Šta je novo?

Win 7 ili XP

gpetar

Cenjen
Učlanjen(a)
19.01.2011
Poena
170
Poštovani:

Juče sam sastavio nov komp (AMD x6 1090t 64bit, 4gb RAM, HD 6870, 2tb HDD,...) i sa nestrpljenjem instalirao windows 7. Posle celog dana rada i pokušavanja da online pronađem način kako da win 7 nateram da smanji kontraste windows explorer programa, shvatio sam da je ovo skoro nemoguće (bela boja i to je sve, iritirajuće jaka i hladna za oči) razmišljam da vratim windows XP na koji sam navikao.

Molim Vas za savet koliko je ovo dobar potez tj da li XP može na adekvatan način da iskoristi ovaj hardware .

Hvala unapred

za tu konfu xp je samounistenje windows 7 je majka a tek kad izace windows 8 ima da leti ne menjaj nista :)

XP samo 64b zbog memorije. 32b će ti videti samo 2.85-3.25Gb

win 7 vs xp uopste nije neka borba. 7 je bolji bez dileme. javi se u temi win7, instalacija i podesavanja (ili tako nesto) za pomoc oko personalizacije

Jedini problem XPa je ogranicenje na DirectX9 :). Glupo mi da igram krizu na high kad masina moze na very high, a isti very high je nemoguce izabrati u XP jer nema DX-a 10.

Dakle Win 7 jer sam zato i sastavljao konf da malo i ja igram igrice.Ali mi oči ispale od boja i kontrasta.

realno je i meni 7 bila malo bzw ....ali druze porediti xp i 7 kao bukvalno porediti babe i zabe ..... samo sto 7 nije ni baba ni zaba nego za sada stvarno ok sistem :)

Podesi monitor i promeni brovser. Monitori dolaze sa prenaglašenim kontrastom i bojama, valjda misle da će tako u radnji privući kupce.

NIkad nije bilo 3.25 to je mit koji kruzi...
Meni je na jednom kompu 3.10 na drugom 3.35 na trecem 3.50 video

Ma nije mit. Na trenutnoj ploči koju imam, sve zavisi koju grafiku stavim. Ako stavim grafiku sa 512Mb onda imam 2.75Gb, ako neku PCI (za beckup) onda vidi 3.25Gb.

Nazad
Vrh Dno