gejmerskom kompu, a na laptopu koristim sedmicu i super je :) Prvi put da sam actually excited time što izlazi neki novi windows. Ranije je bilo samo: "o, ne.... zašto?"

Koristim win7 vec pola godine, sasvim je ok... Primetila se razlika prelaska sa beta na RC1 ver, verujem da ce finalna ver biti "savrsena" - bar se nadam :)

Иако ми је Виста супер, прелазим вероватно чим се појави пуна верзија, само да среде Windows Media Player, који је само назадовао.

Sto bi uopshte koristio taj raspad od programa. Ako nishta barem ima toliko dobrog freeware-a da ga je net krcat.

Koristim WIN 7 7100 build x64 stavio i na desktop i laptop - nisam imao apsolutno ni jednu neprijatnu situaciju :wave:

posto se vec pojavila neka od pre-rtm verzija, koja u svom nazivu sadrzi SP, meni nije jasno da li ce final RTM u sebi sadrzati i service pack? nesto slicno kao sto je bilo sa Serverom 2008...

Mislim da pre fali opcija: "Kad se pojavi final i dobri drajveri za isti" jer je to trenutno najveći problem sa Win 7

Imam instaliran Win 7 RC preko VMware Fusion za zezanje (primarni OS je Snow Leopard) i mogu da kažem da na mom miniju radi sasvim ok, mnogo bolje od Viste, živahnije, ali nisam primetio nikakvo drugo poboljšanje, a i pored OS X-a mi ne treba nešto posebno.
Zato sam i glasao - nikada, inače po meni biće to jedan od boljih Micro$oft-ovih OS-a.

posle dugog vremena tavorenja na xp-u presao sam pre mesec dana na win7 i os je pravo osvezenje.kako vizuelno tako i operativno.
po prvi put se desilo da kad instaliram os nema sta da cackam oko drajvera....cak i cuveni netmod radi.

Ja još uvek držim dual-boot sa XP-em, ali sve radim u sedmici. Bootuje se brže od XP, izgleda lepše, nema udarca po performansama u igrama (neke rade i bolje nego u XP-u)... Čim stigne final, odmah ide na primarnu particiju, a XP u zaborav :d

Ja mislim da cu cekati da se pojavi SP1-ako je verovati MS-ovcima 22. oktobra izlazi final sto ce reci da SP moze da se ocekuje tamo negde posle nove godine :)
Ipak cu da cekam jos dok ne izadje final i iskristalise se situacija sa drajverima
Do tada ne mrdam nigde sa XP-a do daljnjeg koji mi radi odlicno-uzgred,moja masina Viste videti nece ;)

Cim dobijem original od ortaka na poklon, a to ce biti ubrzo :)

...

Presao sam prije par dana na 7...Koristim build 7227...i imam problem sa drajverom za zvucnu karticu:S:...OS je inace extra,ima dosta dobrih i korisnih noviteta...Samo jos da se malo iskristalise situaciju sa drajverima... :smash:

Zadovoljan vistom vise od 2 godine.
Dokle god vista radi lepo nemam potrebe za sedmicom.

Mislim da je ovde cuvena analogija sa kolima prihvatljiva, kao sto niko pametan nije prelazio sa Golfa 4 na 5, ali je po izlasu 6. vecina pocela prelazak (slicno kao 2. 3. i 4.), sto je evidetno i po cenama na auto pijaci (naravno napolju ne u sr.).

Jednostavno XP je osudjen da polako krene u zaborav, Vista je i tako bila samo probni balon za neke nove stvari... isto kao i sto 2k nije imao neke realne sanse za opstanak i upgrade path sa 98-ice je za mnoge bio jasan.

Instalirao RC na HP nc6320 - radi perfektno sa svim uredjajima na laptopu(cak i sa citacem za otisak prsta), ni jedan drajver nisam manuelno instalirao. Sjajan OS

Користим WMP јер ми је то убедљиво најбољи програм за пуштање музике. AIMP је добар за песме које ми нису сређене, али библиотека у WMP11 нема премца.

Овај нови је изгубио доста корисних опција које су раније биле стандардне, изгледа ружније, спорије скенира музику и нема могућност да се интегрише у taskbar.

Windows 7 је добар, пробао сам RC варијанту на десетак дана, пошто мање-више ништа посебно није мењано у односу на Висту, прелазим кад се појави пуна верзија.

Koristim W7 kao primarni OS od build-a 7057 i za sada sam zadovoljan :)
XP me dobro sluzio ovih godina ali vrijeme je da ode u penziju.

Navuko me Coola na win7 :D

Ja bih presao vec danas na sedmicu, ali jedini razlog zbog kojeg ne prelazim je to sto punkbuster nema podrsku za Win7 :(. Vidim po netu da dosta ljudi ima probleme, bar kad je u pitanju kombinacija CoD4, Win7 i PB. Cim se to sredi sa izlaskom finalne verzije sedmice, istog trenutka cu da predjem skroz na Win7 :). Inace imao sam priliku da vidim kako radi kod jednog prijatelja, i stvarno je vrh! Ali i njega zeza PB i CoD4. Probao je neke fore sto je nasao po netu, ali kod njega nije uspjelo.
Uglavnom ja cekam final i nadam se da ce i to brzo :)

Notebook = Windows 7
Desktop = Windows Xp

@ Maverick78:
Meni je uz malo petljanja i COD4 MP proradio, evo uputstva za W7 RC1 64bit (isto je i za 32bit koji ja imam, samo se pb fajlovi nalaze u system32 folderu umesto Syswow64):
http://www.t3chworks.com/index_cod4fix.html
P.S. PB je update-ovan na najnoviju verziju.

@Ivan555, hvala ti :). bas cu to poslati drugaru, ali cini mi se da je on vec sve te fore probao i nekad mu se desi da radi, a nekad ga kika sa servera. mada mozda ni on nije odradio sve kako treba, ko ce ga znati sad. ja licno jos nemam win7 pa da probam kako bi radilo. da li ti se desava i sad povremeno da te kika sa servera ili sve radi super kao da si na XP-u ili Visti recimo?

Evo, moj brat je sinoć igrao preko 3 sata bez kickovanja sa servera, a pre ovog postupka izbacivao je posle 2-3 minuta. Desilo mi se par puta da me kickuje server, ali mislim da je do retardiranog PB-a, jer mi se to dešava i u XP-u.
Mada, i ja sam isprobao jedno 30 načina da nateram PB da radi, pa mi je možda neka kombinacija upalila :)

Redovan build sa TechNeta radi odlicno u 3-4 nedelje samo se jednom ublokirao super radi sa svim aplikacijama. :)

Nazad
Vrh Dno